Случаят “Рафа”

• 37 471
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ако детето наистина не е пострадало, защо изобщо е заведено в Пирогов? Някой насила ли го е замъкнал там, не ми се четат глупостите на майката? А тя какво - обадила се на бабата, да ѝ каже, че детето го карат към Пирогов и всемогъщата баба връзкарка завъртяла телефоните, за да се намери екип, който да даде фалшива епикриза на детето?
...
Точно същото се чудех вчера.
Значи на детето му няма нищо и заради това майката го води в Пирогов. Пироговци, пък, явно са били подготвени от някого, че на майката ще й хрумне да заведе детето при тях за нищо, лъжат, че детето е със счупена челюст.

А тази опасна баба освен връзки в Пирогов, гранична полиция и съда, има връзки и в Закрила на детето.

# 226
Чак да се учудиш как пък една връзка не намери бабето в свястно училище, тя пуснала пипала във всички системи, ама виж, в образованието ударила на камък, там са железни.

# 227
Детето е записано в училище с измама-лелята се представя за майката.

# 228
И как точно се представя за майката? Представя нейната лична карта? Прави си пластична операция? Стига… с пълномощно е станало записването. Не се е представяла за майката.

# 229
  • София
В училище не се иска документ от майката, само за детето. Така че е възможно.

# 230

По-добре да го запишеш да ходи на училище "с измама", отколкото да му счупи челюстта твоят  boy  без измама.

# 231
То има ли случай, в който да не се бълнува за връзки, чадъри, политици, конспирации...
Представям си как всички замесени - лекари, полицаи, политици, социални работници и тн, си слагат главата в торбата заради някаква баба и нейните желания.

# 232
А какво мислите за второто здравно заведение, което не потвърждава диагнозата “счупена челюст”?
После, защо майката не е задържана, ако е счупила челюстта на детето си? Това е най-нормалното действие на полицията. Ще гръмнат медиите. Но, след първия репортаж на БНТ родителите искат право на отговор. И след това-тишина.

# 233
Темата е за много шум в интернет. Клакьори на майката имат тази задача, до това убеждение стигам - да се правят на възмутени, да разбудят духовете.

Много много елементарно..

# 234
  • Варна

Което ми е странно как става, ама явно в махалата може.
В Парагвай не става, ама в махалата е перфектно.

Чадърът може да е точно заради закона за правата на детето.

Ще трябва да внимавам как наричам дъщеря ми, че утре може някой да реши, че не я гледам, както трябва и й давам наклон в живота.

# 235
  • Beyond the stars
А какво мислите за второто здравно заведение, което не потвърждава диагнозата “счупена челюст”?
После, защо майката не е задържана, ако е счупила челюстта на детето си? Това е най-нормалното действие на полицията. Ще гръмнат медиите. Но, след първия репортаж на БНТ родителите искат право на отговор. И след това-тишина.

Пирогов вадят фалшива епикриза, ма виж частната клиника със сигурност казват истината и само истината?

# 236
А иначе не би внимавала как я наричаш ли?
Ще трябва да внимавам как наричам дъщеря ми, че утре може някой да реши, че не я гледам, както трябва и й давам наклон в живота.

# 237
Северина Кирилова(майката), твърди, че е искала среща с директора на училището, но такава е била отказвана. Защо?
Както вече няколко пъти написах, аз виждам грешките на родителите: пренебрегнали са сигналите, които детето е давало, че не се чувства добре, че има проблем. Но! Когато в едно семейство има проблем, близките са за това да помогнат в комуникацията. В този случай близките се опитват да разрушат там, където вече има разклащане.
После-защо въпросната Белобрадова мълчи? Името й се намесва в нещо, което е много сериозно.
Някой каза за Пирогов-ами името на това здравно заведение не е ли вече компрометирано? И, ако диагнозата е поставена, защо прокуратурата разследва това?
И пак казвам, защо няма задържани за това деяние?
Защо големите телевизии не се интересуват от случая?
Впрочем, чух и адвокат Шейтанов да взема отношение към тази тема.
За мен историята има много въпроси Защо?

# 238
Наскоро имаше подобен случай със 17-годишен англичанин, избягал от майка си, която го водела по някакви френски комуни. Прибра се при баба си в Англия, която от 6 години не го беше виждала. Няма никакво образование! Какво ще прави сега, не знам. Рафа поне се е усетил по-рано.

Когато беше нашумял случаят с Рафа преди месеци, бяха извадили някакви скрийншотове от сайта на родителите му. Бяха крайно сектантски. Ама крайно. Изтрити, вече се намираха само през интернет архивните машини. Ако някой също е чел, да напомни.

Не съм изненадана, че ѝ се връзват на майката, това ѝ е професията - гуру-сектант.

# 239
Изгледах едно 40+ минутно интервю с майката, дори веднъж не я попитаха как се чувства момчето, какво мисли той... нито пък тя сама каза нещо по тези въпроси.
Изобщо, много едностранно се говореше по темата, което не знам как не се забелязва от много хора.

Общи условия

Активация на акаунт