АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 883
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
---------------------------------------------------
Много хубаво главната се отпусна и нацелува главния в края на 5 серия на Прегръдката.Heart Eyes
Някак ми стана мъчно за третото колело, защото излезе, че от немотия и безсилие си е тръгнал от главната. Дотук изглеждаше като егоистичен и самовлюбен използвач, добре де, консуматор. Но в действителност и той си е имал своите терзания и може би не е точно гадта, която човек чувства първоначално. Любопитна съм в каква посока ще развият образа му сценаристите.
Joy И да знаете, че всяка главна поне веднъж в сериал е спасена от силната ръка на главния, миг преди да си удари главицата в я в стена, я в под.
----------------------------------------------------
Ох бееее Joy, умирам да се хиля с майката на втория Г. Веднага хареса кандидат-снахата и при първия повей на вятъра, който ѝ надигна поличката, бабетката веднага рекламира сина си. "Трябва да се пазиш от студа. Ще страдаш след раждането. Мъжете в семейството ми са много мъжествени ...." и т.н. Joy

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 16:19 от profi_1

# 706

Joy И да знаете, че всяка главна поне веднъж в сериал е спасена от силната ръка на главния, миг преди да си удари главицата в я в стена, я в под.

Вярно, ГГерой поне веднъж спасява любимата си, а в някои случаи даже подпира главата ѝ докато тя сладко си спи 🤪

Сокчо за GQ Korea.

# 707
Вярно, ГГерой поне веднъж спасява любимата си, а в някои случаи даже подпира главата ѝ докато тя сладко си спи 🤪
Скрит текст:
Сокчо за GQ Korea.

Да, и това също. Joy

Пропуснала съм да спомена, че третото колело и паник атаки е имал. И неговата не е лесна, ама няма пък сега да симпатизираме на третото колело, при положение, че си имаме ГГ ... с чудесен фаянс. Stuck Out Tongue Winking Eye И на втория плочките си ги бива. Joy

# 708
  • Варненска клюкарка
Проф посмях се на цветните описания и на финала цитата за мъжете в семейството...😂 И да допълня, че силната ръка главния я подлага не само под застрашената от удар главица на любимата бяла птица, ами и крехкото и гръбче пази, га я опре до някоя стена да я нацелува😂
Ех тоя Сокчо! В актуалния авгувстовски  брой на GQ  Ча го бяха наредили със същите ужасни очила,  значи септември и Сокчето с тях ...за затвърждаване, да не вземе някой да ги пропусне (тъкмо си оправях вкуса от Ча с тях)😂 И пак тая мода с късите крачоли, която става още по зле ако отдолу се подава големичко ходило. Тъкмо  я гледах  издание 2018 във Вътрешна красота. А Сокчо всяка седмица вади нова реклама - преди 4 беше Qlinique, преди 3 Stand by me на LG, предната седмица бяха рамьони и юфки, а до края на тази още има време😂 Загубих им броя, ама с Ча сигурно са във всеки рекламен блок поне по 2 пъти. Гледам и че се позадържа повечко на родна земя, кой знае, може вече да обсъжда нов проект - в едно интервю казва че предложенията му за работа са скочили между 10 и 20 пъти, т. е.  отказва една голяма част...

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 20:41 от Беллора

# 709
Редактирано!
------------------------------------------------------------
Пожертвайте половин час от ценното си време за да се посмеете с един друг бегач Сокчо - Сокджин, или както всъщност е добре познат Джин от BTS. Излезе новият епизод от шоуто му "Бягай Джин", в който той е върнат на училищната скамейка в училището, което действително е завършил. Освен много смях епизодът ще ви донесе и нови знания за цените в училищната лавка Wink, където не можеш да си платиш с черна карта*. Как изглежда един училищен физкултурен салон. Както и с какви полезни и интересни игри, били те физически или за ума, ангажират учениците. Признавам си, че ще си открадна някои, за да се намираме на занимавка с внука, но спокойно може да са и част от всяко домашно парти.

