Случаят “Рафа”

• 37 562
  • 1 013
  •   2
Отговори
# 150
  • в очите на дъщеря ми
Миналата седмица, отказах  на 16 год. си дъщеря,  скъпа покупка, беше сърдита, ама много сърдита, даже ми заяви, "..че нямала търпение да стане на 18 год., за да бъде самостоятелна...", ака да се отърве от майка си, и това моментно настроение , няма нищо общо с "вика  за помощ на един 14 годишен младеж"....толкоз за "недоволните тинейджъри"....
Изобщо, тезата на авторката по темата е направо изумителна...да не употребявам по- силна дума!

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 09:26 от Мамзел Нитуш

# 151
Тези родители са отглеждали това дете 13 години. Дали са му възпитание, най-вероятно говори повече от един език. И вие смятате за нормално, това дете да се отнеме от родителите, само защото то не желае да живее там, където искат родителите. Вие чувате ли се какво говорите? Повечето от децата в тази възраст са недоволни от живота си. И, ако не внимаваме, утре ше стане така, че без проблем децата ще могат да бъдат отнемани. Както се случва по света. Аз виждам как разсъждават повечето, писали в тази тема. Те дори не подлагат под съмнение това, че детето може да бъде обработвано от роднините си. Аз имам такива съмнения. Въпреки, че винаги допускам и обратното! Винаги си казвам: ще изчакам, за да видя края. Страшното е, ако има наистина намеса от високо. Защото тази намеса няма да повлияе само върху  този случай.

И какъв смисъл и каква печалба ще имат тези отвисоко? Малко ми е параноично. Освен това нямаме отнемане на дете, а то остава при роднините си. Майката и бащата не могат да го извеждат от страната, толкова.
Или според теб детето е като кучето - слагат му каишката, пъхат го в клетката и където кажат, там отива?

# 152
О, ясно. Още една паникьосана тема. Уж изборите минаха.
Пет пари не давам за вашите избори. Дори не ви знам политиците, просто нямам българска телевизия. За мен темата е човешка.

Точно така, човешка би трябвало да бъде. За едно дете, което предпочита да остане в дом за временно настаняване, от колкото с родителите си. Бито от близък на майката.

Ясно е, каква е темата, щом има линк към интервю на Карбовски.
Пак изкарваме норвежците на преден план. Отвратително.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 20:30 от alex_jp

# 153
Barbarella,
Какво ви притеснява, за да защитавате така ревностно тези родители? Въпреки всичко, което излиза за тях и е много нелицеприятно, за да не кажа по-силна дума.
Все едно някой е влязъл в дома ви да ви вземе детето.
Не бойте се. Не стават така тези неща.

# 154
Защо така нападате Карбовски? И на мен не ми е любимец, но чак: аха, ясно, щом  е цитиран Карбовски😄
Защо непременно нещата трябва да са черни или бели? Защо трябва да защитавам родителите😄😄😄 Да, вярно е, че клоня към това, че детето е манипулирано яко от родата и му е обещавано какво ли не. Факта, че е говорил тайно с баба си щ.
Но! Винаги допускам, че може и да не е така.
Натоварващо е с това: кой не скача е червен😄😄😄 Ами така мисля на този етап. Ще видим как ще се развият нещата. Дано детето да се върне при родителите и тримата да са щастливи там, където останат да живеят.

# 155
  • София
И отново - с детето са говорили специалисти, които са преценили, че това не е моментен каприз или манипулация. А и едно е да се развикаш на майка си, че не ти купува нови маратонки, друго е да се развикаш на летището за помощ.

# 156
Детето е бито от близък на майката. Бито.
Само е поискало полицейска закрила.

А интервюто на Карбовски след толкова месеци не е случайно. Ще поживеем и ще видим кой е поръчал музиката. Там поне случайни неща няма.

# 157
  • София
... И вие смятате за нормално, това дете да се отнеме от родителите, само защото то не желае да живее там, където искат родителите. Вие чувате ли се какво говорите?
...
"Любим" момент - когато липсват удобни факти, започват да се измислят такива.
Не видях нито една да пише, че детето трябва да се отнеме от родителите, защото не иска да живее в Бразилия. Видях да се пише, че детето трябва да се отнеме от родителите заради нестабилна среда и изключително нестабилна (за мен) майка. Дали това става в Бразилия, Парагвай или на Марс, няма никакво значение.

И да, за мен децата трябва да бъдат отнемани от родителите много по-лесно, отколкото сега. Имало е много случаи на брутално насилие върху деца, но има един, който едва ли ще забравя. Имам предвид случая с хвърленото 5-годишно момченце от виадукта край Габрово. Баща му го беше хвърлил. Имало е сигнал от дг за насилие върху детето, социалните са отишли, в общи линии са размахали пръсче и ся оставили детето при бащата. Докато детето е летяло към земята, е осъзнавало какво става. Ако го бяха отнели веднага, щеше да е живо.
Много лесно обръщаме гръб на слабите и гледаме да защитим по-силните, насилниците.

# 158
Дано всичко приключи със събиране на семейството. Надявам се да се работи към това. Все пак, никоя от институциите не е потвърдила, че са лоши родители. Няма нищо по-хубаво от това, детето да живее с родителите си.

# 159
Между другото най-неприятно впечатление прави точно омаловажаването от страна на майката на насилието, което е преживяло детето, и подчертаването, че ТЯ не го е била. Това, че някакъв чужд човек го е "посбутал" - май повече от веднъж, - не изглежда като да е особен проблем за нея.

# 160
Ето това не ми е ясно- за счупената челюст. Ако майката или друг е счупил челюстта на детето, няма ли да бъде задържан?

# 161
Ами явно на органите не им се вижда голяма драма. Което е странно, да. Може би детето не се е сетило да подаде жалба за насилие?
За мен документ от "Пирогов" е сериозен аргумент. За разлика от частната клиника, където срещу заплащане ще напишат каквото искаш. Защо никой не се е самосезирал също е странно. Ма Карбовски не пита такива въпроси. Лекичко води разговора в посока, ей сега как ще ни взимат децата.

# 162
Ами явно на органите не им се вижда голяма драма. Което е странно, да. Може би детето не се е сетило да подаде жалба за насилие?
За мен документ от "Пирогов" е сериозен аргумент. За разлика от частната клиника, където срещу заплащане ще напишат каквото искаш. Защо никой не се е самосезирал също е странно. Ма Карбовски не пита такива въпроси. Лекичко води разговора в посока, ей сега как ще ни взимат децата.
Е, как така? Пирогов сигурно са информирали полиция, защо извършителите не са задържани?

# 163
  • в очите на дъщеря ми
А понякога, няма нищо по-лошо, от това да живееш с родителите си....

# 164
Сега вече имам време, прочетох само линковете от първата страница и ми стигат, особено отговорите на въпросите от майката. Тези хора за мен са професионални измамници с много обигран начин на говорене, многословен и наситен с емоционалност, за да замажат фактите, местещи се постоянно, преди да станат известни, и очевидно разполагащи с много много пари незнайно откъде.

Детето имало стабилна среда - живяло в София, Пловдив, Бургас, Тервел, Парагвай и накрая Бразилия. Ходело редовно на училище, с връстници в приятелска среда - частно училище в Пловдив, еко училище в Бургас, частна фирма на обучение в алтернативно американско училище в Парагвай, след като самото дете е заявило, че в онова, където всички му пишат любовни писма, не му харесва (думи на майката).

В Бразилия, обиколили всички курорти, накрая се установили в града на милионерите. Детето до България с отделен полет, след това майката с друг полет точно преди Коледа (сама е подчертала колко е скъпо), след няколко дни и бащата. Отиват в Банско и се хранят в най-хубавата кръчма насред сезона (думи на майката), след като става ясно, че няма да могат да си тръгнат, се установили в къщичка мечта в София. И всичкото това с "хюман дизайн". На въпроса как се изкарват толкова пари с това, майката отговаря само "Ами даде да забраним и всички астролози". Абе да, то ако от хюман дизайн и астрология се изкарваха пари да си пътуваш по целия свят и да се установиш където ти харесва, никой нямаше да учи за лекар или инженер.

И най- противното: в отговорите на въпросите майката казва само "спряха ни на летището". Пропуска, че се е случило, след като собственото ѝ дете е помолило за защита и ясно е заявило, че не иска да отива там, където го водят.

Като се премахнат от изказванията на майката изразите от типа на шок и бонба, които са от репертоара на жълтите сайтове, остават тези факти.

Общи условия

Активация на акаунт