АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 989
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Варненска клюкарка
Проф, наскоро го изгледахме Рори, Марги и аз. На Рори и хареса, на Марги ако съдя по мълчанието и, по-скоро не, а моето мнение почти се припокрива с твоето, много неща ми липсваха в тази исторя. Останалото -Сокчо ми беше доста вял и неангажиран с героя си, все едно не ставаше въпрос за него, главната  инфантилна, ама да речем че е по-скоро нормално за възрастта на героинята и. Химия не видях. Хареса ми другото момче, а финала непонятен и изсмукан, честно казано там си помогнах с мишката, не ми е било до сълзи а се чудех какво гледах.  Нарочно го изгледах 2-3 седмици след финала на Бегача, за да не смесвам нещата.

За Самдалата да знаеш че са превели и 13 и 14. Нещо все по-трудно ми върви на мен, очаквах главната да се захване с онези двамата в Сеул дето и объркаха живота. Дразня се и на родителя на главния дето от години му се бърка заради собствените си бръмбари. Кое е по-важно миналото или настоящето- живите или мъртвите?

Впрочем Джи упорито го спрягат с Шин Хе-сон и то от много време. Аз понеже си я знам като балеринката името и го прескачах, а все ми се виждаше позната по видеата в които ги спрягат. Едва ли ще разберем със сигурност, както знаем в бранша не се изпотрепват да потвърждават и отричат Joy

А Ча го спрягат с  Джи -су май е от Вlackpink - на снимката е сладка.

Още един куп подобни видеа ми  излизат, някои и с детайли, но това набързо....
https://www.youtube.com/shorts/LbbDFuT20xs

симпатична рецепта
https://www.youtube.com/shorts/CxonYAmLFio

# 511
В Момиче от 20и век открих УСок като актьор, който е достатъчно впечатляващ с играта си, за да е сред любимците ми и заради впечатленията си от него във филма загледах Бегача. Иначе Роца, Уинона и 2 в 1 го обсъждаха и вече беше стигнал до 8а серия но нямак намерения да го гледам. Но когато по повод споделеното от мен във връзка с Момиче от 20 век Роца спомена кой актьор е в главната роля веднага изгледах вече излъчените 8 серии, въпреки че се бях зарекла текущ сериал да не гледам, защото чакането от седмица на седмица много ме изнервя. Сега когато го гледаме с тийна минавам през същите етапи на възприемане на сериала и героите в него, както и когато го гледах текущо. До 4-5 серия дразнеща главна и история ставаща все по-интересна и хубава с всяка следваща серия, с изключително свеж и много добре балансиран с историята хумор и избухването на целия сериал като съвкупност от история, герои, актьорска игра, хумор в 7а и 8а серия когато героинята от дразнеща в началото стана много готина. Понякога при всяко следващо гледане на сериал или филм осъзнавам, че усещанията ми за историята и героите са по-различни от първия път, може би по-силни, но с Бегача два месеца по-късно се чувствам точно така както и при първото гледане. Отново имаме 100% покритие на впечатления и емоции с тийна с разликата, че него целувката в 8а серия никак не го впечатли, но това пък е съвсем разбираемо предвид възрастта и липсата на опит в романтичните преживявания.

Героят на УСок в Момиче от 20 век е загинал в инцидент на път към Бора, връщайки се в Корея, както й беше обещал. Не е казано директно във филма, но се подразбира от последното записано от него видео и разказа на брат му, който се срещна с любимата на брат си след 15г. Малка подробност е, че това е филм по действителен случай като сценаристката, която е и режисьор на филма в интервю казва че се е случило с нейна приятелка, но КимЮ реагира и някак намекна че всъщност историята във филма е от живота на сценаристката.
За мен историята е много силна, а двойката КимЮ - УСок беше много въздействаща за мен с много силна химия между тях. В интервю с четиримата имаше въпрос за отношенията им един към друг и УСок почти в прав текст каза, че докато са снимали е имал чувства към КимЮ. Явно той като актьор се потапя в ролята и се индетифицира с героя си. Така го почувствах и аз  и във Момичето, и в Бегача. Така го почувствах и в другия филм и другите сериали с негово участие, които изгледах след Бегача.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 20:28 от Рори72

# 512
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, всеки може да си изфантазира какъвто му хрумне край за героя на Сокчо. За мен това не е подразбиране, а собствено творчество. Поне в българския превод нищо не се подразбира. А аз сядам пред екрана не като сценаристка, а обикновен консуматор. Конкретно в Момиче от 20 век нещо ми липсваше през цялото време, а краят съвсем ме довърши. Пак да повторя, филмът ме остави със смесени чувства.
Колкото до чувствата, които възникват на снимачната площадка, май са неизбежни. Но в повечето случаи и краткотрайни, т.е. с края на сериала идва и краят в реала. Това го знаем добре и от стажа ни в турските дизита.

Белл, Джису от БлекПинк е сладурана и има характерен и разпознаваем глас. Но не съм сигурна в клюките за нея и Ча. А той пак е снимал за GQ Korea - https://www.youtube.com/watch?v=pHyW58ktfe4
Ако довечера ми е скучно може да направя едно гледане на български на 13 и 14 епизоди на Самдала.

# 513
  • Русе
Какво KDrama ще излъчва през август 2024 г
MBN #BadMemoryEraser (2)
TVING #LoveAndante (7)
JTBC #RomanceInTheHouse (10)
ENA #YourHonor (12)
Disney+ #TheTyrant (14)
KBS #PerfectFamily (14)
MBC #BlackOut (16)
tvN #LoveNextDoor (17)
TV Chosun #DNALover (17)
Apple TV+ #Pachinko2 (23)
Netflix #TheFrog (23)
Coupang Play #CinderellaAt2AM (24)
tvN #NoGainNoLove (26)

# 514
Уинона, на мен тези линкове не ми се отварят. Като щракна излиза някакъв размазан черен текст под шапката на темата. Не знам обаче само при мен ли има проблем с тях.

# 515
Гоблина и Жътваря заедно в нова реклама.😎

Бел, виж как си знаеш - щом не коментирам значи не съм във възторг и предпочитам да си трая 😂 В случая обаче Момичето от 20-ти век така и не го изгледах. Бях решила след Бегача, но все отлагах. Снощи се изкуших покрай Профи, но след първите десет минути задрямах и пак си останах само с намеренията...

Не съм започвала нищо ново - разцъквам оттук-оттам ЛПВТ. Скоро не бях ги гледала Бинчови 🤪

# 516
  • Русе
Уинона, на мен тези линкове не ми се отварят. Като щракна излиза някакъв размазан черен текст под шапката на темата. Не знам обаче само при мен ли има проблем с тях.
Това не са линк, а заглавия на предстоящите сериали. В скобите са датите. Най-отпред са Тв-каналите.

# 517
Уинона, благодаря! Изглежда като линк и помислих, че като го отворя ще ми излезе някакъв списък за съответната телевизия.

# 518
  • Варненска клюкарка
Марги, чувствам че ако ти беше интересно, нямаше да ти се доспи, поне при мен е така, ако не ме "хваща" нещо, започвам да си търся някакви оправдания и ставам през 15 минути, а ако ми харесва не мърдам, ако ще къщата да пада Joy Може и аз да си припомня ЛПВТ. Преди Бегача бях решила да се посмея с няколко серии от Истинска красота.
Броманс второ издание от Гоблина много свежи Heart

Проф именно,  също сядам пред екрана като консуматор и обикновено в интереса си по-надалеч от актьорите не стигам, често даже и тях не разцъквам. За мен че това е нечия лична история не е причина за липсите, точно защото е лична пък дава такава свобода.... Обикновено дори много популярни произведения и биографии служат просто за база над която се надгражда, а тая изплющяла там някави непонятни неща дето само тя си ги разбира.
Факт че Сокчо го забелязаха след последнат му работа и в момента налазва във висшата лига. За времето от излизането на сериала до днес е навъртял близо 8 млн. нови абонати в ИГ, които преди това е нямал. Дори Звездолин дето е суперзвезден, с Кралицата е дръпнал с 5 милиона. Тези нови близо 8 милиона откриват твочеството му в обратен ред, защото са го харесали в последната му работа.

Проф, за влюбването по сетовете трябва да кажем че и доста продължават заедно и нататък, ако не бях загледала Самдала, хич нямаше да свържа името на балеринката с Джи, а  виждам спреженията за кой ли път вече поне половин година....Да рече човек че са направили някоя велика химия и феновете да са полудели и да са нафантазирали, ами не, но обикновено надушат ли някого, дъвчат го....

