АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 982
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
JoyJoyJoy Ти ме Не бих си го причинила "ово нещо ,зашто не можам да разберам ниту еден збор од тој дијалект" JoySweat SmileSatisfied
JoyJoy рекох да пробвам, да се похиля малко /че и аз като Профи се натресох на ревлив сериал, пък и филма изгледах после, като да ми не стигна драмата "Hirugao"/  - не тръгват,  на места видях че и БГ суб са посочени, и те не тръгват.
Скрит текст:
Joy 5мин се втрисах, че е мокро и студено, още 5 само че е мокро и след 10мин си лепкав и подпухнал Joy но като преспи човек си е направо приятно   Кангнам бюти ефект няма да е, поне дефекти нямаше Joy

сега се чудя ЛПВТ, лебеда или Сокчовият рънър да започна. Кое от тях е без умрели за постоянно, за помалко докато сменят някое тяло може.

# 541
В Бегача главния умря няколко пъти, ама за малко. В ЛПВТ няма умрели, За Лебеда да кажат Уинона и Дани.
Между ЛПВТ и Бегача разликата е едно море смях

# 542
  • пак на Рив Гош
Криси, при мен тръгват и двата вида (пример със Секретарката Ким, ама Вики не дава да правим хубави скрийншотове Joy)

Гангнам ефектът от маските идва с постоянството Joy

# 543
Червеният лебед е криминален, няма как да няма трупове.

# 544
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Скрит текст:

сега се чудя ЛПВТ, лебеда или Сокчовия рънър да започна. Кое от тях е без умрели за постоянно, за по малко докато сменят някое тяло може.
Тц, почни с маската с хайвера. Joy

Айде чао до след няколко дена. Hug Бъдете кротки и не изписвайте темата. Wink

# 545
  • Варненска клюкарка
Крис, със сигурност смърт в Рънъра нявма да видиш - на финала ГГ са си живи и здрави. В първа серия показват за 3 секунди едно реанимиране на главния и към 12-13 ГГ се метна в морето от една скала, ама в края на другата серия си беше на линия жив и здрав. Първите 2 серии аз ги гледахп малко по-трудно, че докато се ориентирам кое кога е - що от инвалидна количка главната се озова на крака и главния от супер айдъл стана ученик шампион по плуване,  това прехвърляне в минало и настояще малко ме обърка. Иначе изобилен романс, броманс и сисманс, страхотна комедия, някакъв убиец се мотаеше в краката на главните, ама не се разбра какъв му е проблема с тях, по скоро беше там за задвижване на историята с пътуване във времето. Сериалът си е точно романтична комедия. Пълнежът няма да го почувстваш като такъв, защото всички са страхотни.
Главната двойка има не един, а няколко страхотни челни сблъсъка според времето в което се срещат отново и отново - моите любими са в 8 и 14та серия. Да не забравя да кажа и че след 9-10 сериалът няма да забие, а идва най хубавото и така до финала.....

Главните са големи шемети зад кадър, както се казва делят един мозък Joy

ЛПВТ мен ме хвана още в първа серия, страхотенн челен сблъсък- главната я отвя едно торнадо в погранична база в Северна Корея. Събуди се с парашута кацнала на едно дъво, от там падна точно в ръцете на ГГ, който не можа да я задъражи, защото докато се раправяха стъпи на противопехотна мина и от там се започна. Традиционната корейска рецепта с комедия, драма, любов, приятелство и т.н.  Когато започнах Демонът, имах чувството че в първа серия бяха преписали семейството на главната от ЛПВТ  - отново отгледана в семейство в което жената не и е родна майка, отново злите братя борещи се за наследството и бизнеса и опитващи се да занулят натрапената си сестричка. Беше ми интересен и контраста който показваха за СК- в пограничните райони без ток, без нормална храна, практически без нищо, а в Пхенян молове, луксозни хотели, незнайно как частна собственост, деца на висши партсдтийни функционери учещи в чужбина и пътуващи свободно по света....

Момента в койтому се стовари на главата Joy

От инфото което чета за Лебеда на тези които го гледаха, там брояха труповете всяка серия.

# 546
От инфото което чета за Лебеда на тези които го гледаха, там брояха труповете всяка серия.
А, не така, моля Wink труповете са приемлив брой май някъде 5 за целия сериал.

# 547
  • пустинен пъпеш
Някак неизяснен остана скритият в заглавието подтекст и смисловото му послание в ,,Червеният лебед",цветът асоциира с кръв ,кървав,но думата лебед за мен някак остана несвързана към съдържанието.

