Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 810
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
И при мен баткото губеше апетит, за сега 5 ваксини минаха при малкия и никаква реакция 🤞🤞🤞🤞

Ноктите правилно се режат прави, а не обли. И аз съм чувала за компрес с реванол.

# 421
  • София
Благодаря ❤

# 422
Само при нас ли е минало зле това с ваксините? Като си помисля че след 2 седмици пак сме на ваксина… Confused

# 423
Момичета, на вашите бебчета откривали ли са им стафилококи в носа и как сте процедирали?
Още от родилното на Марина й хърка нослето и въпреки че всеки ден пръскам физиологичен разтвор - нямаше подобрение.
Преди няколко дни ЛЛ най-после ми даде направление и пуснахме носен секрет, та се оказа че има Стафилококус ауреус. И както досега разправяше, че е нормално, сега иска да я мажа с някакъв антибиотичен крем. Много ми е притеснено и за това, че изобщо я има тази гадост,  и че все още няма навършени 2 месеца, а трябва да лекуваме с антибиотик. Още повече че другата седмица по план трябва да слагаме останалите две ваксини.
Сега не знам какво да правя, да търся ли друго мнение или направо да започвам лечението...

# 424
Кърмещите майчета - как сте с апетита? Аз съм нон-стоп гладна 😅🫣. Ясно, че организма ми има нужда от повече калории за производство на кърма, яма чак пък толкова. Гледам поне като ми се яде нещо да не е боклук, но все сладко ми се яде. Ограничавам се до колкото мога и да замествам с по-добри алтернативи от захар поне. Определено ми се яде повече отколкото като бях бременна дори.
Килата ще ги мисля като спра кърменето, защото с нищо не искам да застрашавам производство на достатъчно кърма, но все пак ми е любопитно вие как сте по въпроса

Относно сополите и антибиотичните средства бях слушала една педиатърка, която обясняваше, че ако е само сопол без никакви други оплаквания антибиотиците са абсолютно излишно тъпчене с лекарства.
Тя говореше за децата в детските градини, които постоянно ги връщат от градина, заради сополи и родителите са принудени да "лекуват" с каквото педиатъра предпише, но и за бебе ми звучи логично. Както нашите носове секретират, така и техните. В чужбина сопола не го признават за нищо и не е причина детето да е спряно от градина. Сега пазене, пазене, ама няма как да са стерилни тези деца
Не знам, не съм чела подробности, но аз антибиотик за сопол ме бих дала

# 425
Ама в случая не е само сопол, аз разбирам, че има установено наличие на бактерия? Ако има бактерия, няма как без антибиотик, а в случая са и капки, няма да го пие. Не бих отлагала лечение в случая.

# 426
Ами тя точно това обясняваше и даде пример с Англия. Там изобщо не се стига до изследване и проверка има ли бактерия или няма при наличие само на секрет от носа. Пак казвам - не знам, не съм чела подробно, но бих почела преди да дам антибиотик на толкова малко бебе.
За жалост вяра на нашите лични лекари и педиатри нямам никаква да дават адекватни съвети и лечение, след всичко с което се сблъсках, откакто се роди малкия.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 18:12 от Yo_St

# 427
За Англия ми е ясно, зет ми и снаха ми са там, две деца имат, всякакви истории. С въшки ходеха на градина 😀 Нямало забрана.

Но пак казвам, явно тук се е стигнало до изследвания и има бактерия. Могат да повторят изследванията разбира се.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 22:02 от mokka

# 428
Сопол може да има по всякакви причини, но ако Стафилокока е сигурен, аз бих започнала антибиотика.

# 429
Искам да ви кажа, че Огито на два месеца и половина започна да се лигави обилно, да прави балончета и да ми дъвче пръстите като го подхвана така, че пръста ми да му дойде до устата да си чеше венците. Дупе да ни е яко 🫣🦷🦷

# 430
Аз дойдох да питам дали и вашите деца си ядат ръцете. Моят от 3 насам си слага целия юмрук в устата и дъвче. Първо почна т пръсти, сега е юмрук. Лигави се и се опитва да ми яде рамото като го сложа на рамо. Също през нощта спи адски неспокойно, рита с крачета до небесата и мрънка и пъшка. Понеже да понеделник бяхме в болница сега го гледам под лупа и се чудя всички тия нови неща нормални ли са или нещо ми го боли? Дайте някой съвет или братя дума за успокоение. Пиша тук, защото в чата изпуснах нишката, нямах време да чета, но благодаря за милите думи и подкрепа там.

# 431
И нашата беба е така и даже има побеляване по венците… от колики на зъби…

Искам да ви кажа, че Огито на два месеца и половина започна да се лигави обилно, да прави балончета и да ми дъвче пръстите като го подхвана така, че пръста ми да му дойде до устата да си чеше венците. Дупе да ни е яко 🫣🦷🦷

# 432
Така са, Мария, ние директно сме на юмруци в устата. Тук едни съседи с малко по-голямо бебе казаха, че са им казали, че им се отварят зъбните канали по това време. А Ани точи яко лиги.

# 433
Но пак казвам, явно тук се е стигнало до изследвания и има бактерия. Могат да повторят изследванията разбира се.

Да, точно така! И самото изследване си беше по моя инициатива, защото ми писна да слушам как всеки ден й хрипти носленцето, а ми казват, че е нормално. И най-вероятно бактерията се е лепнала още от болницата. Sad

Иначе е ясно, че съм раздвоена, и аз не искам толкова  рано да започвам с антибиотиците, още повече, че на листовката дори не пише дали става за бебета. Цял ден не спирам да го мисля, но явно ще се наложи.

И при нас започна едно постоянно хапане на ръцете, плюнчене и големи балончета. Вечер даже така се приспива. Мисля си и аз, че е свързано с новите умения. Simple Smile
Спането също е неспокойно и постоянно върти глава и шава с крака. Някъде четох, че въртенето на главата е един вид техника за успокояване.

# 434
И Гери си яде юмрука

Общи условия

Активация на акаунт