Рори, дано не е от тези които ще се влюбват във всичките си колежки, но да не ти казвам какви признания прави Сокчо от екрана, удари в земята всички с тези публични покани към колежката си, че и изпролзва по-личната форма на обръщение, после се поправи де, ама личи вълнението му. Много настоятелен. И то публично, вероятно за да не може да му откаже. Коментират че за да се стигне до това, сигурно вариантите по телефона и очи в очи не са сработили, или да е имало някакво скарване, все пак са много заети и се разминават, това може и да е изнервящо....Каквото и да е, явно някъде между двете покани и фен срещите за които и двамата пътуват всяка седмица, все пак нещата са започнали да се случват, щом се появиха и двамата с еднакви висулки "за двойки" като ги наричат корейците. А той беше сложил неговата половинка точно за онова скандално заминаване преди около 2 седмици където охраната му доста изплиска легена. За да не остане съмнение какво е боднал на раницата си, сам си го снима и сам го е метнал в сторито си. Вероятно повече няма и да го сложи, но вече беше видяно от достатъчно много хора. Отделно че феновете бълват фалшиви новини, дори за брак, колажи, бомбардират агецияата му с въпроси, а от там засега все едно не е тяхна работа.... Joy Сещам се как реагира Джуновата миналото лято на подобни неща за Джуно и Юна, пък и Сокчовата преди  около 3 месеца, когато замесиха името му с някаква моделка, вероятно бившата му...

Тук коментират че за ръцете му трябвало специален фен клуб, а него пак го е срам, хем тази колежка я познава, (предишно интервю с Хьори) Joy  Вярно, много са красиви, аз всъщност първо тях забелязах. А шортчето са озвучили с песен на Ариана Гранде, която много харесвам.
https://www.youtube.com/shorts/0ZZBXXc3dj0

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 19:07 от Беллора

# 519
  • Русе
Някой гледа ли "Съвпадение ли е това?"/Serendipity's Embrace ?
Като изключа двете главни мъжки роли, нищо друго не ме грабва Sleeping..."Телевизорът" ли не ми е в ред? Rolling Eyes

# 520
  • пак на Рив Гош
Аз го гледам. Не е сериалът на годината, но за едно гледане на 2 епизода седмично ме развлича. Ама аз съм и добра публика, де Joy. Искам най-вече почивка за мозъка и еднорози, прескачащи дъги Animal Unicorn Nature Rainbow

# 521
Рори, ако попаднеш пак на същото интервю с четиримата актьори от Момичето от 20ти век може ли да го метнеш и тук, че съм любопитна.

БУ Сок не ми изглежда чак толкова влюбчив, но пък знае ли човек... В Ютюб има цяла поредица фенски видеа с двойните му стандарти, чак им се чудя как са събрали толкова материал. Признах ги феновете, нищо не им убягва hahaha

В различни видеа показват Сокчето когато е около Хе Юн и с други колежки. Разликата ми се струва осезаема, пък и още не мога да изляза от филма 😝

Бел, в шортчето ти с двойките които спрягат забелязвам за пореден път Минчо и Ким Го Ън, за тях сигурно не са спряли след Вечния монарх... С изключение на Ча и Джи Су другите са все екранни двойки. Нищо ново под слънцето, но пък все за някои ще познаят 😂

# 522
  • Русе
Само за сведение:
Линка от стр.1 на Плейтуб  с "Лунна светлина" не отваря.

# 523
Не се отварят, Уин Smirk Лунна светлина, Паралелни светове, Феята на щангите... сигурно има и други сред тези които са с дублаж. За сметка на това пък са качили на Плейтюб още от нашия списък.

# 524
Тогава изгледах много видеа - шоута, интервюта с 4мата и няколко и с участието на сценаристката. Имаше и игри и отговори на въпроси изпратени от феновете по интернет. За да намеря точно това трябва да почна да търся и гледам всичко това, което гледах тогава. Извинявай, Марги, но не ми се рови. То не е и нещо важно. Илюстрираше, че е от актьорите, които заживяват с емоциите на героите си и ги смесват с реалността. И с Хюри, друга негова колежка от сериал видимо са си много, много близки приятели към настоящия момент, както и с Бо са станали близки приятели след като бяха най-добри приятели в общия им сериал. Самата КимЮ в интервю е споделила навремето, че толкова се е вживяла в ролята си в Слънцето и луната, че се е влюбила в Йогито, а тогава тя е била на 13г., а той на 15г. Няма лошо когато се вживяват така в героите си, ако в реала нямат партньори. Така се появяват филмите и сериалите, които дълбоко докосват зрителите.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 20:21 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт