Случаят “Рафа”

• 37 468
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 600
Начинът, по-който води темата и се опитва да прави внушения, показва, че не е видяла просто фейсбука на дамата. Все още стоят постовете и, та спокойно човек може да си направи изводите. Чак си позволи да подлага на съмнение диагнозата от Пирогов.

# 601
🤣🤣🤣 ще я разпечатам тази тема, че да не ми я изтрият.

# 602
На мен авторката на темата не ми пречи, темата е полезна.
Повече ме притеснява, ако институциите решат да върнат детето на родителите и докъде могат да ескалират нещата при такова развитие. Те неминуемо ще заминат и кой ще следи дали всичко е наред с детето.

# 603
Никой. Детето ще е лишено от постоянен дом и от образование. За съжаление, бъдещето му не предвещава да е розово.

# 604
Телевизия Алфа беше на Атака навремето. Сега сигурно е на Възраждане и подобни утайки, проруски активисти.

# 605
Зимата бях чела нещо от майката, как се местили от предварително избраната квартира в Бразилия, защото срещу нея имало 5G антена и това влияело зле. Това беше във връзка, защо момчето е изпратено в България. Тогава се обсъждаше някъде из фейсбук групите.
Сега погледнах профила на майка. Коментари и подкрепа от профили, който не спират с подкрепа на Походи за мир (със знамена на Русия), Възраждане, промотиращи новите песни на Устата, анти Ковид ваксините. Това им прави лоша услуга в моите очи.

И аз не искам да живея под антена на мобилен оператор, е и?

# 606

Но не си завлякла децата си, на гъза на географията, лишавайки ги от постоянен дом и от образование, нали?

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 22:05 от alex_jp

# 607
Ето нещо от майката:

....

п.с. В коментар споделям интервю в телевизия Алфа. Странно защо само малки медии ме канят, а големите телевизии някак не желаят да ме чуят.”

Ето, Дева Simple Smile.

Много добре знае авторката, кои са.

Тя и авторката питаше, кои са, че не ги знаела. Ма цитирала интервюто, дадено пред тях. Смях.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 21:51 от alex_jp

# 608
Телевизия Алфа беше на Атака навремето. Сега сигурно е на Възраждане и подобни утайки, проруски активисти.

Много добре, знае авторката кои са Simple Smile.

Но не си завлякла децата си, на гъза на географията, лишавайки ги от постоянен дом и от образование, нали?

Аз пиша за конкретно нещо.

# 609
На Абаджиева отговорих за ТВ Алфа.

# 610
Всъщност не изключвам версията авторката да е пуснала темата, защото е повярвала на майката и се е почувствала зле заради нея. Видях фб страницата. Родителите изглеждат нормални хора, бих казала симпатични. Постът на майката е сърцераздирателен. Ако не бях прочела темата тук, вероятно и аз щях да и съчувствам безкритично. Сега не мога да вярвам безусловно на всичко, което е написала.
Казвам го само, защото всички се нахвърлихме върху авторката на темата и я обвинихме едва ли не, че е сектант.
Не я познавам, не зная дали е пуснала тема с цел или не, просто изказвам мнение.
Ох, ах. Невинната авторка, която просто вярва в еднорози.
Ами не е точно така. Внушенията, които отправя (последно - че прокуратурата разследва Пирогов заради диагнозата за счупената челюст), изопачаването на истината, задаването на един и същи въпрос пост след пост са причина да я обвинят, че е сектант.

# 611
Ние тук може да си спорим до следващата година. Фактите сочат, че детето само е поискало закрила от родителите си. Те го смятат за своя собственост и не зачитат мнението му, чувствата му и желанията. Отговорни са и за физическо упражнено насилие срещу него, било и косвено. Колко от нас ще оставят “приятел” да удря детето им, че и да го събира отново с него?  Фактите също сочат, че след около месец животът му може да тръгне отново в нежеланата от детето посока. Искрено се надявам тази история да има хепи енд за Рафаел да бива чут и зачитан от семейството си.( било то родители или баба и леля)

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 22:18 от Candlelight

# 612
  • France
Всъщност единственото по темата, което съм чела идва от майката. И точно нейните думи, начинът на изразяване и приоризиране на аспектите от разказа ме накараха да се съмнявам в тяхната версия. Бях чела за случая в интернет веднъж, но беше резюмирано и без внушения и не беше ми позволило да си съставя твърдо мнение. Така че въпросната Севи сама ме разколеба в позицията ù.

# 613
  • София
Philomena, отдавна четох и позицията на лелята. Звучеше разумно и без да се усеща тази налудничавост, както при майката.
При всички положения съм за зачитане на чувствата и желанията на момчето.

# 614
Между другото, единствено в написаното от лелята имаше усещане за грижа и мисъл за детето.

Общи условия

Активация на акаунт