АС и други романтични К-драми - тема 10

• 19 111
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Добро утро, Дами!
Снощи приключих "Тя беше хубава" и моето мнение съвпада с изказаното вече, че последните епизоди бяха излишни. Поразтеглиха го, за да се порадваме още малко на сладура Пако - благодарности! Simple Smile
Някой следи ли "Червен лебед"? Съвсем се изгубих с този автоматичен превод...Sad Ясно ми е , че в основата са парите и властта, ама кой кого убил ( баш главния шеф, полицай,  детето), кой кого иска да убива, вкарани в лудница...Не е ли много дори за Чеболите? Или наистина не разбирам автопревода...
2в1, яко ме заби с клипчетата! Notes Hands Plus1 Няма да ми повярваш, но точно "5-те барабана на Татко Гу" ми напомниха Китаро.
Споменах 3-те живота, защото за да познаваш една група и стила й, са необходими да си слушал повече от 2-3 песни...Довечера започвам "Рок, рок, рок" - и най-вероятно ще се кефя.

# 301
winona  Червен лебед тук на руски, ако искаш.

# 302
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, изпреварила си ме. На мен ми остана довечера да изгледам последния епизод. Точно заради излишното разтегляне последните 2-3 серии ми вървяха адски бавно. Имам предвид, че в началото сериала го поглъщах поне по 2 или даже три серии на ден, а сега едва се влача.

От клипчето на Дани с 15-те комедии си харесах няколко заглавия.

# 303
Скрит текст:
Уин,  доколкото схванах от коментарите, двамата са участвали в Young Actors' Retreat - някакво риалити от 2022г. с участието на актьорите от Love in the Moonlight, Itaewon Class, The Sound of Magic.
2в1 е писала, но няма да трия...

...
Стана ми любопитно и погледнах инстаграма на Mun Ka Young, имала е рожден ден тези дни, 96 набор е.
Ама е пълно с коментари за нея и Ча, даже има такива, че феновете прекаляват, а то реално от заснемането на сериала са минали 2-3 години.
[/quote]
Минало е доста време, но и да имат връзка (независимо кои са знаменитостите) са изключително дискретни по отношение на личния си живот. Предпочитани от феновете са тези, които са без половинки. Понеже голяма част от т.нар. фенове не са с всичкия си и мислят, че могат да решават съдбата на любимеца си. Колкото и абсурдно да звучи...
[/quote]
Това звучи доста токсично/обсесивно  от страна на феновете... Не, че на запад пак нямат лично пространство и не са им папараците по петите, но поне си правят каквото искат. А на изток явно е голяма цената на славата.

# 304
  • Варненска клюкарка
Източните селебрита нямат голям избор, трябва доста да се пазят. имало е случаи да им се налага да се извиняват публично, че са лъснали някъде с любимата си. При айдълите 2в1 беше разказвала за случай на изпълнител женен с дете на яколко години, който беше успял да скрие това от феновете си Joy Има случаи на опит за отвличане, кървави писма написани с кръв познай от къде.... Помня за случай на изпълнителка почти отвлечена от сцената който бяхме обсъждали преди време. Да не те излъжа, ама смътно си спомням за случай на някой пил от чаша в която бяха сложили нещо докато е на фен среща....За общата безопасност, и на селебрита и на половинки е по-добре нещата да си стоят в сферата на догадките. Има разбира се и изключения които ги приемат, не знам на какъв принцип, но дискретността е полезна и за вписването в следващи роли. В един от сериалите имаше персонаж - актриса която от години отказваше да се омъжи, защото не искала след сватбата да играе само майки и лели във второкласни сериали, а някоя фръцла да обира хубавите главни роли.

# 305
  • Русе
Дани, и аз гледам на руски в Дорама, но понеже е в същия ден на излъчването, е с автоматичен превод. Явно ще повтарям...Rolling Eyes То много убийства бе, досега са 4, май с майката стават 5, за 4 епизода...Close

# 306
Уйни ,заинтригува ме, смятах да го оставя за по-нататък. Но сега ми пусна мухата и ще му хвърля едно око. Ох, пусто любопитство, скоро няма да намаля моя списък, а точно обратното JoySweat Smile
 И един пеещ бонбон за начало на деня и с пожелания за слънчев, не дъждовен Laughing ден, поне при мен ще е такъв

https://www.youtube.com/watch?v=kzjBjt5eYXk&list=RDZJW7_1DpxC4&index=27

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 10:40 от Danifin1

# 307
Много интересно, Беллора!
Определено феновете им оказват сериозен натиск.
Чудя се, ако пътуват на запад заради ангажименти, дали тогава самите звезди не си отдъхват малко и дали успяват реално да разпуснат.
Малко офф-топик, но скоро гледах Бриджъртън и само си представям сериал като него през очите на корейците Stuck Out Tongue Closed Eyes
Те въобще дали гледат чуждестранни неща? Щом имат Нетфликс, предполагам да..

# 308
  • Русе
Данифин, моите списъци растат в геометрична прогресия! Сега, като прибавя и к-рока...ела и ме гледай... със скрита камера. Joy
Анабел, разбира се, че се гледат взаимно! Даже си крадат изцяло или на части  от сценариите.

# 309
  • Варненска клюкарка
Дай малко информация за заглавието  какво представлява и ще ти кажа дали гледат. Имат гриф 19+ ако думата е за това Joy

На запад поразпускатт, разпознават ги, ама там им е по рехав контрола. Миналата година един момък от най видната им поп група го снимаха с девойка от дамска поп група- Профа може да каже повече кой беше от БТС, май Ви и Джини от Блак пантерс. Някои ги разнасят със слухове от години, те се правят че не се отнася за тях и така....

# 310
  • пустинен пъпеш
И аз гледам,,Червеният лебед".Имам двама заподозрени от фамилията,но изчаквам следващите серии,за окончателното си предположение,а началото на 2 еп. ,загатващо неочакван  обрат,подхвърля нови въпросителни.Все още гадая за посланието на заглавието,напр.червен,т.е.кървав и лебед-нали  са се превърнали в символ на доживотна привързаност към половинката,но това някак не се връзва с показаната до момента ситуация в чеболското семейство.За първи път гледам актьорско изпълнение на Рейн.
От клипа на Дани си избрах ,,Touch Your Heart"(2019) с гг И Донг Ук и ,,Please Come Back, Mister""(2016)с гг Рейн,видях доста смешни сцени в последния.
И аз харесвам танца с петте барабана от ,,Книгата на семейство Гу"

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 15:44 от rududu

# 311
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ВИ от БТС и Джейни от БлекПинк. Спипаха ги на нощна разходка по брега на Сена, държейки се за ръце. После агенциите им публикуваха, че не се месят в личния живот на подопечните си, за разлика от стандартните им опровержения. В този случай всичко беше документирано във видео, та нямаше как да се измъкват, както правят обикновено. Но пък оттогава насам ВИ влезе в казармата, Джейни си направи собствена агенция и към днешната дата, макар шеговито да я наричам снахата, всъщност не знаем продължава ли връзката им. Може би да, защото Джейни още не са я спрегнали с никой друг. А преди това са ѝ приписвани много връзки, къде с основание, къде не. Аз съм запомнила само тази ѝ с G-Dragon от BigBang. Сега Джейни я дъвчат заради едно кратко видео, в което се вижда, че дърпа и пуши някаква електронна цигара/вейп/, докато я гримират. То са някакви безумни настоявания за получаване извинение към феновете от страна на агенцията ѝ, то са тръшкания, то е чудо. Въобще, яко ги тресат мозъците в онази част на света стане ли въпрос за звездите им от шоубизнеса. Както и друг път сме споменавали, там се считат едва ли не за лично притежание.
Апропо, размятали сме тук клипа, в който се вижда как един тиквеник се качва на сцената и задърпва със себе си едно от момичетата от Girls Generation по време на тяхно изпълнение. Минават секунди, докато се усетят, че става нещо нередно и извън шоуто. Та така с манталитета в онази част на света.

Рейн наскоро го гледах по наша телевизия в холивудска продукция.

# 312
  • пак на Рив Гош
Ако не ме лъже паметта и Уки (Ji Chang Wook) го бяха спипали преди време с цигара в паузата по време на снимки, та и там бяха извинен и обяснения. Абе, болна работа!

Много интересно, Беллора!
Малко офф-топик, но скоро гледах Бриджъртън и само си представям сериал като него през очите на корейците Stuck Out Tongue Closed Eyes
Те въобще дали гледат чуждестранни неща? Щом имат Нетфликс, предполагам да..
Аууууууу, Бриджъртън, как така, айгуууууу! Такива неща не се гледат, а ако се гледат, ще е с полузатворени очи и през пръсти Joy
Сигурно и в Корея може да се гледа, но не знам доколко този тип сериал би допаднал на зрителите там. Може би по-младите не биха се впечатлили, ама по-възрастното поколение сигурно ще са скандализирани.
Преди време бях гледала едно клипче, където корейски влогър коментираше сцени от западни сериали, които не се виждат в корейските (напр. доста по-разголен сеХ, наркотици, употреба на огнестрелни оръжия (които са забранени в Корея)), но беше доста умерен в изказванията си, не беше чак толкова скандализиран. Но беше и младо момче, де.

# 313
Аууу, Роуон прави кавър на песен на едни японски любимци ONE OK ROCK. Ето оригинала. Интересна е историята за името на групата. Понеже винаги се срещали да свирят в един часа по обед (one o'clock на английски), а японците нямат "л" и го заместват с "р" и станало "one o'crock" и така групата станала one ok rock.
ONE OK ROCK - Mighty Long Fall - песента е от саундтрака на филма Rurouni Kenshin.
ONE OK ROCK - Pierce

Гледат си корейците всичко. Е, националните канали може би дават приоритет на местни продукции, но от там нататък изборът е на зрителя. Всички платформи, които са достъпни тук са достъпни и там.
Римейк на популярни сериали се правят и в двете посоки. Корейците направиха много добри адаптации на Добра съпруга, Костюмари, Designated Survivor и др. С по един сезон и леко коригирано като за корейците, но специално с тези три заглавия наистина им се получи. Добрия доктор пък е в обратна посока.

Анабел, не се залъгвай, че корейците са чак толкова пуритани. Ако видиш какви филми имат ще ти се промени мнението. Просто за сериалите имат някакви граници, защото ги излъчват по телевизията, могат да ги гледат и деца и съответно цензурата е по-голяма.
Ако харесваш исторически сериали има доста хубави заглавия, които да предложим.

# 314
  • Варненска клюкарка
Ча през зимата също го видях с цигара,  четеше нещо, т.е. беше се поизключил от околния свят,  докато блееше в текста лапна тънка кафява пурета, тъкмо да запали и го връхлетя някакъв с телефона си, след него охраната, това щеще да литне от ужас, моменталически метна далеч от себе си цигарата и запалката, странно че охраната не бяха изтрили видеото, освен ако въпросния не е бил и с втора камера. Всъщност по добре истински цигари, в сравнение с онези химически боклуци, че доста народ пострада от тях. Ясно е че млади  хора с богат избор от царския бюфет нито стоят на сухо, нито се лишават от цигари  като една от най пушещите нации, но добре успяват да се опазят от фенските очи. После в заглавното видео от новия му албум имаше кадър с цигара в кола, но не знам дали успяха с това да смекчат впечятлението от реалните кадри.

Общи условия

Активация на акаунт