Всичко за всички гел лакове - 56 тема

• 40 975
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
Не знам кой казва как пилата не трябва да има никакъв натиск, но това е абсурдно изказване и вероятно не от преподавател. Има натиск, разбира се, равномерен и внимателен, и в никакъв случай не силен, за да задълбава в ноктите.
Лошото е, че съм чувала нелепици и от преподаватели. Освен грешни и подвеждащи съвети много често виждам/чувам и крайно заклеймяване на нещо, което не е грешно и по единия, и по другия начин, а е въпрос на стил и специфика на самите нокти, например да се запечатва ли свободния край, да се слага ли праймер, да се маха ли лепкав слой между слоевете, да се втрива ли базата, и много други.
И ако някой, който прави само собствените си нокти твърди, че праймер се слага задължително, защото само по този начин успява да издържи маникюра, то професионалист отлично би трябвало да знае, че има всякакви нокти и всякакви марки гелове и праймера далеч не е задължителен при всички (а се преценява от професионалиста според състоянието на ноктите), и би трябвало да се въздържа от такива остри твърдения.
Може да направим класация. Joy

# 736
Не знам кой казва как пилата не трябва да има никакъв натиск, но това е абсурдно изказване и вероятно не от преподавател. Има натиск, разбира се, равномерен и внимателен, и в никакъв случай не силен, за да задълбава в ноктите.
Лошото е, че съм чувала нелепици и от преподаватели. Освен грешни и подвеждащи съвети много често виждам/чувам и крайно заклеймяване на нещо, което не е грешно и по единия, и по другия начин, а е въпрос на стил и специфика на самите нокти, например да се запечатва ли свободния край, да се слага ли праймер, да се маха ли лепкав слой между слоевете, да се втрива ли базата, и много други.
И ако някой, който прави само собствените си нокти твърди, че праймер се слага задължително, защото само по този начин успява да издържи маникюра, то професионалист отлично би трябвало да знае, че има всякакви нокти и всякакви марки гелове и праймера далеч не е задължителен при всички (а се преценява от професионалиста според състоянието на ноктите), и би трябвало да се въздържа от такива остри твърдения.
Може да направим класация. Joy
По този повод, аз един път забравих на едната ръка да си сложа точно праймер. И бях убедена вече, че този маникюр просто ще се отлепи 😂 Но изненада - издържаха абсолютно еднакво, след това се замислих дали наистина ми е необходим праймер 😀 А разбира се бях убедена, че трябва да си слагам точно заради крайните мнения, които четох относно това.

# 737
По този повод, аз един път забравих на едната ръка да си сложа точно праймер. И бях убедена вече, че този маникюр просто ще се отлепи 😂 Но изненада - издържаха абсолютно еднакво, след това се замислих дали наистина ми е необходим праймер 😀
Помоему - колкото по-малко продукти, толкова по-добре. Разбира се не за сметка на качеството. Но това, от което няма нужда и с него или без него е все тая - предпочитам без него. Лично за себе си, де - навремето с клиенти бях по-стриктна и по-рядко си позволявах експерименти.
Иначе да, праймера (кисел vs. некисел), запечатването на свободния край, изпиляването на естествения нокът отдолу (новата "мода"), рязането или нерязането на кожички (и дали с ножичка, или с клещи) също е обект на ожесточени спорове, смесването на марки поражда големи дискусии...
Обикновено топ преподавателките точно из тикток обичат да използват и термини, с които самите те не са съвсем наясно, чули-недочули - за да изглеждат по-начетени, а останалите не са им на нивото. А тези, които сме прекарали години в обучения, години опит с клиенти и години самоусъвършенстване в четене и гледане на научнообосновани материали - кучета ни яли.

# 738
Относно новите модни в тикток, на мен ми е много чудно как до преди година и нещо всички се кълняха в изравняването с база, а в момента има тренд да се ползва само гел, защото базата не се изпичала (цветна). Другото - преди гледах клипчета как се прави апекс, сега като слагат гел го правят почти равен с много малко материал. Другото, което не мога да схвана е, как с гела трябва да се слага най-много материал в свободния край. Колкото и да се опитвам, гела винаги някак се отдръпва от върха на ноктите. Ако все пак успея с 300 зора да го накарам да седи там, то после задължително трябва да го запиля, за да изглежда добре. Което не отговаря на много популярния метод "без пилене". Изобщо имам чувството, че всичко, което съм научила последните години е грешно...

