Комедонно акне

• 354
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, дами!
Пиша Ви с огромно отчаяние след поредното безрезултатно посещение при поредния дерматолог. Пробвала съм всяка възможна козметика на пазара. Изследвала съм всички необходими хормони - всичко е в норма. Ще поставя снимки на лицето и деколтето си. Имам същите комедони и по целия гръб. Редовно ходя на почистване при козметик. Правила съм няколко вида пилиг през годините, микронидлинг, карбонова терапия. Моля за съвети. Възможно ли е да се касае за хранителна непоносимост при положение, че хормоните са наред?

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 10:34 от bubanka

# 1
Млечни продукти

# 2

От месец насам съм ги изключила. Консумирам единствено краве масло, което доколкото съм информирана съдържа нищожно количество лактоза Sad

# 3
А яйца хапвате ли?

# 4

Даа. Редовно си правя експерименти с изключването и включването на глутен и лактоза, но точно за яйцата не се бях сещала Thinking Има ли тестове, с които може да се установи непоносимост към дадена храната? Повечето стандартни пакети, които се предлагат от лабораториите са за установяване на алергия, а разликата е огромна…

# 5
Предполагам има. Но ако искате просто изключете яйцата за три седмици и ще разберете, предполагам за толкова време, ако състоянието на кожата е от яйцата поне малко ще се поизчисти.

# 6
Намерете Паноксил. Преди време го имаше в България, сега вече не. Продава се свободно в Англия. Изчиства чудесно кожата и много добър ефект при вас ще има.
За съжаление в България има продукти, които имат уж същия състав, но нямат толкова добър ефект.
Използвайте и серум с ретиноид 2-3 пъти седмично.

# 7
Освен от млечни храни, същата реакция правя понякога и от шоколадови изделия. Присъединявам се към мнението за ретиноловата козметика - като че ли и аз виждам по-бързо подобрение при употребата и, макар и в много ниски концентрации.

Общи условия

Активация на акаунт