Случаят “Рафа”

• 37 694
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 90
Много са мудни от Закрила на детето, обаче - https://bntnews.bg/news/specialno-zashto-dete-v-risk-ne-poluchav … -1264087news.html
Цял месец е минал преди да вземат детето от майката. Имало е сигнали, те са го оставяли при нея. Веднага е трябвало да бъде изведено от там.

Цитат от линка:" В държавите, от които трябва да се учим на закрила - тези мерки се издават за часове. А тук е минал вече един месец. Безкрайно дълго време за дете под напрежение, колкото и борбено да е то."

Абсолютно вярно. В тези държави, които се цитират, сигнал за закрила над дете се счита дори когато в рутинна училищна работа (писмено съчинение, рисунка или разказ), детето загатва за недопустими неща, случващи се в семейството върху него - насилие, ограничения, налагане на особен вид облекло дори, и др подобни, учителят е длъжен да съобщи незабавно на директора на училището, а той съответно на социалните служби и не минава цял месец те да реагират..
В случая детето е заявило дори, че ще се хвърли от 6-я етаж..
Дори е още по-тежък случаят, защото Рафа не е посещавал училище.

# 91
  • Пловдив
Така, така, за часове - един сигнал, че вие там май нещо си, и детето ви се извежда от семейството, защото няма как просто за часове да се провери. Навити ли сте? В края на краищата, изобщо не е травма за самото него да го изведат ей така, нали - важното е бързи мерки да има.
Иначе и на мен ми е съмнителна версията на родителите, твърде много хора трябва да са се "наговорили" срещу тях, вкл. детето.

"Лошо училище" какво трябва да значи?

# 92
В лоша част на София.
Иначе детето е посещавало училище.

# 93
Родителите са в България в момента. Но, детето не е с тях. Мен ме смущава тази история. Ако аз живея в Германия и детето ми не се чувства добре, значи ли това че баба му може да ми го вземе? Това е абсурдно!
Не е с тях, защото детето не иска да е с тях.
Бабите не им са го взели, а то иска да е при тях. Ако моето дете на 14г. не иска да живее с нас, причината бих я потърсила в себе си и баща му.
Детето не е щастливо с родителите си, намесват депутати и това е абсурдът.

# 94
Много са мудни от Закрила на детето, обаче - https://bntnews.bg/news/specialno-zashto-dete-v-risk-ne-poluchav … -1264087news.html
Цял месец е минал преди да вземат детето от майката. Имало е сигнали, те са го оставяли при нея. Веднага е трябвало да бъде изведено от там.
Майката казва в едната си публикация, че журналиста Мария Чернева й се е извинила за невярната информация, която е изкарала публично.

# 95
  • Пловдив
Тоест нещо като Люлин, или нещо като Факултето? Flushed

Скрит текст:
Думата журналист има женски род - журналистка. Не се заяждам, просто личен бъг - напоследък много ми стържат в ушите тия мъжки родове. Flushed

# 96
Лошото училище май е в Курило, защото само там са се съгласили да запишат детето, другите училища отказвали. Селското училище с други думи.
Майката пише за "триъгълника Надежда-Враждебна-Курило", където явно живеят майка ѝ, сестрата и където е училището, който триъгълник влияел лошо на детето.
Обаче, ако това дете наистина е записано през декември, роднините наистина не са имали кой знае какъв избор. Може да успеят да го преместят през лятото.

# 97
  • София
Майката може да каже всичко. Това извинение има ли го някъде?

# 98
Така, така, за часове - един сигнал, че вие там май нещо си, и детето ви се извежда от семейството, защото няма как просто за часове да се провери. Навити ли сте?

Нека да не си чешем клавиатурите.
Сигнал е нещо сериозно, което нарушава човешките права на детето (побоища, ограничаване от училище, носене на бурка, ако момичето не иска, а бащата я задължава, др злоупотреби).
Не че не му купуват шоколад примерно.

Сигнал за граничната полиция е било изразеното желание на юношата да не заминава с родителите извън страната. По-ясен сигнал от това..

# 99
А има ли опровержение на твърдението на майката? Защото Мария Чернева може да каже публично: не, лъжат. Не съм се извинявала.
Детето е записано в училище набързо, като лелята се е представила за майката. Без предоставени документи.

# 100
  • София
Нямам представа дали има опровержение.
Твърдя нещо, давам източник. Ако имаш достоверен източник за твърдението си, бих го прочела.

# 101
А има ли опровержение на твърдението на майката? Защото Мария Чернева може да каже публично: не, лъжат. Не съм се извинявала.
Детето е записано в училище набързо, като лелята се е представила за майката. Без предоставени документи.
Извинете, позната/приятелка на майката ли сте? Звучите като да сте доста подробно запозната със случая. (Ако има нещо, което не е публично обявено, а вие знаете, споделете, може пък и на нас да ни се промени мнението, че майката и бащата са “интелигентни и умни хора”, а другите са злодеите в тази история)

# 102
Извинете, позната/приятелка на майката ли сте? Звучите като да сте доста подробно запозната със случая. (Ако има нещо, което не е публично обявено, а вие знаете, споделете, може пък и на нас да ни се промени мнението, че майката и бащата са “интелигентни и умни хора”, а другите са злодеите в тази история)
Не, не познавам майката. Съвсем случайно прочетох публикация на майката във Фейсбук. Но, останах потресена от това, как с лека ръка се взема едно дете от родители. Разгледай и снимките- не искам да ги публикувам, но това са абсолютно нормални хора с видимо добре гледано дете.

# 103
  • София
Скрит текст:
Не, не познавам майката. Съвсем случайно прочетох публикация на майката във Фейсбук. Но, останах потресена от това, как с лека ръка се взема едно дете от родители. Разгледай и снимките- не искам да ги публикувам, но това са абсолютно нормални хора с видимо добре гледано дете.

Проблемът е, че самото дете не е ок да живее с тези родители. А мнението му е по-тежко от снимки.

# 104
Тенденциозна тема, подкрепена с интервю при Карбовски. Всички знаем, чии интереси прокарва той и за какво получава пари.

Общи условия

Активация на акаунт