Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 969
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
И при нас това са цветовете - естествен паркет, много светъл гранитогрес в коридорите и тъмно зелено по доста стени, с времето се увеличават 😄. Иначе тръгнах от бели, но нещо ми беше много постно и бързо ги смених след година. Сега съм хвърлила око на детските стаи и от септември и там ще има реформи.

# 256
Аз исках да коментирам голямата кръгла маса, която заема много място и с формата си не помага хубаво да се отдели кухнята от хола. Даже последният модул на кухнята е резнат в ъгъла заради нея.

Сетих се в дома на едни мои познати как масата е интегрирана към кухненския плот и си представих, че това решение би работило и при вас, но под ъгъл, т.е. кухнята+масата заедно имат П-образна форма.

Така е при моите познати. Статия с повече снимки тук.

При вас си го представям под ъгъл така, но на по-ниско ниво (стандартното за маса), ако не обичате високи столове:

Предимството е, че много по-ясно ще се отдели едната част на помещението от другата, а ако пуснете и висящи лампи над масата, те визуално ще маркират точно къде е границата.

# 257
И при нас това са цветовете - естествен паркет, много светъл гранитогрес в коридорите и тъмно зелено по доста стени, с времето се увеличават 😄. Иначе тръгнах от бели, но нещо ми беше много постно и бързо ги смених след година. Сега съм хвърлила око на детските стаи и от септември и там ще има реформи.
Колко ви излезе естествения паркет?
И каква марка спомняш ли си?
Аз не мога още да реша окончателно цветовете. Но стени тъмно зелени няма да имам, ще са брутален цвят. Преди време сложих едно петролоено в къщата и след няма и две години го махнах.
Та, няма да рискувам.
Зеленото ще е са о акцентен цвят.
Ще го и име картини.
Но много ми се иска хем да е светло,хем да има тъмен и по-крещящ цвят за акцент.
Много добра идея за масата към кухненския плот.
Ние много се чудихме как да отделим двете помещения. Първо мислехме за бар плот, но се отказахме и ще го направим точно с висящи лампи.
Даже се чудя дали да не я разположа директно към кухнята, както е на горните снимки.
Добра идея е. Обаче нямаме такъв плот и не знам как би се получило.

# 258
  • София
Не разбрах защо наличието на ламинат да задължава гранитогрес в дървесна шарка, еле пък в коридора... Като искаш сиво слагай сиво и без др гранитогрес и ламинат с една и съща шарка няма да намериш

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 19:36 от Angel_Dust

# 259
Колко ви излезе естествения паркет?
И каква марка спомняш ли си?

Не помня колко ни е излязъл, защото го купувахме преди 3 години. От Канор, имат паркети на мноооого добри цени, но са с ограничени количества. Ние извадихме някакъв луд късмет, защото точно този, който си бяхме харесали, имаха 100+ квадрата.

# 260
Помещенията бих отделяла с портална стъклена врата, която при нужда ще си стои отворена и няма да се възпрепятства движението между кухня, трапезария и дневна, а същевременно ще има възможност и да се обособят. Не обичам да се храня в работната обстановка на кухнята, все едно съм приседнала за малко покрай готвенето, а още повече да приемам гости. Това - независимо колко е красива и чиста кухнята - просто е кухня, работно помещение, такова е моето възприятие. 
Вече в отделните помещения формата и размерът на масата ще се съобразят други фактори, а не с това доколко са способни да разделят две помещения, които по принцип са с различна функция и като такива най-добре да са отделни. Самият факт, че се прилага поне визуалното им отделяне, говори, че нужда от такова има.

# 261
Бингли, може без преходна лайсна между ламинат и гранитогрес, но трябва да има дилатационна фуга. Така плътно долепени може да се навдигнат.
Аз сложих корк и ми се струва лесно да го боЙдиша, че е неприятен за мен цвят.
Гранитогресът с дървесна шарка най-често са тънки дълги плочи с ужасно много фуги.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 18:14 от Чи лу

# 262
Чилу ще си го запиша този термин да кажа на майстора.
Кубрарова, не харесвам такива врати и в никакъв случай не бих ги ползвала.
Ние тъкмо такива махнахме от помещението.
Имаме в къщата такива. Никога не сме ги ползвали.
В един момент тотално се махнаха.
Ама те бяха от тези модерните по соц време още.
Такива врати сигурно сега има много по-красиви и модерни. И въпреки това не са моето.
А и си ги представям в големи жилища.
Не и в 70 кв апартамент😉
Тук действам според това, което имам.
Отделни помещения за хол и кухня нямам.
Нямам и нуждата да са ми отделни.
Нямам проблем с това.
Даже предпочитам да са едно.
Мястото не ми позволява, така, че в нашия случай точно масата ще играе тази роля.
Аз не чувствам нуждата да разделям помещенията, даже по-скоро си го възприемам е едно.
Но тази конкретната ти идея ми хареса, с масата към плота. И затова коментирах.
При нас и това няма да е приложимо.
Портали, врати, хармоники, панели, които разделят помещението не харесвам.

# 263
  • София
Тази маса свързана с плот обаче също е за големи и просторни помещения... 🤷‍♀️

# 264
  • София
Caroline_ още цветове не сме уточнили, но както писах, стените в бяло или светло сиво, с акцентни стени - зелено, тюркоаз, синьо...
Satine, ще бъда благодарна за една снимка на съчетанието паркет- гранитогрес.
Barabeau, благодаря, много добре разбра какво ме влече като стил! Кръглата маса е просто пример, това е от архитектурният план. Ще помислим и над такъв вариант. До момента идеята ми беше за правоъгълна разтегателна маса, поставена напряко, ако се събере.
Помещението не е толкова голямо, 34 м2 е. Не харесвам никакви прегради. Достатъчно ми е, че в апартамента съм вечният затворник в изолатора - отделна кухня.

# 265
Здравейте, приближавам се лекичко и към тази тема! 👋
В момента сме на етап изграждане на подово отопление и след това замазка. Започвам голямото мислена за настилките.
Баните са почти решени, ще бъдат в синьо-сиво-тюркоаз. Без мраморни шарки и дървесни подове категорично.
Във всекидневната решихме в частта кухня и трапезария да сложим гранитогрес, а в дневната част - ламиниран паркет. За новите тип винил настилки, които се препоръчват за подово, още сме в чуденка. Коридорът ще е гранитогрес, спалните - паркет.
Разбираемо паркетът е дървесна шарка. Което пък задължава и гранитогресът да е такъв. Искаше ми се коридорите в нещо сиво, неутрално, без мраморни Шарко, че не ги долюбвам.
Съвети?

Ето и аз ще дам неискано мнение.. Но и двете бани, мивки с тоал са в другия край на апартамента..Тоест когато се прибера и дори да искам да се измия и тн, трябва да мина целия коридор.. Не че е невъзможно, помещенията са страхотни и правилни, но ако има възможност банята, която не в към спалня и склада( понякога  където при вас е склад и мокро помещение , отдолу е  банята на някой) бих ги разменила.

Иначе не харесвам, когато в една стая е  паркет и същия имитиращ цвят гранитогрес… Но аз съм ретро и определено уча нови неща от  групата, а скоро ще досаждам още повече.

# 266
Тази маса свързана с плот обаче също е за големи и просторни помещения... 🤷‍♀️
Така е. Аз просто отбелязах, че идеята е добра. Не, че ще я ползвам.
Илейн, и на мен не ми харесва да са сходни цветовете на паркет и гранитогрес.
То и едва ли ще се намерят баш еднакви такива.

# 267
Проблемът със сходните цветове паркет и гранитогрес, пък и като цяло с различните настилки е, че стареят с различна скорост и това проличава бързо. Лично аз съм почитател по-скоро на контрастите и на визуалното отличаване на различните зони в жилището.

# 268
Здравейте,вчера поръчахме този комплект мебели за спалня
,но тъй като нямаме никакъв вкус за съчетаване на цветове и дизайн ще помоля за съвети за цвят на паркет и стени и пердета за да се получи нещо по-интересно.
Мъжът ми иска да слага два различни цвята тапети по срещуположните стени както беше досега,но не знам дали е добра идея.

# 269
Вие първо копче, после балтон Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт