На море в Гърция 2024 - III

• 50 357
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
Може и с ПИК на НАП. Аз заявих така през ССЕВ карта на ММ, ама в момента имало проблем с пластиките и няма да спазят срока от две седмици.
Досега рових в саййта на НАП, но не намерих къде точно да заявя ЕЗОК. Помниш ли къде точно се пуска заявление?

# 46
  • София
Може и с ПИК на НАП. Аз заявих така през ССЕВ карта на ММ, ама в момента имало проблем с пластиките и няма да спазят срока от две седмици.
Досега рових в саййта на НАП, но не намерих къде точно да заявя ЕЗОК. Помниш ли къде точно се пуска заявление?
Оттук се влиза, но първо се създава профил на физическо лице. Този сайт обслужва всички държавни институции, които предлагат електронни услуги. https://eauth.egov.bg/eauth/ssologin

# 47
Оттук се влиза, но първо се създава профил на физическо лице. Този сайт обслужва всички държавни институции, които предлагат електронни услуги. https://eauth.egov.bg/eauth/ssologin
Благодаря ти за отговора. Явно няма да успея, защото имам само ПИК, без КЕП съм.

# 48
  • софия
Благодаря ти за отговора. Явно няма да успея, защото имам само ПИК, без КЕП съм.
Вдясно имаш регистразия с ПИК на НАП.

# 49
# 50
  • София
И аз нямам КЕП, само с ПИК на НАП влизам и си подавам документи. Има бутон за регистрация, пробвай на компютър, вдясно беше.

# 51
  • София
Аз имам КЕП и пак не успях.

# 52
И аз имам КЕП, но приема регистрация само за мен и за лицата, които представлявам - непълнолетните ми деца. За големия ми син въпреки негов КЕП не позволява, иска негов подпис. Днес пробвах. Вариянта за мен за него е на хартия, с пълномощно, намиращо се на на гърба на хартиения носител, като си изтеглиш pdf формуляр.

# 53
  • някъде ... тук ...
Параход, благодаря за темата!
Завихме в различна от гръцката тема, но да питам и аз нещо:
Самото заявление за ЕЗОК изисква ел.подпис. Ако нямаш, как се подписва?

# 54
  • софия
Според мен има, но щом при теб няма...

# 55
От 2016 г. вадим ЕЗОК...Докато ги вадеха ДСК ставаха много бързо...Обикновено подавах в понеделник след работа и в петък я вземах...Най-често в мол Сердика и един малък офис на Мария Луиза...Предното лято забравям и се сещам точно 15 дни преди пътуването и веднага подавам в ПИБ в квартала....На 14 ден от подаването не е готова....оказа се , че куриера идвал два пъти седмично и втория ден когато трябва да дойде е точно 15 ден, но ние  пътувахме рано и заминах само със застраховката от SDI...Слава богу не се наложи да я ползвам....Така че когато се вади от офис може би трябва да се избира по-голям клон на ПИБ, за да стане навреме...

# 56
И аз имам КЕП, но приема регистрация само за мен и за лицата, които представлявам - непълнолетните ми деца. За големия ми син въпреки негов КЕП не позволява, иска негов подпис. Днес пробвах. Вариянта за мен за него е на хартия, с пълномощно, намиращо се на на гърба на хартиения носител, като си изтеглиш pdf формуляр.
Внимавайте с пълномощното. С това можете да подадете документите, но за получаване искат нотариално заверено пълномощно. Другата опция е лично получаване.

# 57
  • София
Параход, благодаря за темата!
Завихме в различна от гръцката тема, но да питам и аз нещо:
Самото заявление за ЕЗОК изисква ел.подпис. Ако нямаш, как се подписва?
Не се подписва, същото е като да подадеш данъчна декларация в сайта на НАП.
Имаш си профил и чрез него удостоверяваш кой си. И глоби от КАТ връчват там. 😃

# 58
Ако не го отвориш, не се считано за връчено😉

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 20:45 от evhen

# 59
  • някъде ... тук ...
За глобите знам Simple Smile имаме си профили, и за други услуги съм ги ползвала.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт