Случаят “Рафа”

• 37 694
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 405
И от всички източници става ясно, че бой от страна на този приятел на майката е имало. От Пирогов са установили счупване на челюстта, а частната болница са установили, че няма посттравматични увреждания на там, другото, което не е челюст. Тоест, дори частната болница не оспорва счупването.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 14:22 от Spiritlight

# 406
Чета мненията на Руми и Астрея... толкова плам, а резултатът разсмива.
Налиии,  особено това с " пресичането само на 14 год." или това с "майки кариеристки"...
Боже, колко мъка има на този свят!......пък злобата в поста на Румито, изобщо няма нужда от коментар...

Потребителят Румито мъж ли е?
Много пъти съм си мислела това..

# 407
  • в очите на дъщеря ми
Чета мненията на Руми и Астрея... толкова плам, а резултатът разсмива.
Налиии,  особено това с " пресичането само на 14 год." или това с "майки кариеристки"...
Боже, колко мъка има на този свят!......пък злобата в поста на Румито, изобщо няма нужда от коментар...
Потребителят Румито мъж ли е?
Много пъти съм си мислела това..
Хммм, всъщност е без значение,
обичайния тон е този!
Много се надявам, ситуацията да се разреши,  само и единствена в полза на детето!
Само не знам, как да се разреши проблема с пресичането на 14 годишните, щото те са 7/8 клас и училища до всеки блок, няма...пфуу сега и това са го мисля...🤣🤣

# 408
  • София
Мдаммм... Совите май не са съвсем това, което са.

Озадачи ме този пасаж:

Цитат
Мярката по чл.76а от ЗБЛД за забрана на детето да напуска територията на България за срок от 6 месеца е наложена именно със следните мотиви: дете в риск от отпадане от образователната система и необходимост от изясняване на решенията на родителите, свързани с осигуряване на сигурна среда за развитието и образованието на детето с оглед въвличането на детето в дейности по чл. 11, ал. 1 от ЗЗДет.: “Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие.”

За какви дейности става въпрос? Само за живеенето в чужбина, или има и нещо друго?

Цитат
С оглед на гореизложеното и подчертавайки, че с цел опазване личната неприкосновеност на детето в настоящото Становище съзнателно не са изброени всички обстоятелства и данни...
И на мен това ми направи впечатление. Какви са тези дейности, че чак не искат да ги споменат?

# 409
Мдаммм... Совите май не са съвсем това, което са.

Озадачи ме този пасаж:

Цитат
Мярката по чл.76а от ЗБЛД за забрана на детето да напуска територията на България за срок от 6 месеца е наложена именно със следните мотиви: дете в риск от отпадане от образователната система и необходимост от изясняване на решенията на родителите, свързани с осигуряване на сигурна среда за развитието и образованието на детето с оглед въвличането на детето в дейности по чл. 11, ал. 1 от ЗЗДет.: “Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие.”

За какви дейности става въпрос? Само за живеенето в чужбина, или има и нещо друго?

Цитат
С оглед на гореизложеното и подчертавайки, че с цел опазване личната неприкосновеност на детето в настоящото Становище съзнателно не са изброени всички обстоятелства и данни...
И на мен това ми направи впечатление. Какви са тези дейности, че чак не искат да ги споменат?
Каквито и да са дейностите, те са родители и имат права, не разбрахте ли? Може да искат да го пуснат за проституция, може да са спазарили бъбрека му на черния пазар, може да са решили да го предоставят за ритуално жертвоприношение - тяхно право е и законът им го позволява. И хлапето няма право да има мнение по въпроса и да протестира. По закон. Нали така писа г-жа (?) Руми.

# 410
  • София
Руми е трол, няма какво да й се трогвате.

# 411
Не бях чела за случаят, разгледах публикациите на майката в профила и, че и назад върнах.
Съчувствам на Рафаел! Детето, което вече не е съвсем дете и мнението му ще се чуе във всеки един български съд!
Жалко, че родителите му не го чуват и са заслепени от собственото си его.
Детето им не е малкото момче, което са контролирали години наред, сменяйки градове и държави. Със сигурност още в Бразилия е започнало да роптае и да се съпротивлява, затова и са го пратили в България ( харчейки, толкова много пари)
Не случайно и две семейства се обединяват за внукът си.

Госпожата си иска живота и " бизнеса" , изобщо не и пука за емоциите на детето и.
Дете ,с такава категоричност да се възпротиви срещу родителите си, не е манипулация. Според мен е крясък за помощ.

# 412
  • в очите на дъщеря ми
Виждам, че потребителката води кореспонденция с бащата и го информира за това какво пишат "някакви анонимни хора" "в един женски форум", може пък в края на краищата да се получи някаква яснота по основните въпроси.

Ако “потребителката” съм аз, искам да ви уверя, че нито водя кореспонденция с който и да било, нито познавам семейството. Дори не съм търсила профила на бащата.
За случая научих от тази тема и отделих време да попрочета. Бг мама не е някакво секретно място, в което се влиза само с гравирана покана и тайна парола - предполага се, че се чете от стотици хора.
За мен е притеснителна политиката, диктаторщината, която би ми отнела детето, защото не искало, например в Германия. Искало било в София, с баба си, където няма кой да му казва кога да се прибира и няма кой да поставя граници на действията му. Разплакало се на летището и край - res judicata, според първичните инстинкти на всички съседки и изригналата като вулкан национална мамина емпатия. Не плачели децата току така на тая възраст и не били срещу родителите си без причина. Ти да видиш.
И цялото семейство трябва да се нагоди според изискванията на тинейджъра. А държавата на невежите чиновничета, блажено лежи на тая емоционална кълка, иначе нямаше да оправдаят смешните си позиции.
Недопустимо би ми било, да ме спират незакономерно на границата някакви си ударили тавана от самочувствие шапкари, лаещи на неразбираем диалект, с дипломи и знания равни на една дебела нула - защото детенцето не искало да отива там, където го водят родителите. Докато държавата не разкара тия невежи и навързани свински черва в институциите и администрациите - никога , ама никога няма да се оправи. Как не го разбирате. Отново, има една прослойка папагали, които не са отишли по-далеч от знаете къде, те няма как да направят сравнения с нормалните държави. 
Няма конспирации в моите размисли тук. Няма шапки от фолио, плоска земя, кемп трейлъри, световен съюз срещу великите българи, зли американци, чисти като сълзица руски братушки, или обединени срещу бялото българско дете институции. Имаме една дълбока и бездънна каца пълна с некадърници. Толкова е просто. Аз на тая малоумна държава деца никога няма да родя. Който има други виждания, негово право, както казах, всеки заслужава съдбата си. Прекалено черно и бяло гледате на нещата и от много буквализъм ви е трудно да излезете извън кутията и да асимилирате колко милиарди варианта срещу вас една такава уж дребна семейна драма може да създаде, подковавана от армия облечени с власт некадърници насреща.

Утре това може да е всеки един от вас, дами. А тя - Кармата, обича да гризе отзад.
Ох, слава богу, че сте решили да нямате деца, някои хора не трябва да стават  родителите! Що се отнася до останалата част от излиянието, Ви, мога да посъветвам, пазете си нервите, или посетете съответните специалисти!

# 413
Очевидно нямате деца и само философствате.
Ние имаме близко дете в разширеното семейство, което с големи усилия на майка ми, не беше върнато обратно в токсична и опасна семейна среда, където щеше да бъде обречено на глад и мизерия, също и всякакъв тормоз.
Та, слава Богу, държавата добре се справя все още.
Барбарела да отчете темата като личен провал. Почти всички са на мнение, че детето не трябва да бъде с родителите си, при настоящите обстоятелства.

# 414
Виждам, че потребителката води кореспонденция с бащата и го информира за това какво пишат "някакви анонимни хора" "в един женски форум", може пък в края на краищата да се получи някаква яснота по основните въпроси.

Ако “потребителката” съм аз, искам да ви уверя

Вземете мерки за тая параноя, не е нормално това.

# 415
Astrella, защо си мислиш, че всяко мнение визира теб? То твоето е нечетимо, след петия ред става ясно, че няма смисъл да се чете, а камо ли да ти се отговаря.

# 416
Да, помислих, че мен имаше предвид Ема, и реших да се обясня. Нещо както ти не ме четеш, но накрая ми отговаряш:)

# 417
  • София
Астрела, с такава злоба говориш за детето...плашещо е. То злобата в
ти всъщност е всеобхватна. Държава, невежи, некадърници, кръгли нули (кои?). Всички емоционални и глупави, сал ти разумна.

# 418
  • София
И за мен би било притеснително, ако деца се отнемат от родителите, само защото не искат да живеят някъде си. Добре че този случай не е такъв.

П.П. Признавам си, че и аз чета мненията на Астрела само в началото.

# 419
Да, помислих, че мен имаше предвид Ема, и реших да се обясня. Нещо както ти не ме четеш, но накрая ми отговаряш:)

Лекувайте я тази параноя, да се повторя.
Гледам, че и клетви е имало през нощта, работата отива на зле.

Общи условия

Активация на акаунт