Случаят “Рафа”

• 37 510
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
За шамар не се ходи в Пирогов.

Добре де, образно казано е да шамари, имах предвид да посегне.

Според мен истината винаги излиза наяве, само се надявам да не струва прекалено скъпо на детето.

# 871
Е, жената не е очаквала да му е счупена челюстта. Станало и е ясно, какъв автогол си е вкарала и е отказала хоспитализация. За това и го  е завлачила в частен център, където са написали, че черепът отзад е здрав. Не им е стискало обаче да излъжат за челюстта.

# 872
Голяма простотия е да се посяга на дете, за да се иде навреме ... при социалните. И какво, стигнаха ли...

# 873
Мислех повече да не влизам, но ми пишат приятели на лично с резонни въпроси. Та се замислих и аз. Тук повечето майки пледират към справедливост и разнищване на случая. Чудесно. Защо в такъв случай обаче се трият коментари, които поставят разумни въпроси на дневен ред? Не са политкоректни или какво? Странно, ако сме в територията на свободното слово.

Обръщам се към скептичните майки - можете ли да допуснете, дори за минута, че да, човек може да намери десетки пробойни в системата. И да аларимира обществото.

1. Излиза лелята на детето в национален ефир, леля, която е виждала племенника си 7-8 пъти за целия си живот, защото е живяла в чужбина и обявява пред цяла България: “Детето никога не е ходило на училище, детето няма поставени ваксини”.

Детето Е ходило на училище, детето ИМА всички дипломи до 6 клас (вече и за 7), детето ИМА всички задължителни ваксини по държавните изисквания.

2. Лекарката в Пирогов казва: “Нищо не може да установим на детето, елате утре пак”. А на епикризата - съвсем друго изписано. Ха кажете ми, ако има счупена челюст, ще пуснат ли детето да си ходи? И детето няма ли да плаче от болка? А то спокойно си яде огромен хамбургер и идните дия яде свободно пица, суши, салата от зеле и моркови. Вие виждали ли сте човек със счупена челюст?

3. Някаква майка пледира, че изследването било за “неврокранеум”. Вие виждала ли сте цялото изследване? Не. На база на ЕДНО изречение, извадено от една страница документ, смело заключвате, че сме снимали друга част на главата. Доста плоско. Ако не знаете, скенерът снима ЦЯЛАТА глава и лекарят може да даде обяснение за ВСЯКА част от изследването. Вие сте прочели само ЕДНО изречение от цялата диагноза, а гръмко се изказвате и само усилвате внушенията, че нещо не е наред. Детето НИКОГА не е имало счупена челюст и в момента Пирогов ги разследват от Прокуратурата. Същите тези Пирогов, които преди седмици бяха осъдени заради случая “Даная”.

4. Ей, разкостихте го този “семеен приятел”. Задължително трябва да има кръв и отмъщение. И аз съм му ядосана, да! Дайте дружно да го разпънем на кръст.
И да, подадох сигнал към 112 след инцидента. И да, арестуваха го. И да, в момента го разследват. И да, на другият ден той лично се извини на Рафа и му обясни защо се е ядосал.
Успокоихте ли се?

5.  И да, незаконно изведоха детето от семейството. Защото органите по закрила на деца НЕ виждаха проблем, нито риск за Рафа. И ни го казаха многократно, и ни се извиниха, че го правят. И да, казаха, че има натиск отгоре. Толкова ли е чудно? Случаят излезе от рамките на семейството и стана политически.

Просто вникнете в историята, преди да вярвате безпрекословно на БНТ, в който репортаж нямаше почти една вярна дума. И да, синът ни е отлично гледан и всички го хвалят.

Вдигнете глава от пясъка и просто проумейте, че държавата се изгаври с едно семейство и се набърка там, където не им е работа. Отдавна да сме се разбрали всички, но сега лели и баби са по прокуратури, ние сме с дела, а детето - по социални. Заради неговия “най-висш интерес”. Държавата НЯМА право да се бърка в семейства, освен ако няма реален риск и опасност. Тук такъв НЕ Е наличен, а изсмукан от пръстите. За разлика от анонимния форум тук, аз съм си застанала с лицето и името и всичко е видно на моята стена 14 години назад. Ако се съмнявате в мен, то вижте снимките. Трудно ще се симулира щастие, ако такова не е налично.

# 874
Е, как да няма риск, за дете което не ходи на училище? Глупостите за шиенето и за Хари Потър може да си ги спестите.
Госпожо, имате ограничителна заповед и детето ви не иска да живее с вас. Това е достатъчно страшно, спрете да пишете глупости, а се съсредоточете върху добруването на детето си. Не вашето, на детето.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 17:59 от alex_jp

# 875
За добро или за лошо тезата, че държавата няма право да се бърка в семейството и то има право на собственост върху децата (а и семейното насилие си е вътрешна семейна работа), вече не е актуална.  И България съвсем не е в челото на процеса. Има беи държави, където отдавна да са ви взели детето и дали на друго семейство само заради неходене на училище.
Някога имаше теми по въпроса. Една майка например писа, че когато социалните и се обадили тя се свързала с адвокат, който и казал веднага да стяга багажа и да бяга в България.
Та недей да се оплакваш как у нас било не знам какво си мракобесие. както се вижда - много време текат процесите, има съд, има експерти... Те, предполагам, имат пълната информация, за разлика от нас. Ние просто виждаме нещо не наред в твоите и на съпруга ти обяснения. Но нищо не решаваме.

# 876
  • София
Само, ако обичате и имате капка останала съвест, спрете да злоупотребявате с Даная, защото ми се повдига от наглостта да слагате това дете и трагедията на родителите ми на една плоскост с вашата псевдодрама.

# 877
Във вашият случай от Пирогов са си свършили работата, за разлика от случая с Даная.
И ма рентгенова снимка, която е доказателство за поставената диагноза. Която по никакъв начин не противоречи на тази от частния център. И има отказът ви за хоспитализация. Т. е. вие сте отказала медицинска грижа на пострадалото ви дете. Бито от вашия приятел.

# 878
  • Варна
Северина, моля ви, спрете да пишете тук. Абсолютно безсмислено е.
Стискам ви палци, наистина.

# 879
В други държави за клевета и хулене, както към лица (бабите, лелите..), така и към институции като Пирогов, държавни органи и инстанции, могат такава глоба да ви наложат за уронване на престиж, че няма да ви стигне живота да плащате глоби и санкции. Може и принудителен труд да ви назначат, безплатен.

За 3 дни неходене на училище без медицинско свидетелство, полицай идва в къщи на проверка. В такива държави.
Затова дръжте си езика зад зъбите, в съда ще разказвате вашата версия. Ако сте права, ще ви чуят. Но не сте. Знаете, че там не минават тези манипулации. И затова сега използвате всякакви средства.

# 880
2 защитнички на семейството от форум с хиляди потребители.
Доообре.

Северина- обърнете се към бтв, нова.
Дайте гласност.
Що ли си мисля, че не ви стиска.
Ще ми вземе някой детето и няма да взривя държавата.
Орете дъното.

# 881
Абе детето и не я иска, поискало е полицейска закрила, тя вместо да се вгледа в себе си, се опитва да изкара всички други виновни. Че и клевети Пирогов, за нещо което много лесно се доказва.
На всички е ясно, че ограничителна заповед за майка, в нашата държава много трудно се издава. А в случая има такава.

# 882
То детето ще я потърпи още малко.
Дали е наясно, че след пълнолетие няма да му види очите.
Сигурно ще си направят друго, да не си продължавам мисълта..
При тия хора празно няма.

# 883
Абе, детето не иска да живее с майка си, тя се затръшкала за мнението на хората. Голям проблем има тази жена и той няма да бъде решен в съда.

# 884
Аз пак да попитам какъв интерес имат най-близките ви роднини да ви разделят със сина ви? Какво ще спечелят от това? Какъв интерес имат Пирогов да лъжат? Какъв интерес има държавата от вашия случай?

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 18:58 от Dincho

Общи условия

Активация на акаунт