Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 770
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Ш.с пие каката винаги имаме 3 -ка,но на бебе не смея да дам,бях чела че някое бебе се задавило нали стават на малки прашинки.(Нз дали тук или другаде)
Панадол и Нурофен се редуват на 4 часа....вече за по нататък давам инфо и😇 най-добре сваля свещичка-тя замества Панадол.
Панадол при лекуване почти нищо не прави 🤷
Иначе сега само Панадол,че нямат месеци и кг за Нурофен
Аз разтварям солите във вода ,до пълно омекване.Надявам се да не се случи нещо подобно.

# 241
Ето това са контрастни карти. Смятам да поръчам тези от Тему

# 242
  • София
Докато сте на темата- на първото посещение при лл (при навършени 30 дена) какво се случва, има ли ваксина тогава?

# 243
Докато сте на темата- на първото посещение при лл (при навършени 30 дена) какво се случва, има ли ваксина тогава?
Не, след 6 седмица.

# 244
Извинявам се за глупавия въпрос, но какво представляват тези контрастни (или цветни) карти и от каква възраст се въвеждат?
Моето бебче още няма месец, та основно по корем лежи за кратко и не знам с какво да му ангажирам вниманието (силно казано, де), когато будува за дълъг период от време.

Има много на пазара, на нас ни подариха два вида, отделно аз взех поредицата https://emasbooks.com/product/tochnata-knizhka-0-3-mesecza/

Тук е обяснено и какви са илюстрациите, съответно за различните възрасти започват да стават и по-сложни. В началото са почти само черно, бяло и червено.

# 245
Здравейте, с бебе на 40 дни съм вече, пропуснах да се похваля Simple Smile) Чета и следя, но не попаднах на такъв случай тук и не знам до колко е нормално. Моето бебе прави големи будни паузи, като за общо 7 часа понякога има час-два сън. И това само през деня. Чудим се вече какво да го правим. Само на ръце седи, понякога плаче, понякога мълчи вече изморен. Като го оставя в креватчето спи 15 минути и се буди. Мъчно ми е, пък и много изморително за всички. Седи на сравнително хладно, нахранен, сменен памперс. Търся идеи - добре дошли са ми

# 246
Steph, честито! Моето бебе е по-малко от твоето, но е почти подобно състояние: прави много големи интервали на будуване след дрямка - по 3-4 часа, а самият му сън е около час и то е неспокоен. И иска само на ръце, заспива само там и не иска да заспива в креватчето. Всичко това е изморително, обаче бебето не заспива. И аз не знам какво да правя, но мисля, че е някакъв период.

# 247
И ние сме така Grinning Имам чувството,че иска да го носим за да се оглежда.Отваря едни големи очи и само гледа насам натам и кротува.Спи хубаво единствено навън в количката

# 248
Благодаря за съвета с панадола, куул пач си взех ама 1-2 се слагат, сигурно педиатърката ще каже.
Моят Борис пък явно е в някакъв скок на растежа.. последните дни не спи, рев адски.. ужас е. Ни ръце ни нищо..
Я кажете колко време по корем трябва да седи?на 50 дни сме до преди няколко дни се задържаше по минутка, тези дни 10 сек и пуска главата по нос. Не знам какво да го правя.. да навия едно одеалце и под мишници да го сложа… играчка да дондуркам ли? Не ми се иска да дръпне назад с развитието.

# 249
Ние сме на 2 месеца и малко, и е по същия начин (като беше на месец пак беше така). Големи будни паузи през деня, но през това време си е в гнездото да си гледа, или на активна гимнастика, или я люлея на един шезлонг. Гледам общо взето да я занимавам и да не е постоянно в мен, че после няма отърване. Е естествено си и поревава, като ѝ доскучее. А някой път просто реве, за да я вземем и да се гушка. И аз се чудих какво става, ама приех просто, че ще е така. Колкото повече време е будна, толкова по-трудно е после заспиването ѝ.
Ние я къпем към 21-21.30 и преди това никога не спи. Към 19 часа я храним и до 21 часа е будна, и точно в 21:00 почва да църка, да мечи, да реве.
Но пък за сметка на това вечер спи, та са носи.

Здравейте, с бебе на 40 дни съм вече, пропуснах да се похваля Simple Smile) Чета и следя, но не попаднах на такъв случай тук и не знам до колко е нормално. Моето бебе прави големи будни паузи, като за общо 7 часа понякога има час-два сън. И това само през деня. Чудим се вече какво да го правим. Само на ръце седи, понякога плаче, понякога мълчи вече изморен. Като го оставя в креватчето спи 15 минути и се буди. Мъчно ми е, пък и много изморително за всички. Седи на сравнително хладно, нахранен, сменен памперс. Търся идеи - добре дошли са ми

# 250
Аз нямам такива карти и май няма да купя ще дрънкам по старо му 😁
Как бяха ваксини по месеци някой може ли да припомни май имаше пауза по едно време или се бъркам...каката беше на годината на Ковида и нищо не помня отворено,затворено и имаше забавяне.
Аз имам кул пач но нямат опаковка и май ще купя нови,тези нз годни ли са.
Дойде ли ви ц.
На мен тези дни ми зацапа кафяво и днес вече все повече прилича на ц.но няма болка.
Докато си влезе в рамка 🤷

# 251
Моето бебе е такова. Още търся начини да заспи отделен от мен, но без успех. Успявам да го приспя само в ергономичната раница или ако го кърмя легнали на леглото (но това означава и аз да лежа с него през цялото време, иначе се буди). Само така успяваме да докараме 4-5 часа дневен сън. По абсолютно никакъв друг начин

# 252
Момичета, да ви кажа малко се успокоих, чудихме се вече какво да правим. Не вярвах колко сходни случаи се събрахме тук, дано да е просто период. Ще опитам и аз със слинг/ергономична раница, единствено жегите ме притесняват - представям си го само с климатик носенето. И наистина колкото повече седи буден и се изморява, толкова по-трудно е после спането. Направо става омагьосан кръг

# 253
Ох, с тези интервали на будуване и аз вече се побърках. Само гледам в приложението колко време е минало от последния сън. Проблемът е, че бебетата се измарят бързо и след над час-два будуване се преуморяват и после имат лош сън. Но още не могат да се приспят сами и трябва да следим като им се доспи да ги приспим. Всички сайтове и консултанти по сън пишат колко са важни тези интервали. Моето нали не спи много, та изчетох целия интернет по темата. Fearful

# 254
И на мен са ми мъка тези интервали на будуване. Не мога да направя режим и това е. А  имам курса на Мамо, спи ми се. Емиии... не става. Днес цял ден спа и сега няма заспиване. Тя обикновено след 22 ч. будува много, защото коликите я хващат тогава. През нощта става да се храни. И после как да ѝ фиксирам събуждане примерно в 08:00 ч. сутринта, като тя тогава още спи? Отделно, че като я къпя вечер, се активизира още повече.

Общи условия

Активация на акаунт