Случаят “Рафа”

• 37 716
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 660
Добре, Северина, а какво казва синът ви, когато сте разговаряли по тази тема? Оттогава предполагам сте се виждали и сте обсъждали ситуацията. Как се държи той, какво казва, какво обяснява? Какъв е погледът в очите му, какво е държанието му към вас? Та той си е вече почти голям човек и доста интелигентен по твоите думи. Не може в разговор с него да не усещаш какво мисли, какво чувства, държи ли се адекватно. Чудно ми е как на тези години тепърва е станал толкова манипулеруем от баби и лели, а вас желае тотално да зачеркне. Колкото и бунтовнически да е настроен срещу вас заради възрастта, в която се намира, нещо не ми се връзва. Че и да прави целия този панаир пред цялата държава, власти, медии?

Допълвам се - разбрах тезата за "свободата", която искал и която имал при баба си. И все пак само заради това да прави целия този цирк?

# 661
  • Пловдив
Оффф, сега чакаме бабите и лелите да се включат на живо Joy
Ами то си трябва, всъщност без информация от първа ръка и от всички страни на точно мнение не се разчита. Ние тук каквото и да говорим, истинско мнение - само като се чуят лично майката, бащата, лелите, бабите и детето. Няма как иначе. То затова и институциите не работят по форуми, каквото и да си мислим във форумите. Wink

# 662
Ако документът на Пирогов е неверен, защо от частното заведение, в което си отишла след това, не са написали, че челюстта е здрава?

Повтаряш изтърканите манипулации и пропускаш някои факти, дадени в тази тема. Например въпросът – манипулация удобно потретван и от авторката на тази тема – "Ако челюстта е счупена, как се храни с нея?" Отговор – Може да се храни с нея, ако счупването е всъщност спукване. Спукването също се води счупване.
Това беше обсъдено в темата, но ти си "една манипулация баба си знае, една манипулация си бае".

Здравейте, включвам се и аз, таткото на детето.
Ще отговоря лично на вашите въпроси.
Детето има образна диагностика от две клиники - Пирогов и Русев. И в двете клиники има разчитане, но в Пирогов е издадена епикриза, защото детето е било прегледано цялостно и по друга линия, намесени са институции, които изискват определен тип документация. Но стъпвайки на информацията в епикризата, Пирогов са планирали детето да бъде оперирано!!! Последното научихме по документи изискани от съда и приложени в едно от делата. Никой не е информнирал майката за това, разбира се, на нея просто са препоръчали хоспитализация. Ако тя го беше оставила, детето към целия стрес щеше да получи и операция с кой знае какви последствия. Разчитането от клиника Русев отхвърля версията за счупване и дори спукване на челюст, което се опитвате да внушите на читателите.
След случката с Пирогов детето е участвало в разпити и е присъствало на координационен механизъм с 20 експерти от всичките институции. Комисията, която се занимава с този случай от вече месец, преценява, че риск за детето с майка му няма и става дума за тийнейджърска криза, с която родителите трябва да намерят начин да се справят, каквито и бяха препоръките на експертите - работа с психолог.
Ако детето имаше счупена челюст, експертите никога нямаше да пуснат детето обратно с майка му и да вземат решение, че детето не е в риск. Социалните щяха да го приберат още тогава. Както видяхме на аерогарата, това става много бързо. В момента имаме образна диагностика от две места, с които работят вещи лица, ако трябва ще включим и международни експерти. Истината ще бъде представена с всичките доказателства, когато му дойде времето. Случаят ни е вече публичен и институциите го знаят.

Да, и??
Детето щяло да бъде оперирано в Пирогов!..
Представи си какви хора тия в Пирогов..
Нямат си работа явно.

Каквато майката, такъв и бащата.
Манипулатори сте, и го съзнавате. Сега се борите да спасявате неспасяеми неща.

# 663
  • София
Скрит текст:
Ако документът на Пирогов е неверен, защо от частното заведение, в което си отишла след това, не са написали, че челюстта е здрава?

Повтаряш изтърканите манипулации и пропускаш някои факти, дадени в тази тема. Например въпросът – манипулация удобно потретван и от авторката на тази тема – "Ако челюстта е счупена, как се храни с нея?" Отговор – Може да се храни с нея, ако счупването е всъщност спукване. Спукването също се води счупване.
Това беше обсъдено в темата, но ти си "една манипулация баба си знае, една манипулация си бае".

