АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 957
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Warrior Baek Dong Soo от 2011г.

# 601
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Я да разбутам малко тишината в темата. Kissing Heart
Пуснаха филмче за турнето на хубавия Ча в Азия.

И първите 10 от двайсетица на най-добре пеещите и танцуващи сред корейските актьори.

Позволявам си и да покажа превозното средство, официално водещо се като „моторизиран велосипед“ или корейския еквивалент на електронен велосипед/електрически скутер.

Скрит текст:
Любопитни факти, които посъбрах. В Корея работата на е-велосипед се управлява по същия начин като работата на автомобил.  [Електрическият] скутер, произведен от марката „E“, горе на снимката, може да достигне максимална скорост от 30 км/ч и е сгъваем модел, който не позволява закрепване или откачане на седалката. Моторът има максимална мощност от 1,2 kW (киловата), което попада в категорията на работен обем на двигателя 125cc или по-малко според законите за движение по пътищата и се класифицира като „моторизиран велосипед“ сред електрическите скутери. Т.е. за каренето на това нещо се изисква стандартна шофьорска книжка.
Това е РМ -

За устройство за „лична мобилност“ (PM) се класифицира устройство, което се движи с максимална скорост от 25 километра в час и тежи под 30 килограма. РМ не попада под разпоредбите за движение като на автомобил, но и за него има изискване за лиценз, който е различен от шофьорската книжка. Т.е. в ЮК не можеш просто да се метнеш на електрическата тротинетка и да захвърчиш по улиците /и по тротоарите/, както масово го правят келешите у нас.

# 602
  • Русе
Профи, случаят на Шуга може да е  с подобен скутер...?

# 603
Видимата снимка в горния ми пост е точно това, което е карал. Peace

# 604
Joy на прахосмукачката ми пише 2400вата , ако я подкарам в Корея може и до затвор да стигна, ама тези корейци вярно си нямат достатъчно ангажименти май, сериали и хейтене в нета
..............................
......................................

първите кадри на филм / японски/, щом се фокусираха - ще има нещо с таззи мартеница
https://mydramalist.com/37227-ito

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 00:15 от Krissttinna

# 605
  • Русе
Joy на прахосмукачката ми пише 2400вата , ако я подкарам в Корея може и до затвор да стигна, ама тези корейци вярно си нямат достатъчно ангажименти май, сериали и хейтене в нета
Joy Joy Joy Всички си яхаме периодично някое превозно средство, ама с прахосмукачката ме уби от упор! Joy
Истината е, че навсякъде по света се правят закони и хората си ги спазват. Ако изхитруваш или по грешна преценка сгафиш, то ти се търси отговорност. Лошото за Шуга е , че е "публично съкровище" ( казано в най-добрия смисъл) и там се прави от мухата - слон. Дано утихне шума и да няма тежки последствия за него! Всяко чудо за 3 дена или до новия скандал. А като се върнат и другите момчета, че като подкарат турнетата...всичко ще е ОК ( мисля и се надявам)!
Дами, започнах "Шогун", който самотно ми виси на моята стр.1. Страхотна работа са свършили японците, възхитена съм! А Санада, отдавна  харесан като голям артист от мен, тук направо е върховен! Знам съдържанието на филма, но ми е интересна гледната точка на японците и как я пресъздават тук и сега.
................
От 0.00 часа в сряда "Стори" ще излъчват "Лунна светлина", естествено без повторение.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 07:23 от winona

# 606
Днес съм решила да ви оставя в ръцете на едно корейско семейство, което да ни даде поглед върху нещата в к-драмите от първо лице.
Опс! Не дава да се вгражда, така че оставям линк - https://www.youtube.com/watch?v=Z1HV_x9ezg0

П.П. Десертът непременно ще го пробвам.

И едно шортче с Ча, и не само, за Шоме - https://www.youtube.com/shorts/RW6Y_bv7640

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 12:15 от profi_1

# 607
Във връзка с класацията, която Профи сложи вчера слагам две песни от сериала, който последно изгледах, изпълнени от актьори.
Във видеото може да видите и 24 годишния Джи в първата му роля в исторически сериал.
https://youtu.be/2tGENnQfF2g?si=z_IWSGdRwOV6HTQy изпълнена от Park Eun Tae, който обаче май не се е снимал във филми, а е музикален актьор на сцена. Не съм прочела добре второто име на изпълнителя под видеото и докато си вадех оста го обърках с името на детето актьор.
и песен в изпълнение на Джи
https://youtu.be/a1duKVhdQ5Q?si=d4okTOrN8lXLwZJz
Другото дете актьор, което играе заедно с Йогито във видеото от сериала е Пак Гун Тае, който е познат на тези, които са гледали Време между куче и вълк като детската версия на ГГ. Още едно изключително талантливо дете актьор, което за съжаление след 2015г. не се е снимало повече. Голяма загуба.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 13:03 от Рори72

# 608
  • Варненска клюкарка

Охх, имай милост, представих си го  rotfImao  rotfImbo

Проф, по повод класацията и 20тото място на Суки, да те питам чувала ли си че за малко да стане един от БТС? На мен ми се вижда невъзможно, предвид че групите ги формират от свежи и непознати за публиката лица, по възраст и ръст  ги "бие" ама знам ли... Този път  е доста разхвърляна класацията и не разбрах Джуно на кое място е 11?

Рори, защо детето рязко спира участия, има ли конкретна причина?

# 609
Сега видях, че неправилно съм видяла името под видеото с песента и изпълнението е на Park Eun Tae, а не на талантливия детски актьор Park Gun Tae. Извинявам се за грешката, но понякога гледам размазано и Е-то ми се е видяло като G. Обаче песента много ми харесва и така или иначе исках да я споделя тук.

Белл, и аз искам да знам има ли причина за това, че се е отказал от актьорството. Не намерих информация за личния му живот засега. Университета в който учи или пък вече е завършил има и специалности свързани с музика и сценично изкуство, но не прочетох някъде да се уточнява каква е специалността му и понеже в университета има и обучение по науки, право и т.н. не смея да гадая има ли шанс да се върне към актьорството. Това е трети сериал в който го гледам и момчето наистина е много талантливо, но за разлика от другите деца актьори Йогито, сънито, трите Ким и още такива корейски диамантчета последно се е снимал, когато е бил на 19г., а вече е на 28г.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 13:05 от Рори72

# 610
  • Русе
Рори, да не би да имаш предвид Yeo Jin-goo,/ Йо Джин Гу/?

# 611
Пуснаха филмче за турнето на хубавия Ча в Азия.

Погледът ми се спря тук. AROHA беше името на фен-клуба на ASTRO май newsm78 На няколко пъти се споменава във видеото и се зачудих.
Прекрасен Ча, свеж и с чувство за хумор, само да ходи и мига е достатъчно, за да подлуди фенките си. JoyKissing Heart Има го момента с разкопаната риза, не е било планирано май (коментирахме и по-рано, но не бяхме единодушни в мнението си). Grinning Оригинален завършек на участията му с рисуване на съзвездие. А сериала му Прекрасен свят явно доста е докоснал и него самия.

# 612

За къде/какво да имам предвид него?

# 613
  • пак на Рив Гош
Профи, имам чувството, че следим едни и 6ъщи канали в Ютуб Joy. Същото клипче си бях запазила да ви го пусна Joy И ъщо много харесах десерта.

Белл, не съм Профи, но от това, което съм чела за И Джонг Сок (Суки), той е бил чирак-айдъл само за три месеца, но тъй като не е бил от най-талантливите, се е преносочил към друга кариера (модел и актьор). Та, много не вярвам да са го спрягали за BTS.

Аз от два дни не съм гледала сериали, понеже бях на път. От днес би трябвало да имам повече време и да наваксам.

# 614
  • Русе

За къде/какво да имам предвид него?
Грешката на Е и G ме наведе на мисълта, че коментираш другото момче. Извинявам се.

Общи условия

Активация на акаунт