Случаят “Рафа”

• 37 479
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 285
  • Germany
Barbarella, недоумявам какъв е този зор да се излагаш. Съвсем други впечатления имах за теб. Очеизвадно е, че родителите няма да намерят съмишленици във форума и с това твое упорство и зацикляне само става по зле...

# 286
И, ако тези двамата Северина и мъжът й, не му запомних името, наистина решат да бъдат родители на това дете и да си седнат на дупетата, защо тогава детето да не се върне при тях?  Това е най-доброто, което може да се случи!
Защото родителите може много да искат да живеят с него, но той може да не иска да живее повече с тях. Може да има нужда от време, за да приеме новата ситуация? Родителите прощават, децата - трудно, или никога, зависи колко са се провинили пред тях.

Какъв е твоят зор веднага да се събират под един покрив? Как ще се случи това, ако момчето не иска?

# 287
Ще видим как ще се развият нещата. Може да не поиска детето, но може и да поиска. Зависи колко са искрени с него и какви основи са поставили. И колко е надъхано от родата.  Надявам се за доброто и на тримата да се съберат.

# 288
Случаят ще стигне до съда най-вероятно. Там всеки ще си доказва тезите. Вероятно ще се проточи.
Какво точно е станало всички гадаем - няма как медиите да публикуват всички детайли.
Дали социалните сега срещат детето и родителите също няма как да знаем - ако е така, надявам се да се разберат.
От последния пост на майката във фейсбук няма никакви насоки, че тя е изоставила плана да напуснат България.
Ако беше написала , че са решили да останат тук и да разрешат на детето си да учи присъствено в  училище , предполагам, че проблемът щеше да се разреши изцяло.
Явно, че родителите не са се отказали от плановете си.
Това може да им изиграе много лоша шега след време.
Мълчанието на бащата, липсата на силно бащинско присъствие в случая, липса на реакция на бащата, че чужд мъж е с майката и пребива сина му е нещо за което недоумявам.
Но на мен са ми странни и други неща,например, че някои хора намират това за смешно.

# 289
  • София
Ако се вярва на майката, "спречкването", както предпочита да го нарича тя, с детето в колата е било дело на неин познат - затова и тя така често повтаря, че детето не е бито от ТЯХ. След което е трябвало да ходят в Пирогов.

Повтарям се, но наистина прави впечатление, че за нея този инцидент, както го нарича тя, явно не е нещо особено. Повече място в постовете си е отделила на нарушеното ѝ право на собственост върху жилището, където явно живее детето.
За мен това не е лъжа. Просто е поредната й манипулация.
Но наистина е притеснително, че нито тя, нито бащата са предприели мерки срещу насилника на детето им. Някакъв ще бие детето ми, а аз ще обяснявам как ние не сме го били и ще се тюхкам за частната си собственост. Тук няма обич към детето.

След всичко това все още ли има зрели хора, които да й се връзват и да я защитават?

# 290
Много искам да знам, колко и платиха на Барбарела, да пусне тази тема? В раздел Развлечения при това.

# 291
Родителите обаче не виждат проблем в себе си и ситуацията ескалира.
Това е проблема, че не търсят изобщо причините в себе си, а опискаха света как целия свят бил срещу тях. Не знам, остана ли институция, която да не е замесена според тях. Всички други са виновни, само те не. На тези двамата егото не им достига да прозрат отвъд - че на този етап интересите на детето са по-важни от собствените им.  Не си ли задават въпроса как се чувства Рафаел от цялото това "нещо".

# 292
  • в очите на дъщеря ми
Каква е работата на институциите, според вас? Не мислите ли, че трябва да се работи със семействата, за да се заздравяват и да няма отнемане на деца?

Аз не бих написала с лека ръка, че частно здравно заведение може да напише всякаква диагноза. Това е много сериозно обвинение.
Но с лека ръка, обвинявате лекарите от Пирогов, в същото!

# 293
  • София
Много искам да знам, колко и платиха на Барбарела, да пусне тази тема? В раздел Развлечения при това.

Почвам да се съмнявам дали не е близка на майката или самата тя.

# 294
ОК, както се разбра, службите работят - съд, прокуратура, защита на детето... Значи няма какво повече да обсъждаме. Авторката се опита да спечели поддръжници, но се получи обратният резултат. Ми да поиска ключ и да чакаме.

# 295
Тя за каузата го прави - за да покаже "истинските ИМ лица" (предлагам бг-мама да се прекръсти на бг-ЕлЬОминати).
Това депутати, болници, митничари, социални, съдии - всички са в играта.

# 296
Много е сериозно това, което си написала. Да ме обвиняваш в това, че се продавам. Това е злепоставяне без доказателства и там, където живея, мога да те осъдя за това. Но, ако живееш в България, нищо не мога да ти направя. Спокойно, можеш да злословиш по мой адрес без последствия.

# 297
Мда, и до заплахи стигнахме.
Все пак всички си показваме истинските лица, нали така?

# 298
  • София
ОК, както се разбра, службите работят - съд, прокуратура, защита на детето... Значи няма какво повече да обсъждаме. Авторката се опита да спечели поддръжници, но се получи обратният резултат. Ми да поиска ключ и да чакаме.
Точно. Преди, още когато чух за пръв път за случая, ми стана жал за детето, но в никакъв случай не съм била против майката. Сега, с копираните от Барбарела излияния на майката, с повече търсене на информация, виждам, че майката е луда, манипулаторка, не защитава детето си от насилници и в крайна сметка - много вредна за него.

# 299
Детето не знам как би живяло повече с заедно с родителите си където и да било след този акт на насилие със счупването на челюстта. Това е много сериозно нарушение на доверието. Аз никога не бих могла да простя на майка си, че е позволила на някакъв свой приятел да ме млати. Челюст не се чупи лесно и лечението също не е шега. Това трябва да е бил сериозен по сила удар, направо кроше от зрял мъж към дете на 13-14.

Общи условия

Активация на акаунт