АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 145
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
2в1 беше обяснявала, че правилното е Че. Ама аз, като отначало съм почнала Чой да го пиша, сърце не ми дава по друг начин да отразявам този господин. Joy За У-Шик говоря. И да има друг Чой, него не го познавам.

Роци, внукът ми и идея си няма баба му какво харесва и слуша. Впрочем дядо му също не знае. Joy
А внукът, покрай майка си и баща си, всъщност е изградил добър музикален вкус. Детето се кефи на Imagine Dragons, Måneskin, Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots и т.н., не запомних всичко, което слушахме до и обратно от морето. Но всички песни, които той харесва, ми харесват и на мен. Значи има надежда за протичане на нещата и в обратна посока. Wink Само трябва някой ден да го зарибя с к-поп. Joy
Вкъщи всичко слушам само със слушалки. Виж в работата колегите понякога чуват какво съм си пуснала. Но понеже не преча на никого, сама съм в стая, много рядко някой от по-младите си позволява да подхвърли малко ирония по мой адрес. Който опита, знае, че веднага им връщам нещо за техните чалгии, та такава комуникация общо взето е рядкост. А аз там официално съм обявила какво харесвам и слушам, да няма неразбрали. Даже съм нахална и "промотирам" от време на време някоя новоизлязла песен. Не че ми обръщат внимание, ама пък и аз не съм от най-наглите промоутърки. Joy

# 691
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/995028715574857
Добро утро! Една розова феерия, за успешна нова седмица и... който може да я види...

# 692
  • Варненска клюкарка
Роци, забравих да те попитам авторката на книгата споделила ли е за любими заглавия, или е карала по-общо?  Преди време някой беше донесъл видео от Корея на живущи там западнняци, спираха ги по улиците на случаен принцип и ги питаха за любимите им заглавия. Направи ми впечатление че освен някои от класическо популярните извън страната сериали, като харесани споделяха повече за съвременни истории, отделно че и в съвременните има доста препратки към миналото, но като цяло бяха такива.

А сигурно ли е че наистина няма име/фамилия Чой? Така произнасяха на български фамилията на айдъла от Тайната градина.

Подобно на жълтите чадъри, аз съм забелазала и друго едно повторение и да взема най после го споделя след последния изгледан сериал. Не знам, може и да е просто от моите бръмбари, или съвпадение, но пък вече го засичам 7-8 пъти.... Женското име Ю Ри (Ю Ра) обикновено е на някоя голяма гадина (използвам руската терминология че се наложи да догледам сериала на руски, там гАдина е с ударение на първата сричка) Позабравила съм вече, но примерно в Моя любим от звездите убитата актриса се казваше Ю Ри, една от снахите в ЛПВТ, май и дъщерята на дамата от Демона, Сестрата на главната от Прекрасен свят не беше точно гадина, но лошо започна. Изсмукаха там някакво извинение за постъпката и, но според мен каквато и причина да се изтъква някои неща не бива да се правят- като например да спи с мъжа на сестра си, че дори и да е бивш, дори и да не бяхае кръвни сетри, майката, която ги беше отгледала и двете не беше я делила от родната си дъщеря, взимайки я вкъщи беше и спасила живота. Последно Ю Ри се казваше и злата колежка на главнатаот  Вътрешна красота. Пропускам поне още няколко лоши че съм ги позабравила, но до тука са 5.... Та има ли някакво конкретно значение това име?

Стиснах очи и ми се прииска да не бях виждала Ча с корсета, но се посмях на коментара на 2в1 за за хелоу кити и безплатните черешки и ми мина Joy За тиарата, преди време бях коментирала че малко след финала на Кралицата на сълзите ми попадна някаква разбивка на резултатите след илъчването на серията където показват сватбата на ГГ, там героинята на Ким Джи Уон Хе Ин носеше диамантена тиара на Шоме на подобна стойност и според данните в следващите 2 седмици поръчките за такива тиари са се удвоили в сравнение с предходните 2 преди излъчването на епизода. Едва ли нарастването на цифрата на поръчките е било случайно, примерно заради  прИмоция на диаманти на кило, не знам и дали е била и точно същия модел като на главата на Ча, но разликата преди и след излъчването беше очевидна. Имаше същия вариант изпълнен с кристал и там имаше скок, но ставаше въпрос конкретно за поръчките на диамантените. Тоест за пореден път колко е важно рекламното сътрудничесхтво за сериалите и брандовете, както и за лицата в продуктовото позициониране. Сонг Хье  Кьо, която е женското лице на бранда е такава поне от година, красива жена е, но достъпа до огромен брой хора чрез сериала и тиарата на главата на жена на по-подходяща за булка възраст са си казали думата по неоспорим начин.

