Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 32 015
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Аз лично не бих правила абсолютно нищо, фасадата е достатъчно начупена и насечена, и за мен няма нужда от още повече детайли. Но важното е какво харесва на обитателите. Имайте предвид, че фасадата и орнаментите с времето ще се оцветят, изцапат и т.н., различните материали ще потъмнеят различно, няма все да изглеждат както е в проекта.
Аз съм на същото мнение.

# 421
Благодаря на всички, които се включиха по моя казус.  Коментирахме с проектанта и достигнахме до следното решение-рамка от варовик Враца (същия камък, който е използван за рамкиране на прозорците). Какво мислите? Дали така ще придобие завършен вид? На мен лично ми допада доста.
Обърнете внимание, че вашите колони не са изпълнени по този начин. Имате едни масивни колони в една равнина с целия фронтон (такава силна стилизация на геометрията е присъща на минималистичния стил). Освен това визуализацията е кропната преди островърхия прозорец на другата стена. Поискайте да видите визуализация с вашите колони и да се вижда черния прозорец, който искате да имитирате с бяла рамка Simple Smile и тогава преценете пак.

# 422
  • София
Благодаря на всички, които се включиха по моя казус.  Коментирахме с проектанта и достигнахме до следното решение-рамка от варовик Враца (същия камък, който е използван за рамкиране на прозорците). Какво мислите? Дали така ще придобие завършен вид? На мен лично ми допада доста.
Изобщо не ми харесва, но това няма никакво значение, важното е на теб да ти допада...
Даже може би ако беше бяла плътна форма по-малка, щеше да ми е по-добре... Така е... Има рамка, но някой е забравил прозореца... 🤷‍♀️
Може и някой гипсов орнамент като на класическите градски стари къщи да сложите... И едно знаме....
😜😅

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 16:21 от Angel_Dust

# 423
Е, то може и фалшив прозорец да се сложи, само за красота.

# 424
На показаната снимка на мен ми липсва само надстърчащата козирка, която е направена на новата визуализация, но липсва на снимката, т.е. без рамки и други неща, както си е да остане, но да е със стреха покривчето и там.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 16:28 от drago_2008

# 425
Точно един фалшив петоъгълен прозорец ще оправи визията.

# 426
  • София
😂 😂 😂 Нищо няма да оправи, така или иначе "проекта" е различен от действителността, колони, конструкция, покрив.... Поне сегашните визуализации да ги прави върху реалния обект...

# 427
Така е... Има рамка, но някой е забравил прозореца... 🤷♀
😜😅
На мен точно това не би ми изглеждало странно, ако другите пропорции са нагласени.
Понеже живея в Италия в стар град, тук на всяко старо палацо има "фалшиви" прозорци, които най-често са оформени тъкмо като рамка, в която няма прозорец.
Скрит текст:
Понякога става дума за зазидани прозорци, понеже сградата се е променяла с времето, но понякога се правят нарочно така още при строежа, за да не се наруши симетрията на фасадата.

# 428
  • София
Ми... Ужасно ми е, депресиращо, всички изглеждат като зазидани.

# 429
Да, но са в една равнина на фасадата и еднакъв размер, поне при нас са така.

# 430
  • Горна Оряховица
Фурната и микровълновата ни са до стената и иска  да сложа нещо на стената, за да не се цапа евентуално.

Гледам това
https://www.domko.com/36852-stenen-panel-mika-wall-line-jc1066-708t-light-brown
но се слагали на скара...или се лепят, а мястото от стената до вратичката на горния шкаф не е достатъчно / около 2.5см / и ако е по-дебело паното ще се опира при отваряне.
Какво да сложа на стената...микровълновата и фурната са една над друга, може и да не е до тавана, но да е високо поне 1.60 от пода...идеи?

# 431
каквото и да сложиш, ще стои като кръпка
при свършен факт, бих помислила за устойчива на миене боя

# 432
каквото и да сложиш, ще стои като кръпка
при свършен факт, бих помислила за устойчива на миене боя
То не е невъзможно да се получи, но трябва по-цялостна картинка, така няма как да се разбере има ли въобще нещо подходящо и на каква площ ще е удачно да се разположи. Вариантът с миещата се боя си остава винаги, ама тя вече е положена и не се знае каква е.

# 433
Тази страница отляво по принцип е излишна, сложена е за да не опират вратите на фурните в стената. Най-добре щеше да е ако е по-широка и облече стената.

# 434
  • Горна Оряховица
Боята е миеща, но все пак ми се искаше има нещо, тъй като апартамента ще се отдава за нощувки и хората не пазят. Оставям го за сега така и ще мия при нужда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт