Случаят “Рафа”

• 37 552
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 165
  • София
А понякога, няма нищо по-лошо, от това да живееш с родителите си....

То самото дете не иска да живее с тях.

# 166
  • France
... Имам предвид случая с хвърленото 5-годишно момченце от виадукта край Габрово. Баща му го беше хвърлил. Имало е сигнал от дг за насилие върху детето, социалните са отишли, в общи линии са размахали пръсче и ся оставили детето при бащата. Докато детето е летяло към земята, е осъзнавало какво става. Ако го бяха отнели веднага, щеше да е живо...
Господи, каква трагедия. Горкото дете. Cry

# 167
Защо ли не са задържали майката или другия човек, който е счупил челюстта на детето? Как мислите? Ето това за мен е непонятно. Виновни хора се разхождат по телевизии и дават обяснения.

# 168
  • София
Не знам какъв е законът, дали трябва да бъде задържан веднага, дали на по-късен етап...
Един бивш съученик на сина ми беше пребит от осиновителката си преди няколко години. Толкова брутално е било, че съседите са извикали полиция, полицията - социални. Да не мислите, че тя е задържана? Нито е задържана, нито детето е отнето. Само са ъ казали "повече не прави така". Защото явно имат такава законова възможност. За съжаление.

# 169
Как така няма да бъде задържан човек, който е малтретирал дете? Значи можеш да спреш дете да пътува с родителите си? А не можеш да арестуваш човек, който е пребил дете? Как по-късно да го арестуват?

# 170
Че те за убийство не задържат веднага. Изобщо не няма да задържат някой за счупена челюст, още повече че родителката не го счита за проблем.
Къде в България арестуват някой, за това че е бил дете?

# 171
  • France
Доколкото знам ако няма рана от огнестрелно оръжие лекарите нямат задължение да викат полицията?
В България от край време има голям толеранс към малтретиращите възрастни.

# 172
  • София
Ами ей така, не го задържат. На насилието спрямо деца се обръща гръб. След като съществува оксиморонът "възпитателен шамар"...

# 173
И сега същите тези малтретиращи възрастни пищят като ущипани, че видиш ли децата могат да имат права.

# 174
Това дете е със счупена челюст! Отвлечено от родителите си! Тормозено от родителите си! А нищо не се случва с родителите. Те продължават да се обясняват по телевизиии и социални мрежи.

# 175
Това дете е със счупена челюст! Отвлечено от родителите си! Тормозено от родителите си! А нищо не се случва с родителите. Те продължават да се обясняват по телевизиии и социални мрежи.

Детето е изведено от семейството. И текат процедури. Почвам да подозирам, че не само на Карбовски му се плаща ...

# 176
Защо ли не са задържали майката или другия човек, който е счупил челюстта на детето? Как мислите? Ето това за мен е непонятно. Виновни хора се разхождат по телевизии и дават обяснения.

Ами нали някой трябва първо да подаде жалбата. Жалба срещу мъжа, който е счупил челюстта на детето и с който се подвизавала майката. И който някой й е вършил "услуга" - да вкара в пътя юношата.
Е, как да подаде жалба тази майка срещу себе си? Да отреже клона, върху който седи ли? 🤔

Barbarella, много сте пристрастна..
Нещо ви мъчи. Хайде, изплюйте камъчето.

# 177
Доколкото става ясно сред цялата плява в постовете на майката - тя има ограничителна заповед, което пък ѝ дава повод да се оплаква, че са нарушени гарантираните ѝ от конституцията права върху частната собственост.

# 178
  • France
В интерес на истината и аз бях пристрастна в началото. Самата аз водя(их) номадски живот, Бразилия ми е в топ дестинациите, въпреки нивото си на криминалност и цитираната Елисавета Б. ми е по-скоро антипатична.
После прочетох изповедта на майката в ФБ и ми светнаха няколко червени лампи. И явно не само на мен.

# 179
Дано съдът чуе, желанието на детето. Да, то има право на нормален дом, адекватно училище и уседналост.

Нищо смешно няма в цялата ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт