Случаят “Рафа”

• 37 494
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 540
Да, точно така мисля! Че лекарите  при съмнение биха уведомили институциите. И аз мисля, че са ги спукали от проверки при самото им идване в България. Бабата има подадени 22 жалби срещу родителите. Но, едва след като ги спират на летището момчето е отделено от родителите. По негово желание.
Но се замислям, как това момче със счупена челюст се е хранило, как е спяло, как е говорело? Не прави ли впечатление това? И как се лекува това?

# 541
Но се замислям, как това момче със счупена челюст се е хранило, как е спяло, как е говорело? Не прави ли впечатление това? И как се лекува това?
Ужасяващо, нали? И да ти го причини косвено собствената ти майка? Да знаеш, че агонизираш заради нейните решения да те води тук и там? Човекът, който би трябвало да те защитава от всичко и всички, прикрива прекия виновник за страданието ти и се отнася безчувствено към мъките ти. Със сигурност тези мисли са били много по-болезнени от физическата болка.

# 542
Barbarella,
По-добре остави.
Търсиш под вола теле, както се казва. Искаш да раздухаш полемика, само и само да си в услуга на някого, прикривайки се уж зад правата на детето.

Има си контролни органи, които разследват и изясняват случая. Не ти е работа да се напъваш да разсъждаваш какво и как правят, нито да тълкуваш закони, които се видя, че не познаваш.

# 543
  • София
Така погледнато, можеше социалните да го отведат още от "Пирогов" и да спестят малко циркове и мъка, да.

# 544
Така погледнато, можеше социалните да го отведат още от "Пирогов" и да спестят малко циркове и мъка, да.
Еее, тогава воплите ще са:
Наистина ли никой не вижда проблем в това, че едно дете може с лека ръка да бъде взето от родителите си, дори без тяхното знание, без предварително изслушване? Без каквато и да било комуникация?
Не трябва да е толкова лесно отнемането на едно дете от родителите!
Трябва да има проверки, доказателства…. Наистина ли не разбирате за какво става въпрос?

# 545
Е, майката може да ти отговори на този въпрос, тя е отказала лечението. А по другия въпрос - не, не се уведомява полицията за всяко дете с травма. Вероятно са започнали много да разпитват в болницата как точно са се случили нещата, майката се е оплела и докато не са се обадили в полицията, е подписала, че отказва лечение и е отпрашила. Ти как предлагаш да се породи съмнение, че Пирогов още от входа да звънят на полиция?

# 546
Аз точно затова се чудя, защо след като му е счупена челюстта, не го извеждат от тази среда, а чакат да се разреве на летището. Защо се допуска това, при положение, че насилието уж е било налице. И защо момчето още тогава не казва: приятел на майка ми ме преби.
Казвате, че майката е отказала лечението. При съмнителни обстоятелства лекарят уведомява органите. И тогава майката е без значение.

# 547
Отново призовавам за ключ на темата, защото това което прави авторката е във вреда на едно 14 годишно дете. Има дела, нека прокуратурата си свърши работата.
И майката да си понесе последствията за всичко причинено на детето. И за насилието, и за злословенето срещу Пирогов, и за лишаването на детето от образование.

И да, детето е предпочело да бъде настанано в дом за временно настаняване, вместо да го влачат на майната си, далече от 5 джи.

# 548
Хубави въпроси задавате, но няма кой да отговори.
Мен ме притесни и фактът, че щом майката с лека ръка отказва хоспитализация - това е нейно право все пак, насила никого не могат да лекуват в болница, подписва се отказ. Представям си обаче при нужда от лекарска грижа как е бил лекуван там, където са били живяли последните две години с техния номадски начин на живот.Confused

# 549
Аз точно затова се чудя, защо след като му е счупена челюстта, не го извеждат от тази среда, а чакат да се разреве на летището. Защо се допуска това, при положение, че насилието уж е било налице. И защо момчето още тогава не казва: приятел на майка ми ме преби.
Казвате, че майката е отказала лечението. При съмнителни обстоятелства лекарят уведомява органите. И тогава майката е без значение.
Защото:
Трябва да има проверки, доказателства….

# 550

Ти вече се шегуваш! 100 човека 30 страници обясняват едно и също и ти през 5 поста задаваш един и същ въпрос.

# 551
И аз мисля, че е за ключ.

Защото авторката прави много лошо впечатление с отношението си към явлението насилие над деца под формата на фалшива заинтересованост, а всъщност участва в манипулацията на родителите.

# 552
Трябва да има проверки, доказателства….

Точно така, и след направените проверки и предвид доказателствата, компетентният орган е издадал ограничителна заповед за майката.  От това по-красноречиво доказателство няма.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 14:05 от alex_jp

# 553
За мен няма никакво значение от тук нататък, дали темата ще съществува или не. Много от нещата съм си изяснила сама за себе си. Благодаря на всички, които писаха в темата.
Всяко мнение беше важно за мен😊

# 554
  • София
И аз мисля, че е за ключ.

Защото авторката прави много лошо впечатление с отношението си към явлението насилие над деца под формата на фалшива заинтересованост, а всъщност участва в манипулацията на родителите.

Сигуро им е приятелка.
В последните дни си личи, че случаят се раздухва тенденциозно от майката и нейни близки - първо при Карбовски, след това на шествието на семейството или както там се казваше.

Общи условия

Активация на акаунт