Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 946
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Пиша в търсене на мебелисти, които работят на нормални цени в София. Искам да правя гардероб по поръчка за спалнята, стандартно разпределение и да не ми искат 20к +. Да ви се намират препоръки Simple Smile

# 241
  • София
Какво значи стандартно разпределение?
Цената не зависи  ли от материал, размери, механизми, големина? Трябва доста внушителен гардероб да искаш, ако такива оферти получаваш... 🤷‍♀️

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:53 от Angel_Dust

# 242
  • Пловдив
Спомням си ,че Titina бе боядисвала врати с латекс .Имам друго питане ,но свързано с боядисване на ПДЧ .Трябва да направя една издадена конструкция на стената ,да кажем голям куфар .Естествено ,ММ няма да ми ходи по свирката и да го прави с профили и ГК  и смятам да е от ПДЧ .Ако мина леко с акрил в ъглите и загладя  там , където се снаждат двете плоскости , и боядисам с валяк  с латекс в черен цвят ,ще прилича ли на стена ,т.е да не се различава от боядисан ГК . Не  ме притеснява фугата ,където въпросната П конструкция от ПДЧ се свързва със стената .
 Боядисвала съм гол МДФ с валяк и стана добре ,като стена  ,но  фурнировано ПДЧ ,не .

# 243
Пиша в търсене на мебелисти, които работят на нормални цени в София. Искам да правя гардероб по поръчка за спалнята, стандартно разпределение и да не ми искат 20к +. Да ви се намират препоръки Simple Smile

Препоръчвам силно - Валери се казва - +359 87 932 7784. Интелигентна бригада от млади, сръчни и доста разбрани мъже.

# 244
Нелина, не знам дали латексът ще хване, но ако пдч-то не е гладко, релефът най-вероятно ще личи.

# 245
  • Пловдив
Е , с грунд отдолу .Нали като падне от  латекса, докато боядисваме  , омазва всичко по пода .На нашите ПВЦ дограмата така хубано е боядисана от предишншия собственик с латекс и няма сваляне  Обикновено ,просто бяло ПДЧ съм запланувала  .Идеята е да не си личи,че е мебел .Май ще взема мостри от мебелиста (обикновено,шагре)и ще удрам с латекса .Имам и черна екстериорна боя ,за нея съм убедена ,че ще залепне яко  . И аз като теб , докато уцеля да ми хареса   Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 22:11 от nelina_london

# 246
Когато се разбърка кофа с латекс с дървена пръчка не съм забелязала после  боята да се бели от пръчката. Даже и без грунд няма сваляне Simple Smile

# 247
Nelina, а не може ли да го направиш с дъски от иглолистна дървесина. Там боята ще хване и ще може да се бърше дори. От ПДЧ по принцип боя можеш да свалиш с гъбичка, от боядисана с боя дървена мебел - не. Според мен най-добре да се боядиса с боя за дърво ако се спреш на естествена дървесина от строителен хипермаркет. Витекс, например, на водна основа и се тонира в стотици цветове по каталог. Ще може и ръбчетата да се запилят с шкурка да не са остри ако се отрежат дъските под герунг. ПДЧ- то направо реже и ще трябва да се пълни на ъгъла с акрил, за да се избегне този му ефект.
Гол МДФ с боя също е вариант.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:01 от drago_2008

# 248
  • София
Здравейте, приближавам се лекичко и към тази тема! 👋
В момента сме на етап изграждане на подово отопление и след това замазка. Започвам голямото мислена за настилките.
Баните са почти решени, ще бъдат в синьо-сиво-тюркоаз. Без мраморни шарки и дървесни подове категорично.
Във всекидневната решихме в частта кухня и трапезария да сложим гранитогрес, а в дневната част - ламиниран паркет. За новите тип винил настилки, които се препоръчват за подово, още сме в чуденка. Коридорът ще е гранитогрес, спалните - паркет.
Разбираемо паркетът е дървесна шарка. Което пък задължава и гранитогресът да е такъв. Искаше ми се коридорите в нещо сиво, неутрално, без мраморни Шарко, че не ги долюбвам.
Съвети?

