Случаят “Рафа”

• 37 431
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 555
При някои травми,зависи какви,в случая неговата е закрита,сиреч няма открита рана,но не се уточнява в подробности,при деца особено, е само консервативно лечение-обезболяване,течни храни,спонтанно зарастване без имобилизация чрез шини,планки и прочие,които не са консервативно.
Тя сама се издава-не било съобщено от бабата,да е ял течни,кашави храни/мернах го това някъде написано от нея/Значи режима определен от прегледалия го лекар сочи натам,както и да е под наблюдение,хоспитализиран.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 13:55 от Морана

# 556
Barbarella, говорим за закрита фрактура т.е. такава, каквато не се вижда на пръв поглед.
И да е имало отток или синини, с шал и шапка се скриват, било е зима. Обикновени хора си минават проверката на летището, както много други, и ако детето не се било обадило, нямало е и да ги спрат.

# 557
  • София
Да, точно така мисля! Че лекарите  при съмнение биха уведомили институциите. И аз мисля, че са ги спукали от проверки при самото им идване в България. Бабата има подадени 22 жалби срещу родителите. Но, едва след като ги спират на летището момчето е отделено от родителите. По негово желание.
Но се замислям, как това момче със счупена челюст се е хранило, как е спяло, как е говорело? Не прави ли впечатление това? И как се лекува това?
От счупване до счупване има огромна разлика. Спукването е леко счупване. Явно без да искаш си пропуснала:
Наивница, имай предвид, че дори спукването се води счупване, така че технически счупването може да е просто спукване и да е леко. Не знам дали и така, просто го посочвам като възможност.
Скрит текст:
С останалото съм напълно съгласна. Направо е абсурдно, че родителите не са подали сигнал срещу насилника и не защитават детето си. Не знам има ли нормален родител, за когото това тяхно поведение да е приемливо и да ги защитава.

# 558
За да отидат в Пирогов, явно не е било добре положението. Има документиран и отказът и да бъде хоспитализирано детето. Т. е. нараняването е било сериозно, щом от болницата са предложили детето да остане за лечение. Ако не бяха ходили, нямаше да има доказателства срещу нея. Поне малко късмет е извадило детето. И това всичко, е преди детето да поиска полицейска закрила и компетентните органи да се намесят адекватно.

# 559
  • Beyond the stars
Аз точно затова се чудя, защо след като му е счупена челюстта, не го извеждат от тази среда, а чакат да се разреве на летището. Защо се допуска това, при положение, че насилието уж е било налице. И защо момчето още тогава не казва: приятел на майка ми ме преби.
Казвате, че майката е отказала лечението. При съмнителни обстоятелства лекарят уведомява органите. И тогава майката е без значение.

Колко точно човека е необходимо да отговорят, за да спреш да го повтаряш?

# 560
  • Варна
И аз искам да благодаря на Барбарела.    Никога не съм предполагала, че някой може да е толкова.. упорит? Не разбирам само как очаква ,АМА НАИСТИНА, някой да знае отговорите на въпросите й?
Преди 17 години лежах със сина ми в коремна хирургия. Бях в стая с жена родила 5 деца на някакъв гуру и доведена от майка си, тайно от мъжа й, който смятал че детето ще се самовъзстанови!  Още ме е срам, че не направих нищо тогава.

# 561
Коя от всички тук се казва Елеонора?
Не че нещо, то темата ясно, че е пусната във връзка с протеста днес. Дали постигна желания ефект - едва ли.
Родителите се активизираха, защото след има няма месец може социалните да им върнат детето и да го отведат, където са решили.
Пак няма лошо, ако детето имаше някаква перспектива в чуждата страна за трайно установяване. Но май ще се ходи в тая посока, защото 27-ма светът приключва и защитените и незащитените нещо си...не ми стигнаха нервите да изчета всичките глупости.

Питам за Елеонора, защото жена от форума, която се казва Елеонора доносничи на родителите за настроенията тук, все едно форума не е публичен и не може всеки да влезе и да прочете темите.

# 562
  • France
Дай линк за този фейсбук Hands Pray

# 563
Аз от самото начало казвам, че темата не е случайна и освен това е политическа, с пуснатите клипове на Карбовски и телевизия Алфа. Ей така от нищото като се събудила преди 2 дни, госпожата с интересен подпис, взела че пуснала темата. И случайно се оказва, че съвсем скоро предстои разглеждане на случая. И още по-случайно предстоят промени в законодателството. Мда, а един мармот завива шоколад.

# 564
Наистина е абсурдно и няма да мине пред никаква институция. Но минава пред наивниците. В общи линии ситуацията е следната:
"Челюстта на детето е счупена"
"Имам документ, че кракът му е здрав".
Може ли да назовеш източника, искам да прочета по-подробно. Защото аз намирам малко по-различни публикации в интернет.
Завършила съм медицина. Не бях чувала понятието неКрокраниум, но тъй като отдавна не живея в България реших все пак да проверя. Ами няма такова понятие. Предполагам, че става въпрос за неВрокраниум, което ще рече задната част на черепа, където е мозъка и оттам неВрокраниум. С други думи Пирогов издава документ, че има счупване в лицевата част на черепа, докато другото заведение издава документ, който удостоверява, че няма счупване откъм задната част на черепа, т нар неВрокраниум. Или горното изречение е вярно.
Най-общо двата префикса нямат нищо общо:
Некро = труп,
Невро = нерв

# 565
  • Пловдив
Нeврокраниум е очевидно, това още в началото се писа.

# 566
Нeврокраниум е очевидно, това още в началото се писа.

И значи пише, че няма счупване задната част на черепа. С други думи този документ не противоречи по никакъв начин на констатацията на Пирогов, че има счупване в лицевата част на черепа.
От частния център са искали да помогнат на майката да прикрие счупването, но не им е стискало да оспорят документа на Пирогов, защото има снимки и те няма как да бъдат манипулирани.

# 567
  • София
Аз от самото начало казвам, че темата не е случайна и освен това е политическа, с пуснатите клипове на Карбовски и телевизия Алфа. Ей така от нищото като се събудила преди 2 дни, госпожата с интересен подпис, взела че пуснала темата. И случайно се оказва, че съвсем скоро предстои разглеждане на случая. И още по-случайно предстоят промени в законодателството. Мда, а един мармот завива шоколад.
Разбира се, че темата е поръчкова. Случаят е от зимата, тогава се шумеше по медиите, а пък авторката чааак сега се сетила, че е възмутена - няколко дни преди протеста. Такова подценяване на хората тук е смехотворно. Явно сбърка, подведена от лековерието на хората там. Реши, че тук сме също толкова наивни. Но за мен темата беше изключително полезна.

# 568
Този документ от второто медицинско заведение с нищо не допринася реално за тезата на майката, че няма фрактура в спорната област, а само че няма фрактура извън нея. Дори не става дума за една и съща спорна област и едва има някаква доказателствена тежест. За пред съда такава дивотия не знам дали ще мине, макар че кой знае... За пред масите сигурно ще мине
- намери ли поддръжници, те няма да питат много-много.
Иначе и сега не пречи да се направи нова снимка, някои фрактури си личат и след време.

# 569

Общи условия

Активация на акаунт