Случаят “Рафа”

• 37 527
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 795
Това с връщането ми напомни случая на Ирина Роднина и сина й. Тя е известна съветска фигуристка, трикратна олимпийска шампионка. През 90-те заминава за САЩ. След навършване на 18 години синът й се прибира в Москва. Забележете тук изборът е между САЩ и Москва. Какво остава за София и амазонската джунгла.

# 796
Доколкото знам, бабата е на 66 години, 4 години все ще ги избутат някак, няма да ги оставят сами - има си и други близки, лели, братовчеди... Дано си навакса образованието Рафа и да си намери средата и приятелите.

При положение, че планират българите да се пенсионират на 67 - и мъже, и жени, значи бабата си е съвсем наред.
Видях, че майката на детето се възмущава много дълбоко, че е отпусната социална парична помощ на бабата за отглеждането на внука и. Майката отново беше неадекватна - да, отпусната е парична помощ, защото по закон се полага.
Явно са се надявали бабата да не и стигат парите и да се откаже от детето.
А детето явно е съгласно да не живее в лукс, но да не е с родителите си, а с баба си.

# 797
  • Germany
Аз продължавам да се интересувам дали е ходил на изпити и дали с резултатите ще може да кандидатства? Това са годините, в които най много се учи и съответно най-много се изостава.

Е, как да е ходил на изпити, като той надали има нужните знания най-малкото по български. Почти сигурна съм, че има бегли към никакви познания в сферата на науките. Но пък можел да рисува, както изтъкна майката....

# 798
Аз продължавам да се интересувам дали е ходил на изпити и дали с резултатите ще може да кандидатства? Това са годините, в които най много се учи и съответно най-много се изостава.

Е, как да е ходил на изпити, като той надали има нужните знания най-малкото по български. Почти сигурна съм, че има бегли към никакви познания в сферата на науките. Но пък можел да рисува, както изтъкна майката....

...и да шие може. И Хари Потър е чел във втори клас. И дотам...
Направо са осакатили бъдещето на детето и не го разбират...

# 799
  • France
Мен пък ми стана интересно какво ще рече ментална аритметика.
Смятане на ум. Има различни техники. Във Франция искат да го прилагат и пускаха клипчета на разни азиатски деца, които чертаеха някакви странни графики и смятаха с много зор. Викам си да дадат и едно българче от математическа паралелка, което с един поглед ще ги реши. Толкова много ги е смятало, че ги е научило наизуст.

# 800
Зачетох се в темата и видях странни манипулации от страна на родителите, вопъл за помощ, за да им върнат отнето дете.
А "отнетото" дете не иска да се връща при тях.
Намесват се институции, депутат и много пари, за някакъв си закон.
Има нещо, заради което детето не иска досегашния си начин на живот Вместо тихо и спокойна да се разберат със сина си, те седнали да организират протести, че им го отнемат и то на 14г. възраст.
Спрете се "скъпи родители", вие трябва най- добре да познавате детето си. Какво му причинявате.

# 801
Как си обяснявате това, че вашите майки и сестри са предприели тези действия, знаейки, че отношенията между вас ще бъдат безвъзвратно счупени? Явно са убедени, че са прави и детето има нужда от по-различна среда и начин на живот.
Ако беше само една баба може би щеше да има някакво обяснение, но това са три (четири) жени, обединени около една и съща идея.
Отстрани това изглежда много зле за вас, и не е нещо, което хората биха подминали, като нещо незначително.

Каква изгода имат те от всичко това?

# 802
  • София
Детето, детето, детето...
И нито веднъж сина ми, сина ни, Рафаел...

Това говори предостатъчно кои са приоритети ви.

# 803
Филм ще правите? С каква цел? Че държавата ви отнема детето?!
Ей така се изопачават фактите и се търси под вола теле.
Пак да питам, срещу семейния приятел заведохте ли дело за насилие? Ако не, защо?
Отговорете, моля!
Филм трябва да има, за спасението на деца, поставени в риск от собствените си родители.

# 804
Какви подкупи, бабата нали е кандидатствала за социални помощи? Явно с тях е раздавала на всички по веригата от горе до долу. Trollface

# 805
  • в очите на дъщеря ми
Детето, детето, детето...
И нито веднъж сина ми, сина ни, Рафаел...

Това говори предостатъчно кои са приоритети ви.
И отново, човекът нанесъл телесна повреда на детето ми ( да не кажа побой) е наречен "семеен приятел"...

# 806
  • Glasgow
И отново липса на обяснение как след всички суперлативи за родителски капацитет от социални, психолози и т.н. майката се сдобива с ограничителна заповед.

# 807
Всички психолози, полиции, социални, гранични в един глас ги убеждават, че са супер родители, всичко описано в 30 тома документи, а детето - взето. Как става това не мога да разбера. В кой момент и по каква причина нещата се обръщат на 180 градуса? И най-вече, с каква подмолна цел баби и лели ще се утрепят да вземат тийнейджър? Но пък от друга страна, след като бащата заподозря конспирация в това, че от няколко места чува нещо, което е написано в закон, говори достатъчно.

# 808
[quote author=К. Т. link=topic=1668053.msg48228815#msg48228815 date=1719615922
...
А съветниците, които ни препоръчват да се разберем с детето си, нека първо да вникнат в случая, защото майката няма право да се вижда с детето си извън контактния център, та детето и да иска няма как да се върне в семейството в момента. Ние с детето ще се разберем, както винаги досега сме правили, но с роднините явно няма как да стане.

Не бързайте с изводите, това е бразилски сериал, все пак.. винаги има още някой епизод Simple Smile
[/quote]

Тук има 3 неща, с които направо се самопризнавате за виновни родители, наивни и манипулатори:
1. "Съветници", каквото и да ви съветват е късно - вече имате ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД, има СЪДЕБНО РАЗСЛЕДВАНЕ.

2. "Майката  няма право да вижда детето извън контактния център" - това е защитна мярка при родители, за които има факти, че не изпълняват родителските си задължения, а обратно - проявили са насилие или са останали БЕЗУЧАСТНИ при проявата на такова над детето им от друг човек. Или и двете както изглежда от фактите във вашия случай.
В хода на съдебните дела ще се изясни всичко.

3." Ние с детето ще се разберем както винаги сме правили" - там е проблемът, в това, което сте правили.

Ехидността  ви накрая, че е бразилски сериал, е направо филм орор за това дете и липса на всякаква човешка емпатия.
За родители-манипулатори като вас законът би трябвало да предвиди най-големите санкции и наказания, защото сте много над, тоест под, родителите, упражнили физическо насилие поради алкохол, наркотици или друго (което също е осъдително) - защото само един болен мозък може в подобна на вашата ситуация да иска да е център на вниманието, да приканва да ви следват на стената, да планира филми и приход на пари.

# 809
  • София
...
само един болен мозък може в подобна на вашата ситуация да иска да е център на вниманието, да приканва да ви следват на стената, да планира филми и приход на пари.
Да!
Детето им страда, а те си рекламират някакви бъдещи филмчета и си набират последователи във фб. Това не са адекватни родители.

Общи условия

Активация на акаунт