На море в Гърция 2024 - III

• 50 385
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
mladamama, откъде са третата и четвъртата снимки?
niditop3, миналата година на Антипарос ние посетихме Faneronemi beach и изключително много ни хареса. Бяхме там около 9 ч. и имахме щастието да го видим почти празен за около 1 час, а след това доста се напълни, защото е малък.

# 736
  • Стара Загора
Благодаря , Диви. Да, прочетох, че от Антипарос возят до там. Ние днес ще ходим до Антипарос за еднодневна и ако отидем ще сме в лудницата, но нищо. На място ще решаваме.

# 737
mladamama, откъде са третата и четвъртата снимки?
Divi_86, третата снимка е от плаж Ammos на остров Сапиенца (Sapientza), до който стигнахме с лодка, която наехме във Фуникунда. На острова има още 1, 2 плажа, на които може да се плажува, но този е най- хубав. Много фин бледожълт пясък и невероятна вода, чиста и топла.
Четвъртата снимка е от плаж Хриси Акти, на гърба на Войдокия, който за мен даже е по-хубавият от двата.

# 738
Здравейте.
Моля да ми препоръчате заведения в Кавала с добро съотношение качество и цена на храната.
Както и кой плаж е добре да бъде посещаван?
Напоследък чета за застраховка.Каква трябва да подготвя за децата и за нас възрастните.
Благодаря предварително.

# 739
Здравейте.
Моля да ми препоръчате заведения в Кавала с добро съотношение качество и цена на храната.
Хубаво е да се чете. Тази информация я има на 43-а страница на темата, само преди четири дни.

За застраховките - още по-скоро, пише се постоянно по този въпрос.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 11:26 от Параход

# 740
  • Sofia
Напоследък чета за застраховка.Каква трябва да подготвя за децата и за нас възрастните.

Ние сключваме в SDI – ако притежаваш клубна карта, която, мисля, се издава безплатно, има допълнителна отстъпка. Само "Лев Инс" избягвай, като компания.
Застраховките са доста евтини, като цяло.
Можеш, обаче, безплатно да си изкараш и ЕЗОК (Европейска здравноосигурителна карта).

# 741
Юпиии! Сдобих се със самолетни билети за Ханя - 10 дни на Крит!
Сега трябва да направя програма и да избера места за нощувки.
Ботаническата градина, която е в близост до Ханя заслужава ли си посещението?
Някой бил ли е във винарна Manousakis?
Лесно ли се стига пеш до Кедродадос или си е предизвикателство? Напоследък не съм в много добра физическа форма, пътеката до Балос примерно няма да ми се опре, но до Шейтан лимани няма да успея да сляза. Затова ще пропуснем и планинските разходки, живот и здраве, другия път като вляза пак във форма.
До Шейтан лимани има ли водни таксита?
До Лутро и Глика нера от къде може да се вземе корабче и необходима ли е резервация.
Много ли е зор с кола в Ханя, втората половина на септември ще сме там, видях че има доста паркинги?

# 742
До Лутро и Глика Нера се ходи с корабче от Хора Сфакион, не е нужна резервация.
До Кедродасос пътеката не е по-трудна от тази до Балос.
С колата в Ханя - зор е, но паркинг винаги се намира, ако не безплатен, то платен.
И честита ваканция на Крит Simple Smile Мен ако питат, винаги бих предпочела да отседна на южния бряг. И 1-2, максимум 3 нощувки около Ханя.
За ботаническата градина и винарната нищо не мога да кажа.

# 743
Здравейте,
Днешния полет до Ханя го отмениха ...

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 18:18 от Bl2411

# 744
Първите два дни ще са Балос + Фаласарна, където ще останем до залез.
След това Елафониси и Кадродадос, като тук се чудя от къде да гледаме залеза от Кадродадос или привечер да се върнем на Елафониси. Параход казваш, че пътя до Кедродадос е ок, обаче може ли да се мине след залез или по-добре преди това да се изнесем от там?
Разбрах, че на Балос не можем да си забием чадър, както и на островчето, което е свързано с Елафониси. На останалите места може ли да си бодна чадър?

# 745
  • Пловдив
Що да не може да си боднеш чадър 🤔 На Балос трябва много да се носи. Там отидохме следобед и не помня да ни е трябвал чадър. На Елафониси има място за собствени чадъри и там опънахме. Но вятърът е толкова силен, че трудно може да се ползва от обяд нататък.

# 746
  • Стара Загора
Може чадъри , ние на Елафониси бяхме доста накрая след островчето     И беше много спокойно между едни скалички , ходихме преди обяд и не носихме чадъри, но хората покрай нас слагаха.На Балос имам спомен, че се опитваха едни ентусиасти да си сложат тента , но не успяха заради вятъра. Но като цяло там хората ходят повече за снимки , отколкото да плажуват .
До Кедродасос стигнахме с колата до където можеше, пътя надолу никак не ми се стори много,  даже Балос е малко по-тежко ми се струва , защото е доста надолу и после изкачване.
За Сейтан аз не видях никакви лодки да ходят, ние постояхме час -два. С кола се ходи, но там наистина терена е предизвикателен на места.
Много готини плажчета открихме на Антипарос

# 747
Аз с много тривиално питане. Керамоти, не сме ходили в тази част на Гърция въобще, винаги доста надолу. Цел..кратък мързел, скука, цапане на плитко и по пусто от децата септември и разходки до Тасос. Букнахме вила, но преди да платя- легендите за комарите- отчайващо зле ли е, направо да гледам Тасос.

# 748
Смятам да експериментирам с https://maps.app.goo.gl/5diJTyXpXXgFtdg38
Някой който е посещавал района? Препоръки за настаняване (за едното спане изискванията са само да е чисто и да има топла вода) и заведения? Нещо интересно в района за да се види?
Да знам, че е далеко и последните 60-70 км са пресечен терен, но ... ние сме ентусиасти (макар и на 40+), колата е нова, жената също е шофьор. Може и една междинна нощувка ако се наложи (от Русе сме). Смятаме да изкараме едни 7-10 дни в района след 3-4 септември (другата ни опция е Лемнос, но не ми се рискува с някоя стачка на фериботите, понеже трябва да отскочим до Кипър от 11-ти до 14-ти септември, което е свързано с резервация на самолетни билети - ще летим от Солун - и т.н.)

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 21:37 от Svetlio1

# 749
  • Sofia
За Платания ли питате или Южен Пелион?

Общи условия

Активация на акаунт