# 249
Гледай подовите настилки съвместно с цялото обзавеждане - стил, цветове...
Най-добре с цялостна стилова и цветова схема за жилището - веднъж като я определиш, нещата се подреждат почти сами.
Мен друго ме впечатли в разпределението, макар и да не е по питането - разполагането на тоалетна структура на гърба на спалня точно на стената с леглото (детска ли е това?) не знам доколко е уместно, макар че надали вече има друга възможност. Може би не е лошо да се помисли за допълнително обезшумяване на тази стена, освен ако вече не е направено.

# 250
Вие само за настилките ли питате или може да се коментира и друго, че някои хора се дразнят, ако не са попитали изрично. Blush

# 251
  • София
О, разбира се, отворена съм за всякакви дискусии и съвети! Приемам всичко и не се сърдя в никакъв случай!
Стилово - вероятно ще се получи смесица между класически и малко farmhouse, или поне такива са ни желанията. Стени - изчистени, без разни венециански мазилки, бели или леко сиви. В спалните - вероятно с акцентна стена, поне в родителската. Във всекидневната - вероятно греди (или заместителят им) на тавана. Отоплението е подово + конвектори, но ще има и свободностояща камина - ако ни стигнат финансите, нещо чугунено, стил сканди.
За мебели и дивани (и настилките разбира се) съм напълно отворена към цветовете, но без бежови гами, без лилаво, розово и подобни. Simple Smile

Кубратова, задавали са ми този въпрос в строителната тема. Малко е разместена тази баня, но да, тоалетната структура си е пак на стената. Напълнихме тухлите с пяна при грубият строеж. Сега, стаята като се ползва от един обитател, в момента 12 годишен, той като е в банята, каквото  да прави, няма на кой да пречи. Ако/като станат двама и повече, едва ли ще се задържат за дълго, освен за някоя и друга нощувка. Wink

# 252
За цвета на гранитогреса и ламината - според мен, не само че не е задължително гранитогресът да е дървесен, ами направо си е задължително да не е. Придържайте се към естествените шарки на материала и няма да сгрешите.

# 253
София и аз съм на тази тема.
Стаята на детето също ще е в непосредствена близост до банята.
При нас няма възможност за друго разположение, никаква.
Но леглото й няма да бъде на стената на която е тоалетната структура.
Но все пак е близко.
Това не ме притеснява въобще.
Вашето жилище в какви цветове го решихте?
При нас също гранитогрес ще е в коридора и кухненската част.
Всичко друго ламинат. И то един и същ навсякъде.
Мисля да е някакъв среден на цвят, дървесен.
Чудя се и аз за този винил, ще проуча.
Исках цялата дневна част да е гранитогрес, но не стигнахме до консенсус с ММ понеже апартаментът е североизточно изложение, той смята, че ще е студено и където сме били на гости и е било гранитогрес все казва, че му е студено.
И тъкмо да го убедя майсторите вече бяха сложили картона и нямаше как вече.
За коридора също като теб мисля да е нещо в сивата гама, защото ако сложа много светли ще се чисти постоянно, а това не ми се иска да си го причинявам.
Така си го представям в кухненската част.

И се надявам да може да се направи, защото преходна лайсна отказвам да имам категорично.
Иначе моята баня е сиво и дърво, аз така си я исках, но на мен така си ми харесва.
Поне за там бях категорична какво искам.
И намерихме много красиви за мен плочки.
Сатине и на мен не ми се иска да не дървесен гранитогресът в другите помещения и се чудя с какво да ги вържа и какъв цвят да е.🤔
Понеже нашето жилище ще е в бежовата гама, земните цветове, с акценти в бордо и тъмно зелено и дори черно.
Поне това ми е в главата засега.
Пък да видим.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:45 от Caroline_Bingley

# 254
Имам бежов/ванилия гранитогрес в коридора и не се цапа повече от нормално.

Общи условия

Активация на акаунт