АС и други романтични К-драми - тема 10

• 19 018
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Приключих с Динята и като краен резултат мога да кажа, че ми хареса. Така, както се бях отчаяла около 5-6-та серии, така след 8-ма сериалът ми прикова вниманието. Въпреки, че действието се развива сред младежи в училищна възраст, не е точно училищен сериал. Много по-значими общочовешки проблеми, валидни за всяка възраст, са засегнати в сценария. Доволна съм, че го изгледах.

# 436
  • Русе
Профи, радвам се , че си покриваме мненията за "Динята".
Аз все още се колебая дали да започна "Алхимията", че в началото имаше някакви гадории...Исках да видя в главна роля И Дже Ук, че все ми минава по тангента, а това май е най-голямото му дело...за сега. Крисс ми предложи 3 филма по нейна преценка и май И Дже Ук участва в единия, "Move to Heaven". Четейки съдържанието това ще е сериозен сериал.
Не, че е нещо сериозно, важно и значимо, но да си питам аз: прави ми впечатление вече няколко пъти различно оцветяване на кожата. Знам, че за корейците лицето да е бяло е висш признак за красота и престиж, дори цели отрасли на козметиката им са насочени там. Обаче, гледам ( като пример): тя - бяла, добре гримирана, но ръцете й с жълтеникав отенък. Нищо странно! Той - с обичайното за расата лице, а ръцете му -бели, с розови длани. И двамата преплели пръсти...Simple Smile( малиии, голяма съм чокладжийка Joy ). Та как да си го обясня това? Ако е грим, защо да си мацат ръцете, а не лицето?

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 06:06 от winona

# 437
  • пак на Рив Гош
Уин, И Дже Ук има само епизодична роля в Move to Heaven. Ако искаш да го видиш в по-главна роля извън "Алхимията на душите", може да погледнеш Extraordinary You (макар че там Роуон е баш Главния), Do-do-sol-sol-la-la-sol (тук Дже Ук е баш Главния) или тазгодишния The Impossible Heir (също Главен, ама сериалът хич не е романтика).
Аз много го харесах и в Search WWW, но там ролята му е по-поддържаща, както и в When the Weather Is Fine.
Аз от "Алхимията" не помня гадории в началото, освен ако нямаш предвид как ставаше прехвърлянето на душите и как ги поглъщаха, което си беше леко стряскащо.

# 438
  • Русе
Роци, благодаря! Направо ми припомни къде съм гледала И Дже Ук - в "До-до-сол...", където беше уж един от ГГ, ама повече съм запомнила Го А-ра, като нейна 2-ра роля, гледана от мен след  Хуаранг. Май в мой пост писах за нея.
Ще погледна другите твои предложения, но не се отказвам от "Алхимията". А "Изключителният ти" все го оставям, май и на него му е ред...

# 439
Аз нощес почнах Добре дошли в Самдал. Да сменя малко училищните униформи с друг аутфит Joy. Досега хич не бях обръщала внимание, че Балеринката е в главната роля, а аз много я харесвам като актриса. И Аджумата ѝ е майка. Сигурно сте го писали, ама не съм разбрала за кого говорите. Първата серия ми хареса, Балеринката е великолепна, а Джи от самото начало е прекалена драма куин, та той вероятно вместо да ми хареса, ще ме дразни до края на сериала, но засега нямам намерение да се отказвам.

# 440
  • пак на Рив Гош
Jung Il Woo е много хубав в Bossam: Steal the Fate(2021) с тънка брадичка,мустачки и дълга коса.
Съгласна напълно! И в съвременния си вид е хубав... че и като "жена" пак е хубав Wink.

където беше уж един от ГГ, ама повече съм запомнила Го А-ра, като нейна 2-ра роля, гледана от мен след  Хуаранг.
А аз пък, заради нея зарязах сериала по средата - не понасях героинята ѝ. Но аз не харесвам и Го А Ра, та просто нямаше шанс. Но пък Дже Ук е чудесен. И има хубав плочник Wink

Профи, за "Самдал-ри"-то има доста противоречиви мнения - или го зарязват още в началото, понеже смятат, че е похабяване на поне двама добри актьори, или все пак го харесват.
Аз го започнах основно заради Shin Hye Sun (Балеринката) и Уки, бях готова да го зарежа на втория епизод, преодолях си неприязънта към децибелите на главните жени и в крайна сметка ми хареса Joy
Поразрових се да видя какво бях писала за него навремето, ако ти е интересно.

Днес и аз довърших "Динята", преписвам си мнението от другата тема:
Скрит текст:
Днес довърших и "блещукащата диня" - Twinkling Watermelon (2023) - 8.5*
На моменти ми даваше усещане за "Завръщане в бъдещето", но само на моменти. В крайна сметка се оказа малко по-дълбок и по-интересен, отколкото даваше първоначално заявка. Към средата имаше 1-2 по-мудни епизода, но успя да ми задържи все пак вниманието до края. Приятен ученически сериал с пътуване във времето и възможността (или не) да промениш съдбата. Хубави младежи, хубава музика и еднорози, блещукащи щастливо досами динята. Даже се разрових за една от песните, която много ми хареса... а това за мен значи много (понеже по принцип музиката не е особено сред интересите ми).
Пускам ви я и на вас:

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 19:38 от Роца

# 441
С тийнчето захванахме Бегача. Неговата реакция на сцената в болницата беше точно същата като моята. Даже толкова се издразни на Сол, че забрави че сам реши да гледа сериала и взе да ме обвинява че съм го подвела. С втора серия се успокои, че въпреки нея сериала е смешен и взе да става по-интересен, но продължава да се дразни на ХеЮн. Оказа се че в Инспектора също го е дразнела, но заради Тек, когото много хареса във Винченцо  търпял героинята й, която беше наистина дразнеща понякога, но поне според мен си имаше и хубави моменти с нея. Да видим ще захареса ли СонДже и УСок, че покрай него да приеме и Сол.

Момичешкото шоу за създаване на момичешка група се оказа също толкова интересно и приятно за гледане както и момчешкото. Бях се настроила, че с тези 99 момичета в началото ще е някак досадно, но всъщност момичетата са много талантливи и до където съм гледала правят страхотни изпълнения на песните и танците. Досега мислех че много момичета в група няма да ми харесат, но съм грешала. Който обича музикални реалити шоута и има време може да погледне Планетата на момичетата от 2021г. и Планетата на момчетата от 2023г..

# 442
Роци, на мен Самдал-ри-то ми хареса още от първата серия, а с напредването на сериите ми захаресва още повече. Ако ММ не ми беше завзел компа следобеда, щях вече да съм изгледала сериала. Сега ме чака 6 епизод, но няма да успея да го изгледам тази нощ. Сериалът ми напомня малко за По моя начин, т.е. нещата от живота на млади хора, отраснали заедно и навлезли в зрелостта, май без да са подготвени за нея. Изгледаното дотук много, много ми харесва. Надявам се да си остане така до финала.
Прочетох ти мнението, да, добре си го описала. Аз все още намирам ролята на Джи за малко не съвсем подходяща за него. Т.е. не съм свикнала да го гледам в такава роля. Но като актьор е прав да опитва да играе в различно амплоа и в действителност се справя много добре.
Който не е гледал Самдал-ри-то, нека си попълни този пропуск. Като за Белл и Марги ще хвърля една кукичка Wink. Единият от героите се казва ... Ча Юн-У, с което, както се досещате, има заигравка на няколко пъти. Излишно е да казвам, че героят е пълна противоположност на Ча. Joy

Линкове към епизодите -
Welcome to Samdalri - Добре дошли в Самдал (2023 - 2024)
В Плейтюб - https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D0%B4% … t/NNDL62xcgkVX7Du
В ОК - https://ok.ru/video/c22120413

П.П. Понеже Маммата реже линка в Плейюб, не кликайте, а копирайте целия линк и после го отворете в нов раздел на браузъра.

# 443
  • Русе
Нали не е спам?
Пълно ръководство за 12 нови корейски драматични сериала с премиера през август 2024 г.:
2 АВГУСТ | Bad memory eraser
В ролите: Kim Jae Joong, Jin Se Young, Lee Jong Won, Yang Hye Ji
Животът на млад мъж се променя от лоша памет, когато той среща млада жена, която държи съдбата му в ръцете си.
10 АВГУСТ | Romance in the house
В ролите: Ji Jin Hee, Kim Ji Soo, Son Na Eun, Choi Min Ho
Историята е за хора, които се чувстват несъвършени и неадекватни, затова се събират като семейство, мечтаейки заедно за пълна любов.
12 АВГУСТ | Your Honor
В ролите: Son Hyun Joo, Kim Myung Min, Kim Do Hoon, Heo Nam Joon
Сблъсък между двама бащи, съдия и лидер на банда, които решават да се превърнат в чудовища, за да защитят децата си.
14 АВГУСТ | Tyrant
В ролите: Cha Seung-won, Kim Seon-ho, Kim Kang-woo, Jo Yoon-soo
Трима мъже с различни мотиви започват да се преследват един друг, борейки се за най-новия пример от „Програмата тиранин“, която изчезна при неочакван инцидент по време на прехвърлянето й в Съединените щати.
14 АВГУСТ | Perfect family
В ролите: Park Joo Hyun, Yoon Se Ah, Kim Byung Chul, Kim Young Dae
Перфектно и щастливо семейство започва да се съмнява един в друг, след като приятелят на дъщеря им е убит.
16 АВГУСТ | Black Out
В ролите: Byun Yo Han, Go Joon, Go Bo Gyul, Kim Bo Ra
Млад мъж, обвинен в отпреди десетилетие дело за убийство, чието тяло никога не е намерено, се впуска по-дълбоко в мистериозно местопрестъпление, след като е освободен от затвора.
17 АВГУСТ | Love next door
В ролите: Jung Hae In, Jeon So Min
Двама приятели от детството, които се смятат за тъмна глава от минал живот, се срещат отново като възрастни.
Известен още като: Mom's Friend's Son; Golden Boy
17 АВГУСТ | DNA lover
В ролите: Choi Shi-won, Jung In-sung, Lee Tae-hwan и Jung Yoo-jin
Генетична изследователка, която се опитва да намери партньора си с помощта на гени, среща гинеколог, който не вярва в брака или съдбата.
23 АВГУСТ | Pachinko Season 2
В ролите: Lee Min Ho, Minha Kim, Anna Sawai, Yoo-Jung Young, Jin Ha, Eunchae Jung, Soji Arai, Junwoo Han, Sunggyu Kim
Необикновена и дълбоко вълнуваща история за война, любов, раздяла и победа през четири поколения, обхващащи Корея, Япония и Съединените щати.
24 АВГУСТ | Cinderella at 2 am
В ролите: Shin Hyun Bin, Moon Sang Min
Една жена решава да се раздели с приятеля си чебол, защото не вярва в приказната романтика, но романтичният чебол отчаяно иска да спаси връзката.
26 АВГУСТ | No love - no gain / Because I don't want losses
В ролите: Shin Min-Ah, Kim Young-Dae, Lee Sang-I, Han Ji-hyun
Историята на жена, която предлага фалшив брак, защото мрази да търпи всякакви загуби, и мъж, който се съгласява да бъде фалшив младоженец, защото мрази да причинява каквото и да е зло.
QUEEN U
Дата: август 2024 г

В ролите: Jeon Jeong-seo, Ji Chang-wook, Kim Mu-yeol, Jung Yoo-mi, Lee Soo-hyuk, Park Ji-hwan
Кралицата на Когурьо се опитва да намери нов крал в рамките на 24 часа след внезапната смърт на съпруга си, борейки се с племена и принцове, които търсят власт и се борят за трона.