* - за незапознатите, с тази карта можеш да си платиш Бентли в авто салон, но от горчивия опит на Джунгкук всички от BTS знаят, че с такава карта не можеш да си вземеш дори пакет снакс от вендинг машина. Просто машините не ги разпознават. Joy

------------------------------------------------------------------
Ако някой върви след мен да гледа Прегръдката, последните два епизода, понеже още ги няма на български, ги гледам с руска озвучка тук - https://myi.animespirit.ru/movies/dorama-rus/15592-obyatie-sluch … udba-is-it-a.html

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 19:27 от profi_1

# 710
  • пак на Рив Гош
* - за незапознатите, с тази карта можеш да си платиш Бентли в авто салон, но от горчивия опит на Джунгкук всички от BTS знаят, че с такава карта не можеш да си вземеш дори пакет снакс от вендинг машина.
Знаех си, че има причина да нямам черна карта Wink ! Предпочитам да си купя снакс пред Бентли Joy. Въпрос на приоритети Joy

Докато сме на вълна "училище", аз вчера изгледах между два епизода от настоящата ми сапунка (My Golden Life) един документален репортаж за учениците в Южна Корея. В скрит текст, ако на някой му е интересно, слагам "краткото" резюме, което пуснах в другата тема:
Скрит текст:
В репортажа проследиха ежедневието на двама ученика - момче в последен клас на гимназията (18-годишен), който трябва да държи матурата, от чийто резултат зависи приемането му в университета (възможно най-добрия) и момиче, което е последен клас на прогимназията (на 13-14 години).
Момичето е от сравнително заможно и престижно семейство - майката работи в голяма фирма, бащата е университетски преподавател, живеят в Сеул. Денят й започва в 8 сутринта в училище, където ходи с приятелки и което е на 10 минути пеша от къщата й. На училище е някъде до 15ч30. В 16ч ходи за 2 часа в "академия" за допълнителни уроци по някои от предметите, по които или има трудности, или оценките са й необходими за увеличаване на шансовете за приемане в добър университет (черешката на тортата е, разбира се някой от трите университета S (Seoul) K (Korea) Y (Yonsei). В Корея около 75% от учениците посещават такива курсове, като започват още от началното училище. Интервюираха едно момиченце на 8 години, което ходеше на уроци по математика в същата академия, и което отговаряше на въпросите на добър английски! Материалът в академията е допълнително от това, което се покрива от учебната програма. Таксите за тези академии са около 1000 евро месечно, при положение, че средната заплата е 2000 евро, затова много семейства трябва да правят жертви с бюджета, за да могат децата им да ги посещават. След академията, девойката от репортажа имаше час по втори чужд език (китайски) в близка сграда. След това се върна вкъщи, вечеря, имаше право на 15 минути телевизия след вечеря и след това отиде на плуване (21-22ч), където ходи 4 пъти в седмицата и където участва в състезания от 6-годишна. Като я питаха дали не й се иска да си почине и да се забавлява навън с приятелки, тя отговори, че това ще може да го прави като стане голяма. Журналистът й каза, че по времето, в което тя е на плуване, френските деца са си вече вкъщи и тя отговори "В Корея само лошите ученици си стоят вечер вкъщи".
Момчето-гимназист беше от по-скромно семейство, някъде от сеулските предградия. Бащата работи в строителството на около 200 км, майката работи почасово. Той има по-големи брат и сестра, които обаче не са могли да учат в университет, та затова усилията на семейството за образование са концентрирани върху най-малкия син. Научих, че в Корея освен класиране на учениците по оценки в класа и училището, има и класация на регионално и на национално ниво. Та това момче беше най-добрият в класа и втори в училището, сред първите в региона и сред първите 7% в страната, тоест, всички шансове за класиране в добър университет. От неговите интервюта ми направиха впечатление две неща - първо, че е загубил голяма част от приятелите си, заради конкуренцията и заради това, че е първи в класа и училището, и второ, че каза, че неговият добър резултат на матурата ще бъде също и за училището и това му дава допълнителен стимул да учи. Тъй като репортажът беше сниман няколко дни преди изпита, той всеки ден отиваше по-рано в клас, за да може за час-час и нещо преди това да си направи тестов изпит с хронометър. И той посещаваше допълнителни курсове, за които цялото семейство плаща (no pressure!), а майка му ходеше в продължение на 100 дни преди изпита всеки ден да се моли в близкия будистки храм, да коленичи 108 пъти и да оставя по 100 000 вона дарение, за успех на момчето на изпита.
Матурата е серия изпити по различни предмети в продължение на 9 часа в един ден, писмени тестове, на които трябва да избереш верния отговор. Не се иска разсъждение или творчество, само правилен отговор. В деня на изпита (втория четвъртък на ноември), страната почти спира. Полицията в Сеул е мобилизирана да организира максимално бърз трафик, над 500 полицаи с мотори са готови да превозят ученици, за да стигнат навреме преди да затворят вратите в 8ч. Пред входа на училището са строени учениците от по-долните класове, в шпалир, за да окуражат сънбе-тата преди изпита с табелки или песни. По време на изпита по чужд език на самолетите е забранено да излитат или кацат, за да не повлияят на чуваемостта на текста.
Естествено, цялото това напрежение се оказва повече за доста от подрастващите, които понякога избират фатален край, много често на моста Мапо в Сеул. Затова 50 полицаи патрулират денонощно, за да се опитат да предотвратят опитите. На моста на определени интервали има и телефони, чрез които можеш да се свържеш с човек, който да помогне при нужда (мисля, че това го видяхме и в Wok of Love). По парапетите в последните години има написани и окуражаващи послания, които се осветяват, като минеш покрай тях. Тъмната страна на конкурентното корейско общество.
Момчето от репортажа издържа матурата си, но с резултат, недостатъчно добър, за да влезе в желания университет (все пак беше приет в добър университет, но не и в SKY) и толкова беше засрамен от това, че даже на пожела да каже оценката си на журналиста.

# 711
  • Варненска клюкарка
Роци, благодаря за резюмето😘
Охх колко ми е хубаво че частта с уроците и школите я минахме😂

Хем го знам, но направо ми се доплака на частта от втория четвъртък на октомври и цялото уважение към старанието на зрелостниците.
Бях гледала филм как родителите правят-струват, но ученикът трябва да си има собсгвена стая и да посещава допълнетелни уроци/школи, фактически нещо като второ училище. Вярно 1000 евро на месец са доста пари, ами ако имат и друго дете...
Опитвам се да се сетя в кой сериал носеха бейзболни якета със знак Y (Yonsei)

# 712
  • Русе
Роци, благодаря за репортажа! Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Ужасно тегаво ми стана след него! Ю.Корея не беше ли в челните места по самоубийства? По памет, за региона,  мисля, че бяха заедно с Япония, по причина все на нервно напрежение, но май в  различни направления - едните за образованието, другите - невъзможност за социалиализиране и работна реализация. В Скандинавието причината е липса на слънце и се компенсира с много почивки по възможност в топли страни.
Мда, живеем наистина в "интересни" времена...Disappointed Relieved И си обяснявам защо имат толкова комедийни сериали.

# 713
  • пак на Рив Гош
Белл, не знам кой сериал имаш предвид, но със сигурност сме виждали един от кампусите на университета Yonsei поне в няколко сериала - https://koreandramaland.com/listings/yonsei-university-sinchon-c … d%8d%bc%ec%8a%a4/

Уин,
Скрит текст:
самоубийството е първата причина за смъртност при подрастващите в Южна Корея. Но като цяло, и в двете страни, освен натиска при образованието, една от причините е и натискът за намиране на "добра" работа.
Иначе в репортажа казваха, че след войната, над половината от корейското население е било неграмотно и фокусирането върху образованието на новото поколение(я) е спомогнало страната, която е била една от най-бедните, да се извиси до 11тата икономика в световен мащаб за 2-3 десетилетия.

# 714
Роци, и от мен благодаря за резюмето. Hug

Вчера не искахте да пишете и аз не можах да си публикувам разни намислени неща. В крайна сметка не мога да правя 400 редакции на един пост. Тази вечер ще се опитам да си наваксам за двата дни. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Довърших Прегръдката. Сладък и приятен за едно гледане мини сериал. Малко нелогично и съвсем набързо майката на главния се оказа бяла и добра. Същото се случи и с третото колело. Дето се казва, наспаха се и се събудиха за една нощ нови хора. И на шефката на главната, за няма и една вечеря с чичото на главния, взеха та ѝ минаха всичките 10-15 годишни сръдни, дето му ги точеше от младостта им.
Т.е. набързо-набързо го приключиха, макар че според мен сериалът можеха да го докарат до поне 10 серии. Не съм превъртала с мишката, но и няма да търся повторка, освен ако някой не го преведе на български. Защото главният е много сладък и нямам нищо против да го погледам още малко. newsm56

Джин (BTS) се оказа, че на втория ден от излизането си от армията се е впуснал в риалити, в което му се налага сам да улови храната си, да се поизцапа и да демонстрира завидни кулинарни умения. В рамките на епизода, стана ясно, че в един от градските отпуски от казармата е правил макголи, 30 бутилки. Бутилка от приготвената партида е подарил на един от водещите на същото това риалити, преди да се прибере в дивизията си. Беше почнал с правенето на крафт алкохол още преди влизането си в армията. Ако на някого му е интересно, вижте публикацията ми в темата за к-попа. Там съм дала няколко линка за гледане на части от шоуто.

В другото му риалити ми се зави свят в колко различни комбинации бе погълнат мукбангът, или иначе казано свинска висменка на корейска скара Wink - https://youtu.be/YKxgwC0SaZ0?list=PL5hrGMysD_Gv5aEXPHzcG9SWzW7aBcY-5&t=219

Дистрибуторът на черешки и Хелоу Кити, Stuck Out Tongue Winking Eye, този път се е барнал със звездичка и ни е пуснал "зад кадър" от бис-концертите си в Йокохама и Сеул. - https://www.youtube.com/watch?v=NElVBi1rsM8
Впрочем, много бързо заснеха шоуто си във Финландия, защото вчера и четиримата се прибраха. - https://www.youtube.com/watch?v=LVfQf8mH7Yo Другите трима минаха бързо и без истерия от феновете, даже не се разбра много-много, че минават. Но към него веднага се втурнаха бодигардовете и имаше защо. Вижда се в края на поточното предаване - https://youtu.be/bgr0ROopFrs?t=4515

# 715
Изглежда корейците са много талантливи не само в изкуството, но и в науката. ЮК учени са разработили устройство с което може да се контролира човешкото съзнание. Устройството има способността дистанционно да манипулира мозъка с помощта на магнитни полета.

След Майската младост ще повторят Самонадеяният принц, въпреки че скоро го излъчиха. И след като главния вече го харесах като актьор в Чосонската брачна агенция предполагам този път ще преодолея 1а серия и главната и ще мога да продължа нататък, пък и по Сторито от доста време гледам всичко в компания и така е много по-забавно и приятно.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 03:40 от Рори72

# 716
  • Варненска клюкарка

Дистрибуторът на черешки и Хелоу Кити, Stuck Out Tongue Winking Eye, този път се е барнал със звездичка и ни е пуснал "зад кадър" от бис-концертите си в Йокохама и Сеул. - https://www.youtube.com/watch?v=NElVBi1rsM8
Впрочем, много бързо заснеха шоуто си във Финландия, защото вчера и четиримата се прибраха. - https://www.youtube.com/watch?v=LVfQf8mH7Yo Другите трима минаха бързо и без истерия от феновете, даже не се разбра много-много, че минават. Но към него веднага се втурнаха бодигардовете и имаше защо. Вижда се в края на поточното предаване - https://youtu.be/bgr0ROopFrs?t=4515
Бива си я 2в1 за кръстница, прихвам с това Хелоу Кити Joy
Много ми хареса видеото, но по-късно ще го изгледам цялото, още повече че е с руски субтитри. Много красив и със сълзи в очите.

За летището съм забелязала че винаги минава много бързо, и докато се усетят кой е, той минал и заминал. Само преди няколко седмици като гледах Сокчо който беше решил да е любезен, едва ли си е преставял колко страшно може да стане -  на видеата снимани от високо се виждаше как се затичаха хора от всички страни, тълпата го притисна едва не го смачкаха, въпреки голямата му охрана.
Както казва Крис има нещо в кърмата там Joy
Странно че снимките на риалитито са приключили само за 10 дни.

Проф, чак ми се прияде въпросния мукабанг, изглеждашще апетитно и толкова сладко си го хапваше Джин.
Всеки път се изумявам как поглръщат храната направо от скарите или вряща до тях тенджера на масата.

Уин, за самоубийствата бях гледала една статистика за Корея - 24 на 100 000, това все едно за София около 500 човека да теглятн чертата всеки ден.  Видяхме наскоро как успешен актьор го направи - жена, деца, нищо не е могло да го спре.... Confused Rolling Eyes  Статстика за неуспешните опити не видях, но и там са доста. По мостовете и високите им сгради съм виждала специални вдадени навътре части от парапетите, които максимално да затруднят и забавят качването върху тях и да дадат възможност на някой наоколо да реагира.
В Градския ловец имаше сцена в която показваха как трупните линейкси със самоубийци пристигаха на отделен вход на съответното място, на което извозваха починалите.

Тук се сещам че нищо не съм чела/гледала за конфуцианството, та ако ви се намира любопитна информация, ще ми е интересно. И аз разбира се ще потърся.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 11:35 от Беллора

# 717
...
Бива си я 2в1 за кръстница, прихвам с това Хелоу Кити Joy
....
Странно че снимките на риалитито са приключили само за 10 дни.
....
Проф, чак ми се прияде въпросния мукбанг, изглеждаше апетитно и толкова сладко си го хапваше Джин.
Всеки път се изумявам как поглъщат храната направо от скарите или вряща до тях тенджера на масата.
Ами като го бяха спретнали стилистите с 2 лепенки - черешки и Хелоу Кити, няма как да не прихнеш. Ама на мен ми хареса с лепенките. Joy (За диадемката нищо не казвам Stuck Out Tongue Winking Eye.)

Какви 10! Според мен едва 8. Като сметнеш, че два от тях са път, реално са снимали вероятно 6 дни. А може и по-малко. Любопитно ми е какво ще излъчат.

Значи да не ти пускам излезлият вчера епизод от травъл шоуто на моичките, че те основно ядоха. Joy А пък, ако си любител на сушито, съвсем не бива да те дразня. Защото такива апетитни неща им приготвяше майсторът, че чак на мен ми се прияде Crazy. А не съм любител, че все ме е шубе от сурова риба в нашенско.

Ако почна нещо ново довечера, непременно ще пиша какво съм почнала.

# 718
Значи да не ти пускам излезлият вчера епизод от травъл шоуто на моичките, че те основно ядоха. Joy А пък, ако си любител на сушито, съвсем не бива да те дразня. Защото такива апетитни неща им приготвяше майсторът, че чак на мен ми се прияде Crazy. А не съм любител, че все ме е шубе от сурова риба в нашенско.
Аз да се оплача. Как могат да ядат такива вкуснотии и да не ни поканят и споделят с нас Rage Smile Ама ,ха!

# 719
Остави, дето ги ядоха, ами и непрекъснато ги навираха пред камерите, да ни дразнят. Сакън, да не изпуснем някой детайл. Че и на пропсовете наблегнаха, я ръка, я чинийка. Joy

Общи условия

Активация на акаунт