Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 614
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тя не е питала да си сменя ли мебелите, а какво да сложи между леглото и скрина.

# 571
Може и ексцентрично да звучи, но намерих малко примери за да онагледя.
Подчертавам, че идята е да е цвят-акцент, който да е примерно 10% спрямо останалите. Т.е. детайл само.

# 572
  • София
👍Да
с такова тъмно ще е хубаво, за другите съм със смесени чувства малко, първата палитра е със съвсем други зелени... Но ок-вариант е, убеди ме😁

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 10:31 от Angel_Dust

# 573
Тя не е питала да си сменя ли мебелите, а какво да сложи между леглото и скрина.
Ами, ако трябва отговорът ми да се ограничи буквално до този въпрос, бих казала - нищо, точно между скрина и леглото - наистина нищо, не му е там мястото.
Тя не е питала и за декорации (за които изрично каза, че ще има, но не е готова с тях), и за това дали е претрупан скринът й, ама на, пише се и по тези въпроси.

# 574
  • София
😂 😂 😂 Ок... За мен има някаква разлика между допълнения към съществуващото, с което човек разполага и харесва, допълнения, които така или иначе евентуално предстоят и доста крайното- смени си мебелите 😜😘 но явно грешката е моят телевизор... Ще си мълча🤐

# 575
То сега ще влети някой и с предложение да пребоядиса😆

# 576
Много харесвам това кресло и изчаквах да завърша докрай, за да видя дали ще има къде да го вмъкна.
https://jysk.bg/dnevna/kresla/kreslo-hundested-svetlokremav-plyush/cvyat-db
Попринцип бях планувала да го вмъкна тук, между двата прозореца:
Скрит текст:
, но довечера ще пробвам скринчето как седи там където са контактите (според мен ще е голямо за там, но ще пробвам).

# 577
  • Street of Dreams
Да, мебелите са твърде бохо за такава изчистена спалня. На бохо стилът му трябва много текстил/лен и много джунджурии, за да изглежда добре. Така както е на мен лично не ми се връзва изобщо.

# 578
😂 😂 😂 Ок... За мен има някаква разлика между допълнения към съществуващото, с което човек разполага и харесва, допълнения, които така или иначе евентуално предстоят и доста крайното- смени си мебелите 😜😘 но явно грешката е моят телевизор... Ще си мълча🤐
Жената се опитва да създаде хармонична спалня, ако правилно съм разбрала крайната цел на питането, то не е самоцелно.
Съблюдаването на пропорциите (освен цветове, стил и т.н.) са в основата на хармонията и ако ги няма, каквото и да сложи, както и да го размести, резултатът в крайна сметка няма да е добър.
Колко да е крайно да намериш друго място на очевидно несъответстваща на една стая мебел, пък за нея да вземеш подходяща или да допълниш с още една от същия модел, предложила съм два варианта, да не кажа и повече, не един...
Аз купих един шкаф за една от селските стаи, но в крайна сметка му намерих място в друга, а за първоначалната взех различен размер. Когато го поръчвах, не бях в къщата и не разполагах с точните мерки. Събра се, но не стоеше добре.
В контекста на твоята бележка предлагам или да се ограничаваме всички, както сама препоръчваш, до конкретно зададения въпрос "Какво да има между скринчето и леглото?", без да излизаме от неговите рамки, включително с предложения за декорации и текстил, или да се чувстваме свободни да изкажем общо мнение относно допълване и промяна на цялостния вид с оглед постигането на баланс и хармония.
Сега, при допълнителната снимка на стаята от друг ракурс виждам и други несъответствия, включително с вече предложените модели на декорация, но е безсмислено да ги пиша. А са поправими.

# 579
Права е Кубратова, отплеснахме се с идеи по другите детайли. Малко brainstorming се получи. Така може да си хареса нещо от споделеното, независимо дали е било планирано вече и да допълни.

Medissa, това кресло ми се стори симпатично на живо в магазина. Обаче се замислих дали няма да поема много прах и, че ще е трудно за чистене. В спалня няма да се цапа с храна, но все пак.

# 580
Аз бих добавила по още един брой перде на всеки корниз, сега са опънати и няма гънки.
Иначе по конкретното питане бих сложила един истински дънер за втора нощна маса, нещо ми е много еднообразно сега.
За стената - голямо пано.

# 581
  • София
Друга идея за между леглото и скрина - масичка с месингови крака от този или от този тип, която тематично да се върже с нощната лампа и да обогати текстурно визията на спалнята, която изглежда много уютно.
Според мен, мястото на креслото си е между двата прозореца, там ще стои най-хармонично и ще завърши общото внушение за уютно място за почивка, но това си е лично мое мнение.

# 582
И да се сложи нощно шкафче пак ще
е хубаво, прекалено много внимание отделихме, та чак и скрина продадохме.
Фотьойлът си е за между двата прозореца, подкреоям за по-богати пердета- стаята е голяма и повече текстил ще стои добре.
Върху ратановата пейка бих сложила някаква възглавница.

# 583
То сега ще влети някой и с предложение да пребоядиса😆
Да, идвам. Joy Не мислех да го казвам, но стигнах до този коментар и в името на майтапа ще го кажа.
Бих пребоядисала гардероба в същото зелено, заедно със стената зад него и стената, където е тъмната врата, за да потъне и тя.
Мебелите ми харесват каквито са в момента. Без фладера на гардероба, който според мен е твърде шарен.

# 584
  • София
До спалнята бих сложила такава масичка с място за списания, одеала... и черното ще поразчупи.

Общи условия

Активация на акаунт