# 444
Уинона, благодаря! Много полезна информация!

Довърших си музикалното реалити шоу Планетата на момичетата и ви представям групата, избрана с гласуване от 174 държави с членове от Корея, Китай и Япония.
https://youtu.be/VjOHYXzlZcM?si=_P38noVUWDrABdte
https://youtu.be/L4SJLjsIr44?si=CLImp9oO1w-fbC3I
https://youtu.be/3koOE2MN1gw?si=YdGWRjcj36axranw
Като шоу по-интересно ми беше Планетата на момичетата, но и Планетата на момчетата ми хареса. За мен би било интересно да направят шоу и за смесена група - момичета и момчета. И в двете шоута имаше много талантливи участници, които на финала останаха извън класирането и такива, които спрямо предишните класирания изненадващо влязоха в групите. Чудя се, ние в БГ нали си знаем че е възможно, корейците практикуват ли подмяна на вота на такива шоута. И двете групи са приятни за слушане и гледане, съдейки от намерените в ютуб клипове, но ако трябва да съм честна в самите шоута имаше по-впечатляващи поне откъм хореография изпълнения на участниците вкл. и такива които отпаднаха. Някои от тях си бяха направо като отделен спектакъл, а в клиповете на двете групи, които видях не попаднах на такива ярки изпълнения.

И моля, ако някой е запознат да обясни каква е тази позиция при изпълнение в група, която е важна като роля в изпълнението и на руски се превежда като убийца.

# 445
  • Русе
Рори, че е полезна, съм съгласна, но превода на моменти ме докарваше до сълзи! Joy
Аз току-що приключих с "Flexxcop", интересен сериал, без романтика, който започна по корейски табиат : първо майтапите, после сериозната нотка. Исках да се запозная с Ан Бо Хьон, който срещам в каква ли не класация, а ми беше непознат. В същност сериала отдавна ми висеше на изчакване. Доволна съм, хареса ми, Бо-Хьон също.

# 446
Рори, преди това имаше друго подобно шоу Produce 101, което беше за трейнита от Корея, Япония и Китай. Споменавали сме тук за една от момчешките групи сформирана в шоуто - Wanna One, както и някои от участниците в нея - Онг Сонг У, който познаваш като полицайчето от Силната Нам Сун. Пак Джи Хун от Чосонската сватбена агенция, At a Distance, Spring Is Green и Love Song for Illusion. Хуан Мин Хьон, който участваше с Ким Со в My Lovely Liar и в Алхимия на душите.
Момичешките I.O.I и Iz*One също са от този формат.
По едно време имаше някакви разследвания за манипулации на вота, но не съм се интересувала.

Смесените групи не са много популярни. Преди време имаше едни Co-ed School, но те май се разпаднаха.

Urban Zakapa, които със сигурност си слушала с песен в някой сериал - Болничния плейлист, Гоблин, Докторите...
Тяхна песен с клип, в който участват Ча и Пак Гю Йонг, с която скоро играха заедно в Кучешкия сериал

И в последните години нашумяха K.A.R.D

Сигурно има и още някоя, но аз тези помня.

Уин, ти не си ли гледала Потомци на слънцето? Ан Бо Хьон беше част от екип Алфа. Има какво да се гледа с него.

# 447
Аууу, хич не бях обърнала внимание, че преводът на Самдалри не е готов. Буквално погълнах преведените 12 епизода, но то имало още 4, т.е. сериалът си е 16. Дотук нито веднъж не съм посегнала към мишката. Сериалът страшно ми харесва и ми е интересен, та чак не обръщам внимание кой играе в него. Сега се чудя дали да си причиня последните 4 серии на руски или кротко да си изчакам превода на бг. Утре ще го помисля. Корейците са пренаситени със сериали и може този да не им е допаднал чак толкова, но за мен си е много, много хубав. За който не го е гледал, препоръчвам го горещо. И ОСТът му е много хубав. Две песни страшно ми допаднаха. Може да ги потърся и да ги примъкна тук, но не сега, че вече ми се затварят очите.