Детето има образна диагностика от две клиники - Пирогов и Русев. И в двете клиники има разчитане, но в Пирогов е издадена епикриза, защото детето е било прегледано цялостно и по друга линия, намесени са институции, които изискват определен тип документация. Но стъпвайки на информацията в епикризата, Пирогов са планирали детето да бъде оперирано!!! Последното научихме по документи изискани от съда и приложени в едно от делата. Никой не е информнирал майката за това, разбира се, на нея просто са препоръчали хоспитализация. Ако тя го беше оставила, детето към целия стрес щеше да получи и операция с кой знае какви последствия.
Разчитането от клиника Русев отхвърля версията за счупване и дори спукване на челюст, което се опитвате да внушите на читателите.
Скрит текст:
След случката с Пирогов детето е участвало в разпити и е присъствало на координационен механизъм с 20 експерти от всичките институции. Комисията, която се занимава с този случай от вече месец, преценява, че риск за детето с майка му няма и става дума за тийнейджърска криза, с която родителите трябва да намерят начин да се справят, каквито и бяха препоръките на експертите - работа с психолог.
Ако детето имаше счупена челюст, експертите никога нямаше да пуснат детето обратно с майка му и да вземат решение, че детето не е в риск. Социалните щяха да го приберат още тогава. Както видяхме на аерогарата, това става много бързо. В момента имаме образна диагностика от две места, с които работят вещи лица, ако трябва ще включим и международни експерти. Истината ще бъде представена с всичките доказателства, когато му дойде времето. Случаят ни е вече публичен и институциите го знаят.
И ето къде лъжете:
Така, понеже ме притесняваше разликата в наименованията между Пирогов и частния мед. ц-р, реших да се поровя малко. Пирогов казват "има счупване на челюстта", а от другото мед. заведение казват "няма счупване на неврокрониума" (или както е правилно да се напише). Всъщност, те не противоречат на диагнозата на Пирогов. Челюстта се намира отпред на главата. Неврокрониума включва оцветените кости на тази снимка https://en.wikipedia.org/wiki/Neurocranium
Т.е. Пирогов казва "има счупване отпред", другите казват "няма счупване отзад и отгоре".

Тази е абсолютна манипулаторка и лъжкиня. И шараните й се връзват.

Двата документа говорят за различни части на главата.

Вижте, предлагам и на двама ви, вместо да се опитвате да си продавате лъжите тук, защото вече ви изпревариха и номерът не мина, първо да прочетете цялата тема и чак тогава да пишете.

# 664
Няма родител, който да не си зададе в определен момент въпроса: аз къде сгреших? И всеки родител допуска грешки. Само глупакът е сигурен, че не греши. И само наивникът си казва: на мен това не може да ми се случи. Наивник е меко казано😀
Когато ти се случи нещо разтърсващо ти мислиш с дни, с месеци, обръщаш с хастара наопаки живота си и стигаш до определени изводи.
Аз съм абсолютно убедена, че отношенията между майка и син, син и баща, ще се нормализират. Ако не днес, ще е утре. Няма как да отглеждаш едно дете 13 години и всичко да приключи.
Но, тук прочетох ужасяващи неща. Има жени, които направо си казват, че е по-добре детето да бъде отглеждано от държавата, само да не е при майка си и баща си.
Знам, че тук пишат различни хора, с различен манталитет, различен живот. Но, колко трябва да си отровен, за да предпочетеш чуждото дете да бъде отгледано от всеки друг, само не и от майка си! Да бъде отгледано в интернат дори, но да не подобри отношенията с родителите си!
За мен това е най-страшното. Добре, че не зависи от вас решението за детето. На дълбоко разстроените от мен искам да кажа: спокойно, от мен също не зависи.😄

# 665
  • София
След намесата на бащата вече съм абсолютно убедена - вие сте семейство садисти и детето е трябвало да бъде отнето от вас още като далеч по-малко.
Казвам го като човек, бил в "Пирогов" на ръба на ампутация на единия крак, без да го знам, защото си мислех, че е обикновено счупване. Вие не само сте отказали интервенция, ами сте мъкнали детето другаде, за да си угодите на собственото его.
В нормална държава нямаше да сте по форумите, а в затвора.

# 666

Детето има образна диагностика от две клиники - Пирогов и Русев. И в двете клиники има разчитане, но в Пирогов е издадена епикриза, защото детето е било прегледано цялостно и по друга линия, намесени са институции, които изискват определен тип документация. Но стъпвайки на информацията в епикризата, Пирогов са планирали детето да бъде оперирано!!! Последното научихме по документи изискани от съда и приложени в едно от делата. Никой не е информнирал майката за това, разбира се, на нея просто са препоръчали хоспитализация. Ако тя го беше оставила, детето към целия стрес щеше да получи и операция с кой знае какви последствия. Разчитането от клиника Русев отхвърля версията за счупване и дори спукване на челюст, което се опитвате да внушите на читателите.
След случката с Пирогов детето е участвало в разпити и е присъствало на координационен механизъм с 20 експерти от всичките институции. Комисията, която се занимава с този случай от вече месец, преценява, че риск за детето с майка му няма и става дума за тийнейджърска криза, с която родителите трябва да намерят начин да се справят, каквито и бяха препоръките на експертите - работа с психолог.

Здравейте, таткото,
как се чувствате като баща , когато един чужд човек бие детето Ви?
Как така нямате желание да го защитите?
Защо криете човека, който удари Вашето дете?

