На море в Гърция 2024 - III

• 50 367
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
По гръцките острови има доста места, където нито можеш да паркираш, нито даже да минеш с голяма кола.
Е, чак пък така не е Simple Smile Не един, два, пет или десет сме обходили с "автобуса" (както гальовно дъщеря ми нарича нашата огромна, ниска, не 4X4 кола). Всъщност те са две за толкова години, де, но първата беше незначително по-малка. Нерви е имало, но щети - за щастие не Simple Smile
Спор няма, че малките колички са много удобни за някои сокаци, но липсата на мощност си е казус по баирите, особено ако искаш да качиш 3-4 души + багаж.

# 91
  • СОФИЯ
Ако вземат да отворят пак вилата на Сиси=Ахилио на Корфу/три години тц/ на Гастури, нищо че е еднопосочно, ако някой ще ходи с големия джип, много моля да ме повози. И автобуси минават, ама винаги някой местен ги цова, от терасите ляво или дясно, без значение.
Тези улици/пътища просто не са предвидени за съвременни превозни средства.
Да не цовам само

# 92
Какво е цовам?

Доста кофти с пожарите и тази година. В момента на Андрос, евакуирани са 4 села. Засега далеч от туристическите зони, ама с тия жеги и вятър докога...

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 18:16 от Параход

# 93
  • В средата на времето
Да дам и моите 1,5 стотинки по темата с колите под наем и големината им. Не знам дали споделях миналата година за престоя ни в Крит, че единия ден взехме едно Сузуки Целерио, за да отидем от Сталос до Палеохора на плаж. С мъжа ми, аз и детето едва пърпорехме по баирите. 😊 Ако беше дошъл и синът ми тогава, може би щеше да се наложи да я бутаме. 😂 Но и на мен ми прави впечатление, че масово колите тук са малки.

# 94
  • София
Малолитражките се карат на високи обороти. Пиша го от опит с личен малък автомобил из Наксос - 1000 кубика са си ОК.

# 95
  • София
Какво е цовам?

Доста кофти с пожарите и тази година. В момента на Андрос, евакуирани са 4 села. Засега далеч от туристическите зони, ама с тия жеги и вятър докога...

Лошо. Sad
Ние пътуваме след няколко дни.
На доста места гори..... Тук чета - https://greekreporter.com/2024/06/22/large-wildfire-breaks-out-g … ek-island-andros/

# 96
  • София
Ох, много страшно това с пожарите. Аз преди няколко дни слушах, че минава гореща вълна през Гърция и има смъртни случаи. Доста се притесних честно казано. Някак ще опитам да ставаме рано и в 9 да сме на плажа, до 11.
Хора кажете какво лекарства носите с малко деца. Аз освен репеленти, пантенол и ентерол не нося нищо. Ама сега отиваме по надалеч и вече децата са 3. В Палеохора има аптека и медицински център, но дали в аптеката ще ми дадат някакви лекарства ако се наложи? От рода на нурофен, нещо за повръщане.. дано не се налага де, ама не ми се мъкне от тук..

# 97
  • София
Ще дадат. А и в Гърция стомашните вируси не са толкова чести като у нас.

# 98
В аптеката ще ви дадат всякакви лекарства. Гръцките фармацевти говорят английски, много добре са подготвени и във всякакви отдалечени места са далеч по-полезни от евентуален селски доктор.

Иначе аз нося бая аптечка, но то е щото сме стари и си имаме хронични болежки. За дете ми се е налагало температуропонижаващо, капки за уши и антихистамин - това е всичко през годините.

За жегите - не се притеснявайте, просто спазвайте разумно поведение. Смъртните случаи до един са с невнятни западняци (всички над 55-60 г.), решили да бъхтят по преходи посред обедните часове сами, без вода, шапка... Нормален човек, който има представа от жега и от здравословните си ограничения, това няма да го направи.

# 99
  • София
Ние носим метилпреднизолон и Преднивет. Освен тях аспирин/аналгин или други банални лекарства.

Имам питане - замислихме се да сменим Китира с Лесбос. Дайте мнения, моля.
До Лесбос ще е значително по-евтино, може би и не толкова топло.
Как са плажовете? Ако са пясъчни, ще го пропускаме.

# 100
Хич не са пясъчни.

# 101
  • София
Ами май ще се замислим сериозно за смяна нандестинацията.
Много благодаря

# 102
На плаж Амолофи до Неа Перамос имаше ли бийч бар с басейн, или аз съм в грешка?😊

# 103
  • СОФИЯ
Иновация, добронамерената
версия на неприятното пс.вам. Тази миниатюрка ми беше на изпроводяк. И местните още не бяха разбрали кой е.

# 104
  • София
На плаж Амолофи до Неа Перамос имаше ли бийч бар с басейн, или аз съм в грешка?😊
Има - Riva beach.

Общи условия

Активация на акаунт