2в1, другите не съм ги чувала, но KARD ги харесвам. В плейлистите, които слушам, редовно има техни песни.

# 448
2 в 1, благодаря! Така както си разписала участниците в Wanna One със сигурност ще ги прослушам, но вече съм чувала някои от песните им в изпълнение на момичетата и момчетата от планетата и ми допаднаха. Участниците, които вече съм забелязала като актьори са още една причина да ги прослушам. Някои и от другите  групи, които си споменала са ми познати като наименования, защото някои песни за мисиите на момичетата и момчетата в двете планети са техни. Ще погледна този формат за който си дала линк.
Честно казано и аз се съмнявам, че има някакво манипулиране на финалния вот. И в двете шоута участници които на всяко гласуване са в топ 9ката, макар и на различни позиции на финала остават далеч извън нея, а влизат участници, които през цялото време са били някак незабележими на фона на други. Две от участничките, които на всяко гласуване бяха на 1 или 2 място на финала бяха назад в класацията, едната на последно място в 9ката, а другата много по-назад от момичета, които до момента оцеляваха благодарение на бонуси и "помилване" от учителите. И при момчетата имаше нещо такова. Обаче аз не ги гледах в реално време и не можах да се натоваря емоционално с тези съмнения за манипулиран вот.  
Смесените групи могат да бъдат много интересни. Веднага се сещам за Брилянтин. Направо цял спектакъл може да се направи. Би било много оригинално като мини мюзикъл да са изпълненията им.
В тийн сериали по Дисни чанъл има много хубави песни изпълнени от смесени групи. Много красиво звучат с мъжки и женски гласове, а и хореографията изглежда красиво с участници и от двата пола.
Водещ на момичешкото шоу е бил Йогито. Може би това, че учи театър му е помогнало да бъде и страхотен водещ, освен че е страхотен актьор.

Спомням си, че Самдалри беше с една от любимите ми актриси в главната роля и затова ми е в списъка, но сега още съм на момчешките филмографии и не съм стигнала до него. Тъкмо да го преведат на БГ целия.

Попаднах на друг реалити формат - Къща на колела. За съжаление първи сезон, в който Йогито е сред основните актьори не ми тръгва като видеа, но втори сезон мога да гледам. Има серия с КимЮ и отделно две серии с Йогито като гост. Сериите с Айю не тръгват, но някъде сред гостите мернах и ХеЮн и ще ми бъде интересно да я видя в такава обстановка и нея. И КимЮ, и Йогито са много земни и натурални като хора. КимЮ е рибарка. Разказва, че обича често да ходи за риба в морето, да ходи сама на къмпинг сред природата, да рисува и прави разни неща. На стопаните на шоуто донесе подаръци изработени от нея. Облечена съвсем неглиже, без грим, с хваната на опашка коса със стърчащи кичури е много красива и лъчезарна. Много весела, с чудесно чувство за хумор. Съвсем същия е и Йогито. Не е залитнал по модата сред корейските актьори и актриси да тежат колкото дете в началното училище, не е и с оформена мъжкарска прическа, нито с дрехи, които да казват "Ох колко съм готин", но и така е много хубав и секси. И двамата са толкова истински - хем обикновени, хем много специални.
А един от постоянните възрастни актьори, домакини на шоуто пък е друг актьор, който е сред любимците ми от възрастното поколение актьори - генералът от АС. Също много готин, земен човек с хубаво чувство за хумор. Самото шоу създава усещане за спокойствие, отпуска, и дори и през екрана за връзка с природата.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 10:27 от Рори72

# 449
  • Русе
https://www.youtube.com/watch?v=xGaXK4vlySM
Познай от къде е клипа...Stuck Out Tongue Winking Eye
2в1, гледах "Потомците", но там повече наблягаха на двете двойки. Както и да е, доволна съм, че го гледах в главна роля.

Общи условия

Активация на акаунт