ПП За пореден път направиха от мухата слон, голяма патардия вдигнаха с Шуга. Но гледайки последния сериал и там след скандал лишиха главната от 15-те и рекламни договора оставяйки я буквално без доходи. Такава наказателна акция съм виждала и в други сериали, та явно се практикува щом го показват.

# 693
Копирайте 최우식 (Че У Шик) или 최진혁 (Че Джин Хьок) и ги пуснете в гугъл преводача. Пуснете си опцията за слушане на написаното и ще чуете как точно се произнся. Не е твърдо Че, по-скоро се чува като Чуе, но в Спирита, някои от изучаващите корейски бяха обяснили защо е прието на български да е Че.
Чой идва като превод от буквалното изписване на корейските букви 최 на английски Choi.

# 694
  • Русе
Забравих в предния си пост да отразя началните си впечатления от  новите сериали: "ДНК", "Любов по съседство" и "Романтика у дома".
ДНК - току-що изгледах "Териус" с ГГ-ня - там беше една наивница, а тук - истеричка. Този сериал засега не ме грабва, но...3-5-7, нали? Wink
Любов по съседство - това нещо ще се гледа. Simple Smile Започна интересно, макар и малко лудо. Главната артистка съм я гледала само в "Алхимията", но ми хареса там, харесва ми и тук. Участват цяла плеяда познати (малко или много) артисти, но като че ли ми е по-интересен.
Романтика у дома - ще трябва да го повторя, защото дремах на моменти и май съм изтървала главната нишка "подпалвач ли е моят любимец Джи Джин Хи".

# 695
Уин, още не се знае със сигурност дали Чи Джин Хи е подпалвачът. Това явно ще е една от мистериите, които ще се разкрият в последствие.

В ДНК-то гледаш Шиуон и И Те Хуан и друго не те интересува Wink. Още не съм го поглеждала и само си говоря/пиша, но може в даден момент и те да не са достатъчни да продължиш Joy.

И Съседската любов не съм започнала, но поне заради Чонг Хе Ин ще му дам шанс newsm47. А и двете "мами" харесвам като актриси и очаквам да се развихрят Hands V.

# 696
Аз да споделя впечатления от половината Прегръдката на съдбата (Serendipity’s Embrace).
Имаме две големи бели птици и двама герои, готови да спасят всяка паднала перушинка от птиците. Всяка бяла птица е такава към своя герой, нищо че е проницателен черен гарван към чуждия. Ако не сте ме разбрали, всяка вижда прекрасно рицарския кръст на чуждия герой, ама е кьорава и изобщо не стопля, че си има свой рицар.
Налично е поне едно трето колело. Симпатично е. Още не знам дали е само едно.
Чичо малко преиграва. То за сметка на флегматизма на баш главния рицар.
Трета серия беше скучновата и ме приспа, но четвърта засега ми харесва. Останаха ми още 15-тина минути от нея.
Обичам, когато главният може да разнася бялата птица, като перушинките ѝ, без да си разпъне някое междуребрие или поне накриви прешлени. Joy

# 697
  • пак на Рив Гош
В ДНК-то гледаш Шиуон и И Те Хуан и друго не те интересува Wink.
+100
И, най-вече - не се връзвай да търсиш научна достоверност откъм информация за ДНК и гени Wink

А и двете "мами" харесвам като актриси и очаквам да се развихрят Hands V.
Двете мами по времето на разходката им в планината в началото на първия епизод, няма такава забава! Joy
Едва ли не ми харесаха повече от главните.

Белл, авторката на книгата не казва директно кои са любимите й сериали. В книтага споменава едно около 30, макс 40 заглавия, като някои от тях повече от няколко пъти, затова предполагам, те са сред предпочитаните й. Става въпрос за "Тайната градина", "Моят любим от звездите", CLOY (ЛПВТ), "Алено сърце", "Бизнес предложението", "Кафе принца", "Болничния плейлист", "Все още на 17".
Поразрових се, и видях, че Ю Ри би трябвало да се превежда като "стъкло" или "кристал" или "удобство" в зависимост от китайските символи, с които се изписва (на хангул изписването е едно). Асоциира се с красива жена.
Между другото, аз по едно време бях забелязала, че в китайскте сериали, които гледах, главната Гаднярка винаги се казваше Ли Мън Joy

А за фамилията Choi - в един от сериалите, които гледам в момента, я произнасят нещо средно между Че и Чъ.

# 698
  • Русе
O, двете мами бяха върховни! Състезанието между тях направо си е висш пилотаж! Обаче, направи ми впечатление как неговата майка защити нейната майка, когато на тържеството й се присмиваха за неудачите на дъщерята. Светна ми пред очите посланието "Това е моя територия! С нея мога да споря, да се карам, дори да се бия само аз!" Предвиждам още много интересни моменти с тях двете...
Ще ви послушам и за ДНК-то, пък да видим..