Вярно ли е, че сте казвали на сина си да се махне от стаята, защото ви пречи на аурата?

# 667
  • София
Е като са решили експертите, че детето не е в риск, значи всичко ви е цветя и рози, какво обикаляте да се жалвате?
Явно не са решили точно това експертите, за да има ограничителна заповед.
Айде ловете си балъците във фейса, за тукашната аудитория наративите ви не струват.

# 668
Барбарела, повярвай ми, в някои случаи наистина институция е за предпочитане да отглежда детето, а не родителите, не знаеш какви откачалки има. Не говоря конкретно за този казус (даже мисля, че този по-скоро не е такъв), а по принцип.

# 669
  • в очите на дъщеря ми
Айде сега извикайте и Вашия "приятел" да се включи да обясни колко мирно и добронамерено го е дърпал към колата и не му забил юмрук в лицето, а го е погалил.

Наглостта Ви край няма!
+ 1000%.....няма такава наглост......и честно, как майчино сърце, ще позволи да малтретират пред очите и детето и ще го нарича, същия този човек "приятел" и още повече ще отрича причинената болка.....
Дано "ограничителната заповед" да бъде безсрочна....

# 670
...
Но, тук прочетох ужасяващи неща. Има жени, които направо си казват, че е по-добре детето да бъде отглеждано от държавата, само да не е при майка си и баща си.
Знам, че тук пишат различни хора, с различен манталитет, различен живот. Но, колко трябва да си отровен, за да предпочетеш чуждото дете да бъде отгледано от всеки друг, само не и от майка си! Да бъде отгледано в интернат дори, но да не подобри отношенията с родителите си!

Законите и съда преценяват това - когато родители упражняват насилие над детето си, каквото и да е насилие, по-подходяща и здравословна среда е всяко друго подходящо място, но не и да оставят жертвата при насилника-родител. И в подобни случаи вижданията на съда и на детото, обект на насилие, съвпадат.

# 671
Барбарела, повярвай ми, в някои случаи наистина институция е за предпочитане да отглежда детето, а не родителите, не знаеш какви откачалки има. Не говоря конкретно за този казус (даже мисля, че този по-скоро не е такъв), а по принцип.
Разбирам какво ми казваш.

# 672
Не съм сигурна защо така упорито натъртвате, че детето ви е отнето. Напротив, поне в документа с официално становище пише, че правата на родителите не са отнети, а детето е настанено временно ПО НЕГОВО ЖЕЛАНИЕ при баба си, като нямате ограничение за виждания и прочие. Как се стига вече до издаване на ограничителна заповед, само вие си знаете.

# 673
  • София
Ще има ли коментар на това или...
Скрит текст:

Детето има образна диагностика от две клиники - Пирогов и Русев. И в двете клиники има разчитане, но в Пирогов е издадена епикриза, защото детето е било прегледано цялостно и по друга линия, намесени са институции, които изискват определен тип документация. Но стъпвайки на информацията в епикризата, Пирогов са планирали детето да бъде оперирано!!! Последното научихме по документи изискани от съда и приложени в едно от делата. Никой не е информнирал майката за това, разбира се, на нея просто са препоръчали хоспитализация. Ако тя го беше оставила, детето към целия стрес щеше да получи и операция с кой знае какви последствия.
Разчитането от клиника Русев отхвърля версията за счупване и дори спукване на челюст, което се опитвате да внушите на читателите.
Скрит текст:
След случката с Пирогов детето е участвало в разпити и е присъствало на координационен механизъм с 20 експерти от всичките институции. Комисията, която се занимава с този случай от вече месец, преценява, че риск за детето с майка му няма и става дума за тийнейджърска криза, с която родителите трябва да намерят начин да се справят, каквито и бяха препоръките на експертите - работа с психолог.
И ето къде лъжете:
Така, понеже ме притесняваше разликата в наименованията между Пирогов и частния мед. ц-р, реших да се поровя малко. Пирогов казват "има счупване на челюстта", а от другото мед. заведение казват "няма счупване на неврокрониума" (или както е правилно да се напише). Всъщност, те не противоречат на диагнозата на Пирогов. Челюстта се намира отпред на главата. Неврокрониума включва оцветените кости на тази снимка https://en.wikipedia.org/wiki/Neurocranium
Т.е. Пирогов казва "има счупване отпред", другите казват "няма счупване отзад и отгоре".

Тази е абсолютна манипулаторка и лъжкиня. И шараните й се връзват.

Двата документа говорят за различни части на главата.

Вижте, предлагам и на двама ви, вместо да се опитвате да си продавате лъжите тук, защото вече ви изпревариха и номерът не мина, първо да прочетете цялата тема и чак тогава да пишете.

И да попитам и аз:
Вие, като загрижени и обичащи детето си родители, какви мерки предприехте срещу насилника на детето си?

# 674
Пак да попитам - защо най-близките ви роднини, при това и от двете страни, искат да ви отнемат детето? Каква изгода имат от това?

Общи условия

Активация на акаунт