Случаят “Рафа”

• 37 462
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 825
  • France
Страхотен пост на как'Сийка. Би било хубаво ако Северина и Константин го препишат по 20 пъти.

# 826
Няма как бабата и лелята да платят на цял форум, Барбарела.
Както казваш, от страни се вижда.

# 827
  • France
...Не е за подценяване и това, че и двамата са се съгласили да останат в България. Това означава, че те ще направят дори това, което е против техните желания, само детето да е добре! Надявам се, че това ще е достатъчно, за да се отсъди в тяхна полза...
Само че това е базистно изискване към всеки родител и нито е нещо уау, нито би трябвало да е достатъчно. Но това вече не е наш проблем, а на социалните.

... Ние наистина нямаме пълната информация и затова съдим по това, което пишете. И просто то не ни харесва.
Вече написах, че в началото бях пристрастна в полза на родителите. После прочетох техните думи в техните фейсбук страници. И оттам се промених мнението. Не съм чела/гледала ответната страна (лели и баба). Моите съмнения са водени изцяло от наратива на родителите. Което означава много

# 828
Ако трябва да се върна в България, защото детето ми не желае да живее в чужбина, щеше да ми е много гадно, повярвайте ми.
Не разбирам как може да е базисно изискване към всеки родител да отглежда децата си в България.

# 829
  • France
Е, то е ясно, че не разбираш... Rolling Eyes

# 830
Ти това ли ли казваш? Че е изискване децата да се отглеждат в България? 😄 Защо да е изискване?

# 831

Е ти нали по тяхна поръчка я направи?
Хайде, стига с тези тъпотии, вече стана досадно. Овладейте си безсилието. Съвсем нормално е да има различни мнения. Все едно аз да кажа, че бабата и лелята са те ангажирали и ти плащат, за да ръсиш простотии. Е, не мога да го кажа, защото нямам доказателства за това. Защото приемам чуждото мнение, което е различно от моето. И защото ще е в ущърб на бабата да плащат точно на такива “защитници”. Това биха били хвърлени пари на вятъра. 😄
Направете усилие и разберете, че писането тук няма как да повлияе върху хода на нещата.
Аз виждам грешките на родителите, защото отстрани лесно се вижда. Но, мисля, че и те са осъзнали много неща. Не е за подценяване и това, че и двамата са се съгласили да останат в България. Това означава, че те ще направят дори това, което е против техните желания, само детето да е добре! Надявам се, че това ще е достатъчно, за да се отсъди в тяхна полза. Кой има интерес да се разделят деца от родители? Надявам се, че все още в България работят здравомислещи хора.

Родителите са останали в България защото тече разследване и дела, и то срещу малолетен - затова и преди задействането на съдебната процедура са искали да избягат от България, за да не допуснат това - да ги подпука съдебната процедура.
А точно това се в получило.
Опцията да идат да живеят другаде, и да плащат като идват всеки път, когато са призовани, е скъпо нещо. Много скъпо
Освен това само щяха да си отежнят положението, че отивайки в чужбина нямат връзка с детето си и не спазват предписаните с ограничителната заповед мерки за срещи в "защитена за детето среда в присъствието на социални работници".

Бабата няма как да плаща на форум и толкова потребители.
Виж отделна потребителка, която създава тема, и то в РАЗВЛЕЧЕНИЕ, разсипва  се от емотикони, а и се бие в гърдите, колко е за това да се събере семейството - прозрачно, Барби.
Няма шарани.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 11:06 от Valerie R

# 832
  • France
Не. Базистно изискване е да се съобразиш с желанията и нуждите на децата, когато решиш да им сменяш средата. Независимо в каква посока. И това е нормално и заложено в законодателството на всяка бяла държава.

Например ако утре реша да се върна в България, правата над децата ми ще са дадени на баща им. Защото ще е в техен интерес. И това е нормално, и съм съгласна с това. Нали знаете притчата за Соломон и двете майки?

# 833
Родителите не са искали да избягат от България, защото те не са подсъдими, че да бягат. Те си тръгват, защото е тяхно право да си тръгнат със сина си.
Толкова народ се изнесе от България. Да не мислите, че всеки е питал детето си къде иска да живее? Не! Родителите решават кое е най-добро за децата им.  Не баба, не стринка, не лелите от Бг мама.
Но, аз имам късмет, че моето дете насила не можеш да го върнеш в България. То на летището ще се разреве, че го връщат.

# 834
  • София
Ти това ли ли казваш? Че е изискване децата да се отглеждат в България? 😄 Защо да е изискване?
Имам чувство, че някой ти е хакнал профила или си по някакъв начин обвързана с това семейство.
Нищо нормално няма в поведението на родителите. Детето не е куфар, а те, с години го третират като такъв.
И аз, вероятно, не бих питала три годишно, дали му се живее в Амазонка, но бих се питала, дали там ще има нормални условия.
В случая имаме 14 годишен младеж, който не желае да пътува и да живее екзотично.
Щом родителите му са заможни, да му платят частно образование. Мога да препоръчам няколко училища пансиони в Англия. Или просто да го оставят в БГ и да се виждат през ваканциите.

# 835

Не се прави на неразбрала. Говори се за конкретния случай и за конкретното семейство.  Много хора са способни да отгледат децата си извън България. Има и такива, които променят често местоживеенето си, но в процеса се съобразяват с това как ще се отрази на детето им.
В случая имаме два свободни електрона. Мога да се установят навсякъде. Те са решили да се установят в Бразилия без да се съобразят с нуждите на детето си.
Родителите не са дипломати, че държавните ни отношения с Бразилия да зависят от тях. Никакъв проблем не виждам да се приберат в България докато синът им има нужда от тях и след това да ходят, ако им харесва и до Марс!

# 836
Reunion,
Говориш ми така, все едно се познаваме, а аз за първи път те виждам.
14 годишният младеж ще има възможност да живее така, както иска и в родината си. Родителите това го написаха вече.

# 837
  • София
Родителите не са искали да избягат от България, защото те не са подсъдими, че да бягат. Те си тръгват, защото е тяхно право да си тръгнат със сина си.
Толкова народ се изнесе от България. Да не мислите, че всеки е питал детето си къде иска да живее? Не! Родителите решават кое е най-добро за децата им. Не баба, не стринка, не лелите от Бг мама.
Но, аз имам късмет, че моето дете насила не можеш да го върнеш в България. То на летището ще се разреве, че го връщат.
След определена възраст на детето родителите + детето решават какво е най-добро за детето. Освен ако не го считат за одушевена собственост, която има право да козирува.

Конкретно тези родителите, обаче, не могат да водят базисен диалог.

# 838
Това, че родителите са казали, че ще останат в България "колкото е необходимо", не означава ще го направят със сигурност или че няма да духнат веднага извън страната с детето, в случай, че им го върнат. Никакви гаранции няма - нито за едното, нито за другото.

# 839
Толкова народ се изнесе от България. Да не мислите, че всеки е питал детето си къде иска да живее? Не! Родителите решават кое е най-добро за децата им.  Не баба, не стринка, не лелите от Бг мама.

Имах предвид последния път на летището, когато Рафа е поискал помощ от граничната полиция!
Ясно ти е много добре, че това визирах, а не първия, втория, третия и не знам си кой път, когато са минавали граница, и когато Рафа е бил малък и не е искал такава защита.

Твойто дете и теб никой не коментира. Не манипулирай, извъртайки нещата. Не си ти или детето ти обект на дискусията. Правиш същите манипулации както родителите на Рафа се опитват да манипулират -

Общи условия

Активация на акаунт