# 699
  • Варненска клюкарка
Тези дни споменахме Суки, та ми илезе в сцена с Хан Хьо-джу от Паралелни светове, смея се със сълзи, ГГ се канеха да се целуват, бодигардът забрави защо влезе, главния хвана някаква книжка, главната от срам не знае на кой свят е...  rotfImbo
https://www.youtube.com/shorts/LT07WLbgItU

Роци мерси, странно, няма логика някоя гаднярка да се казва кристал или красавица, но пък и твърде често съм срещала името като такова на гаднярки, което е странно...

Аз ще чета впечанленията ви от новите сериали, та освен за герои честичко споменавайте от кои заглавия са. Сякаш предпочитам да ги гледам при рукините докато текущо ги превеждат, така имам повече време да вникна в историята, иначе когато целия сериал е наличен не знам какво ми става, като на състезание съм и бързам да го изгълтам целия къде разбрала къде не....

Точно за ДНК щях да ви питам днес и забравих.

Снощи си изгледах и посследната серия на  The Beauty inside от 2018 уточнявам годината, защото има и филм с това заглавие.

Главната актриса Со Хен-джин много ми хареса, но не видях някакви познати за мен заглавия в биографията и.

Мила и топла история. Главния ми беше малко заспал, но и като цяло ролята му беше някак такава. Актьорът има хубава усмивка но рядко я показваше.
Истиски се забавлявах с икономчето, което се канеше да става свещенник, но от където минеше събираше очите на жените. Посмях се, защото беше чист като сълза и главната и мениджърката и не пропускаха за се пошегуват с това  Joy

В топ-а ми беше как беше запретнал крачоли да омачка в легена едно пране и беше събрал тълпа като на летището когато заминават селебритата  Joy
Миловидното кученце на главната пък се казваше Кинг-канг, вероятно името препратка към друго популярно в киното име  (сетих се как преди няколко години една приятелка на сина ми имаше миниатюрен пинчер който се боеше да стъпи на земята, беше го страх от собствената му сянка, името му Пити. Като я питал що за тъпо име е Пити му казала че идва от Питбул, а кученцето една шепа душа Joy)

# 700
# 701
  • Русе
Белл, на мен Со Хен-Джин ми е позната от "Тримата мускетари" и "Романтичният доктор-1". Все се каня да я гледам в "Защо тя", но идват новите сериали и...е на изчакване. Не съм гледала и "The Beauty inside"...

# 702
Крисс Joy
Белл, "The Beauty inside" го гледаш на руски ли? Че преводът на български не е бил на преводаческите групи и съответно го няма свободно в нета. Дори и на руски, ако можеш, дай линк къде го гледаш.

На Прегръдката не са му преведени всичките 8 серии. Вероятно последните две серии ще ги търся на руски.

# 703
  • пак на Рив Гош
Белл, и ДНК-то и Съседската любов са текущи, на по 2 епизода седмично, та можеш да ги гледаш постепенно ако искаш. То и сюжетът им е достатъчен като за текущо гледане, де Joy
Со Хьон Джин ми е на челно място в списъка с корейски любими актриси. Много я харесвам, има доста добри сериали. Тази година я чакам в The Trunk с Гонг Ю.

# 704
  • Варненска клюкарка
Белл, "The Beauty inside" го гледаш на руски ли? Че преводът на български не е бил на преводаческите групи и съответно го няма свободно в нета. Дори и на руски, ако можеш, дай линк къде го гледаш.
Проф, да, бях писала „че някакви други са го превеждали, но са го изоставили с 6 серии субтитри на български и то го намерих в Телеграм. Реших че като ще го гледам на руски няма да си причинявам плеъра на Телеграм и го довърших в този сайт.

Dorama.club
Внутренняя красота (2018)
озвучка
https://doramy.club/8296-3-vnutrennyaya-krasota.html

Версята със субтитрите е точно над видеото но не става да ги сложа, при всеки опит излиза озвучката.

Главната е много ярка дама, вече писах че много ми хареса, пък на мен актриси рядко ми харесват. Другите ги споменах с по някоя дума. Майката на героината и така я бяхха подбрали че двете имаха физическа прилика също много красива дама. Не съм сигурна, защото в каста чак толкова настрани от главните почти никога не отивам, но мисля че майката беше мащехата на главната от ЛПВТ. Приятна история с щастлив финал. Има много лек фентъзи елемент.

Роци и при мен така, много бързо ме впечатли Со Хьон Джин, но до сега не бях я срещала като име в темата.

Моя Шортс нали ме подслушва какво пиша тук и ето една класацийка за красиви актриси с доста харесвания
https://www.youtube.com/shorts/Rbxje6jeCFA

Общи условия

Активация на акаунт