ХИПЕРАКУЗИС - свръхчувствителност на слуха

• 529
  • 3
  •   1
Отговори
Малко популярно заболяване в България.
Има ли хора, който го имат това заболяване или имат съмнения, че го имат?
Някой да се е излекувал и как?
Какви мерки взехте и къде се лекувате?
Да обменим информация.
Аз имам съмнения, че го отключих след изследване "ядрено-магнитен резонанс" на глава. При 1,5Т машина достига 120 децибела, а бях и с предпазни слушалки, но не бяха пуснали музика по време на изследването, но това не знам дали има значение, но мисля че получил акустична травма.
Сега доста често ми влият силни звуци(например сега минах покрай един концерт и издържах 1 минута на силният звук). Днес бях на УНГ и нищо по-особено не каза за този проблем. Явно българските доктори все още не са запознати с това заболяване.

# 1
Аз последните години, като застана близо до касата в хипермаркетите и от пищенето на маркиращото устройство, ушите ми заглъхват и главата ми сякаш ще гръмне, и съм се чудила много, как така само на мен ми влияе. Иначе високите децибели не ми пречат.

# 2
  • Варна
На мен ми пречат силните разговори, имам чувството, че главата ми кънти. От тийнейджър съм така, силна музика и високи басове не понасям става ми дисконфортно. Не знам дали е гореописаното състояние, никога не съм се интересувала.

# 3
На мен ми пречат силните разговори, имам чувството, че главата ми кънти. От тийнейджър съм така, силна музика и високи басове не понасям става ми дискомфортно. Не знам дали е гореописаното състояние, никога не съм се интересувала.

Сега попадам на темата Ви. Изпращам ви възможно най-точната информация, която успях да намеря на български език - https://medinfo.bg/ymoaltak/magazines/2289/article_pdf/7.pdf

Всичко останало, което имам като инфо е на английски. Аз лично съм с последна 4-та категория хиперакузис и ноксакузис (под категория на болестта, която се изразява с болка при звуци). Имам и шум в ушите. Ако искате ми пишете, мога да ви дам някои насоки.

Общи условия

Активация на акаунт