# 739
Според мен просто тръгва от някой някакъв тренд, става известен и всички се включват в него. Аз си правя експерименти и дори нещо да е "грешно" - ако работи продължавам да си го правя. Първоначално бях решила, че ще го запечатвам този свободен край и това е. Еми ужасно беше 😂 Правех го дебело, изглеждаше странно, после пилех, накрая реших, че не мога да се занимавам с глупости, мислех, че пак няма да държи, обаче пък то си стана добре и всички нокти са си живи до сваляне 😀 А това с изпиляването на свободния край на нокътя отдолу са ми го правили много маникюристки, защото ми се отлепвал гела, ама да ви кажа отлепвания имах и когато изравняваха с база, а не с гел, така че 😀
А защо трябва да се слага гел най-много в свободния край, за да се изпили после отдолу естествения нокът ли?

# 740
Аз мисля, че трупат гел на върха на нокътя и после пилят естествения нокът отдолур когато се налага да се промени архитектурата на естествения нокът (в случаите когато се завива надолу, или навътре). Другата причина предполагам е, когато понатрупат за да правят някакви декорации, тип вграден френски и подобни, и останат едни дебели грозни неща на върха - пилят отдолу за да изтънят и да изглежда елегантен маникюра.
А някои може разбрали недоразбрали да са се юрнали по модата и да пилят, щото така сега е модерно Simple Smile

П.п.  откакто съм в тази тема се чудя как е при стоматолозите, като гледаме с какво разнообразие в качеството работят маникюристките Thinking

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 11:07 от танита

# 741
Да, въпрос на мода е. Изравняването с база тръгна първо от рускините, сега е на мода "армирането" на ноктите с гел - тъничко, без много натрупване на материал и с малък апекс. На мен честно казано ми харесва - напоследък нямам възможност да сменям маникюра особено често и карам по 4 седмици - ами с гел издържа перфектно за това време без абсолютно никакви отслоявания. Докато при изравняването с база и то, когато сменях на 2 седмици, винаги имаше по нещо - я леко надигнато крайче, я нещо друго. Просто е по-мек материал и наистина не държи толкова. Което не значи, че е лош вариант, разбира се. Просто по спецификите на конкретните нокти трябва да се избира кой материал до се ползва, а не по разни трендове.
Моите нокти например при достигането на определена дължина (и то не особено голяма) започват да се завиват навътре, това е особено забележимо при палците. При това положение няма как да не се получи отслояване на продукта (дори и база да е) от завития надолу нокът, проста гравитация. Удачното е или да се изпили отвътре естественият нокът, или да се поддържа до определена дължина, при която няма проблем. Аз личнж за себе си предпочитам втория вариант, защото при първия се задължаваш след това все да си с гел, а на мен всеки път ми хрумват различни идеи. Но иначе работи определено и съм фен на тази техника - просто е за жени, които постоянно поддържат доста дълги нокти, които се завиват по краищата, за да предотврати отлепване. Няма универсална формула "one fits all" и добрия маникюрист е именно този, който владее различни техники и знае коя да приложи предвид спецификите на клиента.

# 742
Моите нокти си растат нормално, но са мноооого тънки. Още преди години преди да знам какво е гел лак си бяха такива и ако натиснех нокътя надолу можех да го огъна съвсем спокойно.
Пробвах с бази на Коди, обаче отпред на връхчетата пак мога да ги огъна и ако има малко повече дължина (при мен това е, ако не са до дъно изрязани) си се огъва целия свободен край, особено ако го пресрещна някъде, дори и на възглавница, даже нямам предвид твърда повърхност, защото там е ясно, но аз дори не ги удрям силно, те просто горките си се огъват и са страшни болки.
А пък на мен не ми се ходи постоянно с къси нокти до живец и реших да пробвам с Build it up, да видим какво ще сътворя другата седмица, дано поне с него да не са като вестник.

# 743
Аничка,
Моите са същите. За да се задържи дължина при такъв тип нокти, отгоре задължително трябва да се направи апекс с база или гел.
Само тънък слой не е достатъчен.

# 744
Танита, ами аз правя някакво изравняване, но апекса не е така изразен както преди беше модерно, по-скоро го правя както в момента изравняват с гел почти без никакъв апекс. Но пък тъй като не се правя от много време и може би ползвам много малко материал, защото не мога бързо, почва да тече навсякъде и става нещо страшно. В последно време почна да ми се получава, обаче пак не слагам твърде много, защото ме е страх 😬 И честно казано като го видя този огромен апекс на моя нокът и ми изглежда много странно 😂
Но сега поне се успокоих, че е нормално, ще направя един хубав виждащ се апекс следващия път с гела 😃

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 14:55 от - Аничка

# 745
Моя е някакъв среден - в никакъв случай не е голям, а към свободния край даже го изтънявам, ако случайно повечко материал ми се разнесе, но добре ми държат. Реално аз дължина успях да задържа след като започнах по малко апекс да си правя.

# 746
Новата тема, втори дубъл:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1704250

Общи условия

Активация на акаунт