Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 596
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Аз като собственик на тераси да кажа, че къртенето на плочки за ремонт е не по-малко кофти.Една тераса я преправяме няколко пъти вече.Скъпо и мръсно.А все някога се стига до това.Много по-лесно е да се вдигнат плочките, да се ремонтира и да се поставят с тези системи.Яд ме е, че тогава ги нямаше.Имаме сега да ремонтираме друга, ще префугираме и презалепим плочки и ако не стане-къртене и със сигурност ще сложа тези системи.Терасите ми са открити.

# 601
Знам, знам, аз затова си трайкам. Пък и се успокоявам, че ако ми писнат е лесно- една замазка, други плочки и любимият ми майстор, който вече ще си е въстановил психиката. 😂

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 14:02 от Чи лу

# 602
Плочка травертин от естествен камък ли, че не разбрах?

Да, стените ще са от естествен камък травертин, както и почти цялата фасада. Прилагам снимка от верандата.

На верандата ще е гранитогрес, имитация на декинг (първоначално мислехме за декинг, но се отказахме), но се чудя какво да положа на балкона като настилка. 🤔
Аз бих направила терасата като верандата, хем едностилно, хем няма да се чудя, щом вече е решено. Пък и не ми харесва да се сливат стените с пода.

# 603
Здравейте
занимавам се с ремонта на жилището ми и със сетни сили поприключих грубата част, но забих на казус за обзавеждането на хола ми: за придобиване на представа, заповядайте аматьорското ми 3д

Проблемът ми е със стената на телевизора - не мога да измисля смислен завършек за между телевизора и вратата. Ще се радвам ако някой подаде интересна идея.

Бележки: Врататите не се коригират.Телевизора и дивана не могат да се коригират за друго освен за позиция.

# 604
На мен ми се струва, че ви е много малко шкафчето под тв и по негова вина се получава дисбаланс на пропорциите на тази иначе дълга стена.
Най-простият вариант е да сложите една дълга и ниска мебел, която отляво започва от стената (или с малък отстъп, ако предвиждате дълги завеси) и надясно е да максимално дълга, така че да не пречи на пътеката към вратата. Няма нужда да e симетрична спрямо телевизора.
Аз бих се ограничила само до долната мебел като на снимките, без други висящи шкафчета и рафтчета отгоре (т.нар. "секция").
Заради мястото за съхранение, което ще спечелите, може другата голяма мебел зад масата да се намали в дълбочина, освен ако нямате някакви специфични изисквания и ви е нужна с точно такива размери. Ако това е библиотека за книги, 30 см са достатъчни, а ми се струва, че са заложени 60 см като за гардероб. Simple Smile

# 605
  • София
За терасата естествен камък с имитация на същия не бих. Щом ще слагате имитация на декинг на едното място, сложете и на другото.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 15:11 от Angel_Dust

# 606
Аз бих направила терасата като верандата, хем едностилно, хем няма да се чудя, щом вече е решено. Пък и не ми харесва да се сливат стените с пода.

Това е и моето мнение.

# 607
Скрит текст:
На мен ми се струва, че ви е много малко шкафчето под тв и по негова вина се получава дисбаланс на пропорциите на тази иначе дълга стена.
Най-простият вариант е да сложите една дълга и ниска мебел, която отляво започва от стената (или с малък отстъп, ако предвиждате дълги завеси) и надясно е да максимално дълга, така че да не пречи на пътеката към вратата. Няма нужда да e симетрична спрямо телевизора.
Аз бих се ограничила само до долната мебел като на снимките, без други висящи шкафчета и рафтчета отгоре (т.нар. "секция").
Заради мястото за съхранение, което ще спечелите, може другата голяма мебел зад масата да се намали в дълбочина, освен ако нямате някакви специфични изисквания и ви е нужна с точно такива размери. Ако това е библиотека за книги, 30 см са достатъчни, а ми се струва, че са заложени 60 см като за гардероб. Simple Smile

Идеята да увелича тв шкафа е доста добра - на различните варианти размерите на шкафа варират между 230 до 300 см ширина. последният вариант на 270 см. 270 или 300см в зависимост от конкретния модел който ще избера ще заспи Simple Smile
Скрит текст:

за шкафовете отсрани - поставих 3 модула по 65/45/204. Използвах https://veko.bg/shkaf-ruso-reg-1d за ориентир. Имам отделна стая хоум офис и там е библиотеката. Това ще е за декоративни елементи, посуда и отдолу за събиране на вещи от общ характер. Потенциално може да се поразчупи малко, ако намеря подходящи модули
От Русо серията нямат толкова дълъг тв шкаф, така че вероятно ще избера друга модулна система от същия тип или в краен случай ще поръчам мебелите по поръчка

# 608
Здравейте, да помоля и аз за помощ с предложения за холна масичка или според вас е по-добре дълга табуретка с дамаската на дивана. Ако е табуретка, ми хрумва дали да не е леко извита като дивана?
Моля не цитирайте снимката.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 15:25 от drago_2008

# 609
Drago, с дамаска като дивана, предвид, че и столовете са такъв цвят, няма ли да стане много?

# 610
Ако държите да е табуретка - нещо такова:

# 611
Драго, много е красиво! Heart

Аз бих избрала дълга месингова масичка с плот от мрамор или стъкло.
В идеалния вариант бих заложила на стъкло за холната масичка, а плота на Tulip масата бих сменила с мрамор. Едва ли сега ви се инвестира в допълнителен ъпгрейд на масата, но пък може след няколко години употреба да се направи, ако този се захаби.

# 612
  • Street of Dreams
Драго, непременно бих повторила материала на полилея.

# 613
Нещо такова за масичка?

# 614
Драго, според мен някакъв такъв тип масичка

с метални крака, ще си хармонира с осветителното тяло, което е много готино Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт