Случаят “Рафа”

• 37 462
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 855
Не са престъпници, но че се движат по ръба на закона, е факт.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 13:05 от mariposa_viv

# 856
  • София
Не са престъпници, но са се опелели жестоко и продължават да се заплитат. Нарочно, не от незнание. На един въпрос не отговарят директно, провокират, манипулират, опитватат се да извлекат изгода. Губят детето си, а те филм ще правят и бабата ще топят. С все лелята, Пирогов и държавата.  Сбъркани са им приоритетите.

Прави впечатление абсолютното непознаване на нуждите на едно подрастващо. Свирело на барабани и шиело. Сериозно? Мечтата на всяка 13 годишно е да седне да мине една тропоска на панталоните си. А не бродирани ли? Това са умения, които да умилят аудиторията, ако говорим за седемгодишно. Всяко нормално развито 13 годишно може за зашие копче и да мине с шевна машина един тегел. Не е ядрена физика, егати. И ментална математика. Смях.

А нещо за приятели, за негови интереси? В група ли свири, каква музика? Спортува ли? Интересува ли се от Космоса? От Европейското по футбол, от влогъри или каквото друго там го вълнува? Какви са мечтите му? Не на мама и тате, на Рафа? Каква иска да учи?

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 13:27 от бъръльо-бъръльо

# 857
Хубаво, кажете коя възраст, че да знам 😁
Предполагам не е минало много време от тийнейджърските ви години,
Можели ли са за няколко седмици баба, лели така да ви манипулират, че да се обърнете срещу родителите си, които са ви осигурявали приказен живот?
Според мен- НЕ!
Да кажем се е заинатил, временни тийнейджърски капризи. Нещо има и се е пречупила връзката в семейството.
Водят го на сила и дали ще е хепиенд.

# 858
  • Варна
Можели ли са за няколко седмици баба, лели така да ви манипулират, че да се обърнете срещу родителите си, които са ви осигурявали приказен живот?
Според мен- НЕ!
Да кажем се е заинатил, временни тийнейджърски капризи. Нещо има и се е пречупила връзката в семейството.

Благодаря за комплимента, на 46 съм, много отдавна съм била тийнейджър.

Може, защо да не може да се манипулира 14 годишно хлапе? Едно дете много лесно се манипулира, независимо от възрастта. Че ние големи хора, вече със стаж в живота, нима не сме били лъгани и манипулирани?

Ох, направо не ми се пише вече. Благодаря на Господ, че нямам такива баби и лели около мен.

# 859
  • София
Скрит текст:
Според мен- НЕ!

Благодаря за комплимента, на 46 съм, много отдавна съм била тийнейджър.

Може, защо да не може да се манипулира 14 годишно хлапе?
Едно дете много лесно се манипулира, независимо от възрастта.
Скрит текст:
Че ние големи хора, вече със стаж в живота, нима не сме били лъгани и манипулирани?

Ох, направо не ми се пише вече. Благодаря на Господ, че нямам такива баби и лели около мен.
Ето тук бъркаш. Синът ми е на тази възраст и въобще не е толкова лесно да го манипулираме, други родители с по-големи деца написаха същото.

# 860
  • Варна
Добре. Трудно се манипулира, но се манипулира.

# 861
  • София
Бабата защо ще иска да манипулира тийн да остане с нея?

Какво мислиш за прикриването на насилника от страна на майката?

# 862
  • София
Не виждам защо да е манипулирано детето. Защото не иска същите неща като гуру-родителите си? Това, че си станал родител, не те прави автоматично добър такъв.

# 863
  • Варна
Благодаря.

Бабата защо ще иска да манипулира тийн да остане с нея?

Какво мислиш за прикриването на насилника от страна на майката?

Това наистина е малко неприятно, защото аз не бих позволила приятел да шамари детето ми. Обаче майката твърди, че детето нарочно се е бавило, подучено от баба и адвокат, за да закъснеят за слеща със социалните.

# 864
Да шамари, или да му счупи челюстта?
Има огромна разлика.

# 865
  • Варна
Да шамари, или да му счупи челюстта?
Има огромна разлика.

Ще се разбере дали е така.

# 866
  • София
Да се бави не е оправдание за никакво насилие. Има телефони, звъни се и се казва, закъсняваме, защото Рафаел не иска да идва или каквото там. Чупене/пукане на челюст е оправдано при самозащита.
Ако не е имало никаква травма от нежното дърпане, те не са имали работа в Пирогов.
Никой не ходи доброволно там.
За да отидат е имало нещо, дори и симулирано да е от детето… снимката съществува и са предложили за хоспитализация.
Пирогов е доста пълна болница.

# 867
Ако не е, защо е водено в Пирогов детето?
За шамар ли?

# 868
  • Варна
Не вярвам на болници, повечето знаете защо.
А защо са ходили в Пирогов не знам, това ще се разбере след време.

# 869
  • София
За шамар не се ходи в Пирогов.

Общи условия

Активация на акаунт