Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 598
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
метални елементи? с всичкия  ратан , из стаята Sunglasses

# 586
Затова винаги съм мислела, че дори една скромна визуализация (не дизайнер с проект) ПРЕДИ е много полезна. За да не се стига до такива ситуации на вече вложени средства и усилия, и колеблив резултат.

# 587
  • София
Aaa стойката на нощната лампа е някакъв тип месинг антик май май😁
Въпреки, че ако мн мн се налага метал на тази стая, може би само ковано желязо бих... Но като цяло ще е грубо.

# 588
Затова винаги съм мислела, че дори една скромна визуализация (не дизайнер с проект) ПРЕДИ е много полезна. За да не се стига до такива ситуации на вече вложени средства и усилия, и колеблив резултат.
Лейди Април беше направила визуализация точно на тази стая, направо ни скри шапката.

# 589
  • София
Онази с половин стая гардеробна и маркирани някакви  "програмни" мебели ли??? Не се сещам друга, може и нещо по-задълбочено да е имало. Но явно дори общото разположение не е било подходящо решение за собственичката... По спомени и на мен не ми беше допаднало, защото леглото беше навряно в миша дупка.

За да не се получава "колеблив резултат", "скромната визуализация" трябва да е с точните мебели и детайли... От до... Иначе дори и да е с чудесни, тръгнеш ли със заместителите, защото това намираш по магазините и в бюджет... До там си..
Но аз си оставам на мнение, че човек може да има колебание за едно петно, но за цялостната визия и емоциите, които му носи - никакви. .. Та това с резултатите е... 🤷‍♀️ Индивидуално, като вс останало по света.

# 590
Да, тази беше, но тогава това се обсъждаше. Нямаше още избрани мебели и конкретен цвят за стените.
Лейди беше направила много хубави визуализации, макар и примерни.

# 591
Аз много харесах самото зелено. Направо се вклюбих в него. И тайничко позавидях, защото не съм имала смелостта да използвам такива нюанси зелено вкъщи.

Инак не мисля, че на стената ѝ трябва нещо. Или ако да, то нещо съвсем нежно, малко, и в никакъв случай центрирано в средата над леглото.
Бих предложила ето тези нескъпи икейски не знам какво са... кръгчета някакви. И аз наскоро ги забелязах, а май са си отдавнашен артикул. Вчера поръчах за себе си два комплекта. При мен пък се надявам да влязат в ролята на нещо, с което да скрия кабелен канал на климатик. Не зная ще ми се получи ли номерът или не. И в H&M открих подобни

# 592
  • Варна
Спалнята на Медиса плаче за нещо в розово кадифе или лен (кресло, завеси). Grinning

# 593
Здравейте! Включвам се с въпрос относно нашият балкон. Дойде време да изберем гранитогрес за пода и аз пак съм  в голяма чуденка. Прилагам снимка, на стените ще са камъни травертин, а на пода не мога да преценя какво би стояло добре. Купихме една кутия гранитогрес  имитиращ травертин ( в дясно на снимката), наложихме и една сива плочка страчетела. Ще има парапет в черен цвят. Дали да направим цялата тераса в един и същ цвят или да откроим пода? Хич ме няма в тези съчетания. Всякакви мнения ще са ми от полза. Благодаря!

# 594
Плочка травертин от естествен камък ли, че не разбрах?

# 595
Плочка травертин от естествен камък ли, че не разбрах?

Да, стените ще са от естествен камък травертин, както и почти цялата фасада. Прилагам снимка от верандата.

На верандата ще е гранитогрес, имитация на декинг (първоначално мислехме за декинг, но се отказахме), но се чудя какво да положа на балкона като настилка. 🤔

# 596
Не бих сложила травертин за подова плочка.Сложете хидро и отгоре тази система с повдигнатите плочки или пък декинг също.Чи Лу ма опит с рази система.
Мраморът не е подходящ за външно в нашите условия, отделно, ако протече терасата, трябва да се кърти.За са в красив трябва да се поддържа.Бе бих го предпочела:

# 597
Не бих сложила травертин за подова плочка.Сложете хидро и отгоре тази система с повдигнатите плочки или пък декинг също.Чи Лу ма опит с рази система.
Мраморът не е подходящ за външно в нашите условия, отделно, ако протече терасата, трябва да се кърти.За са в красив трябва да се поддържа.Бе бих го предпочела:

Благодаря за отговора. Дали ме разбрахте правилно, имах предвид, че дилемата е дали да сложим гранитогрес(имитация на травертин) на пода.

# 598
Ами не, затова попитах дали естествен камък, защото питането беше за пода, така го разбрах.

# 599
Чак много опит още нямам, но ги сложиха. Да си призная, не съм особено впечатлена. Ако не бях на последен етаж, щях да ги махна и да си сложа нормални. Намирам ги за не особено красиви като краен резултат, скъпи и мисля, че ще влизат боклуци под тях. А рязането на тия дебели плочки е ужас. Довлачиха една огромна машина с водно рязане.
При мен сложиха отдолу някакъв текстил, който бил специално затова. Един дебел мъхест плат с който застлаха терасата и така и не разбрах защо. Обаче имам подозрения, че това като се намокри през зимата и не може да изсъхне бързо, ще ми мирише и май ще го изфучкам. И понеже са като пъзел и има да си нареждааам😆

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 11:24 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт