Случаят “Рафа”

• 37 583
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 135
И самата майка не дава индикации да чува какво иска детето ѝ. А то не иска простотии, както се опитват да го изкарат, а иска нормално детство, с нормално училище, да има приятели, да води нормален живот на седмокласник - сигурно е единственият седмокласник, който иска на училище.

# 136
Можете ли да ми дадете линк към това интервю? В което тя казва, че е била с друг мъж?

А детето няма как да го чуя какво казва. То просто никъде не е правило изказване. Чудно как вие го чувате какво казва.
Няма и нужда да го чуваме. Не иска да отива с родителите си и те не могат насила да го вкарат в самолета.
И им се привиждат конспирации.

# 137
Можете ли да ми дадете линк към това интервю? В което тя казва, че е била с друг мъж?

А детето няма как да го чуя какво казва. То просто никъде не е правило изказване. Чудно как вие го чувате какво казва.

Пишете в гугъл - излизат статии, документи, изказвания и на двете страни, имаше статии за побоя над дете в Банско докладван от полицията, после беше казано, че не са български граждани, а те излъгали, че не са  и т.н. и т.н. Имаше пуснати дори документите от Пирогов за счупената челюст и въобще щом ви е интересен случая, може да се запознаете по-подробно.
Искам да ви кажа, че в началото бях ужасена, като разбрах, че са отнели дете от майка му. После си казах, какви хубави хора, симпатични, усмихнати...как е възможно.
Колкото повече излизаха новини, колкото повече става известни факти, толкова повече разбирах, че първото ми впечатление ме е излъгало.
Можете сами да намерите и прочетете преди да прецените за себе си кой крив, кой прав.
За мен в случая е прав само Рафаел. Роднините не са имали друг избор освен да му помогнат.
Майката...съжалявам, ще замълча.
Дано съдът отсъди най-доброто за детето , а възрастните да си преглътнат егото .

# 138
  • София
Самият факт, че Карбовски раздухва случая след колосалния си гаф с Атила, говори достатъчно.

# 139
"На 21 януари майката и бащата правят опит да напуснат България с детето си през летище София. Рафаел обаче се е разплакал и е помолил персонала на летището да извика полиция."

от тук: https://boulevardbulgaria.bg/articles/rafael-koyto-ne-iska-da-zh … etsata-imat-prava

Вътре пише и за счупената челюст на детето, документирана от лекарите в "Пирогов".

# 140
Четох преди няколко месеца за този случай и още тогава ми стана мъчно за детето. Нямам в момента време да прочета за новото развитие, ще го направя по-късно. Но едно нещо не разбирам - това "дете" е вече на 14 години. Само 4 му остават до пълнолетие. Майката, като твърди, че е толкова загрижена майка, не може ли да го остави 4 години да живее в България и след това, ако то прецени, че предпочита нейния начин на живот, да се присъедини обратно към нея? Явно формалното образование не е важно за тях, в този смисъл какво значение има дали ще завърши не особено престижно училище в София, или такова в Бразилия, което също не се знае къде е признато изобщо? Детето не е казало, че не иска да ходи на училище, не е избягало от къщи, не живее с клошари или наркомани, а със свои роднини. Майката ако не държеше да се раздухва случая, можеше да го вижда и да контактува с него когато поиска.

# 141
Е, то до раздухването на случая се е стигнало след като детето е поискало полицейска закрила на летището.
Много ми е жал за детето, в тази ситуация. Да предпочете да остане в дом за временно настаняване, пред това да е с родителите си, говори много. Ако има кой да чуе.

# 142
Кой определя критериите за стабилност?
Ъъъ, детето примерно? Което е над възрастта, в която може да бъде изслушвано от съда.

# 143
Тези родители са отглеждали това дете 13 години. Дали са му възпитание, най-вероятно говори повече от един език. И вие смятате за нормално, това дете да се отнеме от родителите, само защото то не желае да живее там, където искат родителите. Вие чувате ли се какво говорите? Повечето от децата в тази възраст са недоволни от живота си. И, ако не внимаваме, утре ше стане така, че без проблем децата ще могат да бъдат отнемани. Както се случва по света. Аз виждам как разсъждават повечето, писали в тази тема. Те дори не подлагат под съмнение това, че детето може да бъде обработвано от роднините си. Аз имам такива съмнения. Въпреки, че винаги допускам и обратното! Винаги си казвам: ще изчакам, за да видя края. Страшното е, ако има наистина намеса от високо. Защото тази намеса няма да повлияе само върху  този случай.

# 144
  • France
О, ясно. Още една паникьосана тема. Уж изборите минаха.

# 145
О, ясно. Още една паникьосана тема. Уж изборите минаха.
Пет пари не давам за вашите избори. Дори не ви знам политиците, просто нямам българска телевизия. За мен темата е човешка.

# 146
  • France
Сигурно е съвпадение, че за една седмица попълнихме бингото с "ау, страшните мигранти", после бяха "ау, страшните джендъри", и сега завършваме с "ау, страшните норвежци". Пропуснах ли някоя страхотия?

Човешко е да се попиташ какво е накарало едно голямо 14 годишно дете да стига до рев и истерия на летище. И не, не се случва често. Дори и рядко впрочем.

# 147
  • София
Ако едно дете на 13 обича майка си и тя е свястна, няма как да го наговори някой за един два месеца, даже година. Пак личен опит.
Съответно тази майчица свята нещо много, ама много е счупила в това дете.

# 148
Това е основната опорна точка на всички защитници на родителите, и на самите тях всъщност - детето е манипулирано, с промит мозък 🙄 Как се манипулира дете на 13г от бабата за един месец, някой може ли да ми обясни?!? И то за нещо толкова фундаментално? Аз моето на 12г не мога да го убедя да си оправи стаята, бабата за един месец му проми мозъка. Факир! Имам чувството , че някои хора деца са виждали само на снимка. Това да не ти е 5годишно…

# 149
Имало е репортаж на БНТ в началото, в който са казали, че детето е на 14, а тогава е бил на 13.

Общи условия

Активация на акаунт