# 548
Рудуду, не съм гледала сериала, но веднага свързвам лебеда с грозното патенце т.е. отнесено към сериал с такова заглавие бих предположила, че главният първо е бил невзрачен, незабележим, пренебрегван и подиграван, но постепенно се е променил и е израстнал като значима фигура в обществото към което принадлежи и е станал разпознаваем от всички и е някой с който всички трябва да се съобразяват. Не е задължително да е  положителен герой. Може да е някой, който убива или заради когото убиват и затова лебедът да е червен.
Стана ми интересно това което написа и ми се прииска да поиграя на асоциации.

# 549
  • пустинен пъпеш
Май така ще се окаже,гг-ня в ролята  Kim Ha Neul преминава пътя от бедно момиче през успешна голф състезателка(това е представено накратко) до невеста в семейство чеболи и поради ,както винаги парични интереси,животът й е под постоянна смъртна опасност,а за някои от близките й това се оказва не само опасност.При това има още двама герои,чийто душевен мир е наранен още в детството.
Обичат корейците да показват широк спектър познания за европейските духовни постижения,било то литература(в случая Андерсен),било то музика(често използват класически творби,даже в едно реалити единият участник изсвири на пиано  Mariage d'amour от Оливие Тусан и Пол Дьо Сеневил).

# 550
Всъщност оригиналното заглавие в превод е Скандал в семейство Хуаин. Червен лебед е английското заглавие. Защо са решили да го интерпретират така, само те си знаят.

# 551
  • Русе
.....................
Обичат корейците да показват широк спектър познания за европейските духовни постижения,било то литература(в случая Андерсен),било то музика(често използват класически творби,даже в едно реалити единият участник изсвири на пиано  Mariage d'amour от Оливие Тусан и Пол Дьо Сеневил).
Нали? Когато чух "Реквием" на Верди в последния епизод и по-точно "Dies irae" (Ден на гнева) наистина  бях ококорена от изненада и чаках как всеки престъпник ще си получи заслуженото.
Вчера е излъчен филма "Пилот" и , ако някой го види преведен на руски, нека ми сигнализира, моля! Hands Pray Не го намирам...

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 16:13 от winona

# 552
rockstar 🎸🔥 Chanyeol - EXO Cover Wind of change  

Pilot (2024) За този ли става дума? Той вчера е излязъл, дай им няколко дни да го преведат Smiley

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 16:53 от Danifin1

# 553
Криси, ЛПВТ и Бегача са напълно различни истории, които на мен ми въздействаха по еднакъв начин, обаче в първия има едни дразнещи аджуми на които е отделено твърде много време... Който и да предпочетеш няма да сгрешиш, както казаха момичетата, на финала главните оцеляват. 🙃

Ким Джи Уон не е айдълка, нали newsm78 Но явно сред актьорите наистина няма такива, които да не умеят да пеят и/или танцуват. Приятно съм изненадана, зарадвала феновете с ОСТ на Кралицата на сълзите

И друг музикален стил

# 554
  • Варненска клюкарка
Във второто видео Ким Джи Уон пее песен на Джуно, малко и е умряло пеенето, но става.  Марги то голямата изненада по-скоро би била ако някой корейски актьор не може да пее Joy Кой повече, на кой не му се получава много добре, но видимо много се стараят и доста добре звучат повечето които съм чувала.

Аз изгледах Самдалата и сега имам въпрос. Това ли е прочутата Ким Те Хи, една от т.н. кралици, по мъж мадам Рейн? В края на последна серия имаше 5-6 минутно камео в стил "завърнах се, хората още ме помнят и обичат", а в каста името и е на трето място, след главните, вероятно реверанс към голямата и кариера преди да се омъжи ироди деца.

Вярно че е много красива жена

Тук много ми прилича на Сончето

Рудуду, ако говориш за тази пиеса за пиано

Mariage D'Amour
https://www.youtube.com/watch?v=1ej1SI4BRv8

Няма пианист учил няколко години пиано, който да не го е свирил това. В т.ч. и аз съм го разучавала, но понеже са минали много години  (учих пиано от 1ви до 8ми клас) а после само съм подрънквала от време на време и преди 15-на години съм я разучила до ниво "сричане", а и много бързо се губи техника, ако не се свири всеки ден, пък  моето пиано е в дома на майка ми.... Пианистът Ричард Клайдърман, чието изпълнение по-горе е негово  популяризира много класически пиеси за пиано, както  и доста друга класическа музика, а корейците от малки ги натискат на таекуондо и уроци по музика, та си е в реда на нещата да са доста музикално грамогтни.
Тук в съзнанието ми изниква една много мила снимка - Ча и братчето му, той към 5-6 годишен, то към 2-3 седнали двамата на табуретката пред пианото Heart

Марги вярно, за аджумите забравих да спомена в ЛПВТ. Ама тя мишката е за това, иначе историята е хубава.  Като се сетя какъв умопомрачителен пълнеж съм срещала, аджумите сравнително поносими бяха.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 18:36 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт