ВИП отделение към АГ болница Варна

• 6 272
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
По принцип медиците са по-хард да го кажа. В тези професии така се съхраняваш може би. И аз имах неприятности, но поне живи и здрави си тръгнахме. Имаше допълнителна услуга да доплатиш акушерката да ти помага и може би тогава правят нещо извън задължителния протокол, не знам. На мен не са ми помагали. Бях със следродилна треска 10 дни, никой не ти обяснява какво е това и за какво да следиш. Писала съм по темите какво ме съкруши... Като раждах, заместваше акушерка от невип етаж - Хюлия, много е готина. Накрая минах на спешно секцио де, ама много е добра акушерката. При Георги Георгиев раждах и съм много благодарна, че ни спаси. Някой ден ако си преодолея душевните терзания и раждам пак, бих раждала при него. Бях добре след секциото и на другата сутрин си взех бебето, то засука перфектно. На следващия ден беше с бебешка жълтеница, но докато не оревах коридорите, никой не ми каза: жълтеница е, купи си ел помпа да стимулираш да тръгне кърмата, ще го сложим на синя светлина. Сложиха го на лампа следващия ден след много рев от моя страна. Кърма не тръгна. Реално погледнато получих това, за което бях платила де. Пъпа на детето го прерязаха преди да си тръгнем - с конеца, с който беше вързан... Нон стоп правеха забележки на майките, че пъпът е лигав, не само на мен. Една майка помоли друга акушерка да го оправят, че неонатологът казал, ама я отпрати, не знам после дали е отишла изобщо. По протокол след сутрешната баня оправят  пъпа и това е. Трябва да си носиш спирт и клечки за уши да почистваш, аз имах де. Просто ако е първо бебе и си някоя по-стресната като мен, е зор. Признавам, не знам аз на такова натоварване как бих реагирала. За Варна и околията е най-доброто, но реално на ВИП етажа акушерката е една за 10 майки, още толкова бебета, ако няма близнаци, къпе бебета, има часове да обикаля пациентите, води раждания, документации, по 12 часа са дежурствата и работи на поне още едно място. От цената, която плащаме, взема малка част. Не всичко е пари, ама умората... Зълва ми е в Германия. Казах й, че не мога на час да слагам бебето на гърда, защото мн ме боли кръстът от спиналната и лежа. Каза, викай акушерките да ти дават бебето. Е да, ама там са много акушерки, тук е една, как да я викам през час. Абе важното е да сме живи и здрави.
Едит:
Добавям за реанимацията. Добре че бях добре. Раздвижването е: седни, постой, стани. Като ме извозиха до стаята, полежах малко, станах, ходих час-два и отидох да си диря бебето. Между другото, ако не сте добре, не го искайте по-рано. Няма кой да ви го гледа, не можеш да го вземаш и връщаш.
Приятелка нямаше този късмет да е добре и е имало юркане да седне, да стане и т.н.
За пъпа на бебето в последствие два дни след изписването стана проблем и ходихме на частно в Майчин дом и му изписаха един спрей за 5 дни и се оправи.
Присещам се неща, споделям ги: изписаха бебе с гнойни пъпчици по тялото. Свекърва ми каза, че е вътре болнична инфекция. Нямаме доказателства. Предписано ни беше в последствие от друго място и на частно веднъж дневно измиване със специална антибактериална течност и само пъпките да мажем със спирт. И това мина, но някак си очакваш, че като те изписват, ще ти кажат тези неща, а не да плащаш още и още на частно.
Едната акушерка при стискане на гърдата, ми образува одебеляване, което отказа бебето от тази гърда, а беше по-млечната.
Неонатологът в последния момент каза, че ще ни изписват. Можеше да останем още ден за синя лампа, но решиха че не е необходимо. За мен лично беше, ама нали не съм лекар. Значи час-два преди изписването ми каза, че ни изписват. Едвам изкопчих какво АМ да давам. Съответно посрещачите на стенд бай, а аз с отрязания корем на юруш преобличам себе си и бебе и т.н. И накрая на юруш се изнесохме.
Към Розичка: Може да съм развила като защитна реакция някаква форма на стокхолмски синдром.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 11:35 от Spasiyka

# 76
  • Варна
С риск на някой да не му хареса, ще си споделя мнението.
И то е, че в българските болници цари пълна безнаказаност и своеволия.
Това с родилките, випове, избори на екипи, избори на етажи и т.н го има само тук и е чисто изнудване на и без това стресираните през цялата си бременност бременни. Законно изнудване...........базиращо се на страх.
Няма оправдание за безпардонното отношение на персонала към хората по болниците - не само в родилните отделения. Не случайно в България сме водещи по детска неонатална смъртност и смъртност на родилки......така както си плащаме като попове. Докато продължаваме да сме съгласни с лошото отношение и да го оправдаваме (как били натоварени и колко малко пари вземали) ще сме си на този хал.
Като повечето системи и структури в страната ни и тази е ужасно корумпирана и комерсиализирана.
Така че пожелавам на всички да имаме и доза късмет и да се измъкнем възможно най - скоро от болниците живи и здрави.

# 77
Аз това, което разбрах, че доста неща има един вид на седми етаж и няма нужда да се носи почти нищо, доколкото разбирам са направили нещо тип майчин дом, защото там почти нищо не се носи за бебето, ноооо това дали изобщо реално не съм много убедена.

# 78
Знаете ли тези пелени, които искат - те за наше ползване ли са докато сме в болницата или остават за болницата?
Приятелка раждала наскоро в Окръжна, каза, че там ги носиш директно нови (не изпрани) и ги даваш на сестра/акушерка. И за бебето ти ползвали други.
Питам, за да знам, дали да ги пера Simple Smile

И трябва ли нещо да се отделя от общия багаж (по специално, които са секцио) -примерно памперси, вода, дрехи.. Simple Smile

# 79
  • Варна
И аз се присъединявам към въпроса, понеже от тези списъци не става ясно кое остава за болницата?
Пише 5бр пелени, 20 памперса, мокри кърпи....но доколкото помня една част от тези неща ги взимаха за болницата, а останалата част остават при нас. Някой има ли записано каква част се оставя за болницата?
Аз направих някаква поръчва в гален за всякакви памперси, чаршафи, подложки, кърпи и ми е любопитно дали ще ми стигнат.

# 80
  • Варна
До колкото знам нищо не остава за в болницата, неизползваното го връщат.
В момента съм в АГ, ще пиша ако разбера.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 21:08 от Daisy_D

# 81
Daisy_D, благодаря! Ще се радвам да споделиш.

# 82
  • Варна
Дейзи, ти беше за януари.
Стискам палци всичко да мине по мед и масло и ще чакаме да се споделиш хубавите новини.
Flowers Hibiscus

# 83
Въпросната акушерка е Дарина Николова. Споделям всички негативни мнения за нея - никаква помощ в кърменето, нищо не сподели за грижите за бебето (умишлено даже сама ходеше да прави тоалет на бебето, за да не видя), но изтъкна, че ако имам нужда от помощ предлага ходене по домовете за 50 лв. на час Simple Smile (цена от тогава, сега сигурно е повече).

Поисках да ми донесат бебето по-рано, защото бях добре физически и нямаше пречка да ни разделят, но тя беше тази, която не позволи това да се случи.

Ако попаднете при нея, имайте едно наум.

# 84
  • Варна
То май при този дълъг престой от 5 дни, няма как да не се попадне при нея, за съжаление. Все ще се падне на смяна.
Същото е името, сега видях във фейсбук, където са обявили отворените врати.

# 85
Нищо не остава за болницата. Аз бях на етаж 6 през август, секцио. Трябваше да подготвя две торбички за родилната зала - една за мен с превръзки за родилки, еднократни чаршафи/пелени (не се сещам как точно се казва), вода и нещо за хапване. Не помня искаха ли и мокри кърпи. Другата е за бебето с пакет мокри кърпички, памперси и еднократна пелена. За бройките не се сещам. Като ти донесат бебето връщат всичко, което е останало.

# 86
Мами, извинете ме, ако съм обидила или стресирала някоя от вас. Да сте живи и здрави вие и бебетата. От една страна като споделям, преработвам нещата и ми спада стресът, но от друга споменавам за какво да внимавате и да сте бдителни, защото аз не бях. Всичко ще е наред, АГ Варна за региона е най-доброто, лекарите са топ специалисти и вие и бебетата ще сте живи и здрави.

# 87
  • Варна
Привет вчера в 39. гс и 10 дни преди темина беше моето секцио. В 14:10 ч влязохме в операционна, поставиха ми спинална упойка, неприятно е първото поставяне което обезболява. После не боли. Стоплиха ми се краката и изтръпнаха. 14:20 ч бях вече с упойка. 14:25 ч се роди Филип - 3550 кг, 52 см. бузанчо. Измиха го.Снимахме се и го отнесоха в неонатология, днес ще ми го дадат. В 15:10 ч бях готова. Шиенето отнема повече време. Вкараха ме в реанимация, много ми се спеше след секцото и ми беше размазано всичко, сърбяха ме очите, носа и устните ( от упойката било). То и говора ми се заваля… след 2 часа бях ок.
Днес ме събудиха в 06 ч за обезболяваща инжекция и вземане на кръв, пуснаха ми и банки. В 07:30 ч станах, бавно и без количка отидох до стаята си.
Причерня ми на 2 пъти, ама не е от кръвното. Казаха да наблегна на течности и шоколад. Сутринта ми дадоха чай, на обяд бульон, ще видя вечерята каква ще е.
Слизах и до долу, да запишем бебето. Таткото и той дойде за процедурата и да се видим. Шансове да види бебето няма, заради грипа. Така, че на изписването.
Доволна съм от екипа и болницата като условия, макар и държавна.Всички ме питах как съм, нещо трябва ли ми и т. н.

# 88
  • Варна
Дейзи, честито!
Да е жив и здрав Филип и много да ви радва.
Бързо възстановяване и изписване.

# 89
Дейзи, честита радост! Да е много здрав и спокоен Филип. Бързо възстановяване на теб ! Радвам се,че всичко е минало добре.

Общи условия

Активация на акаунт