Пазаруване от about you - тема 30

• 60 427
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Хора,умирам от яд!Направих поръчка за 1200 лева,като ми задължиха да платя с карта!Взеха ми парите и ми отказаха поръчката......

# 676
1. Сключване на договора:
Показването на стоки в онлайн магазина не представлява правнообвързваща оферта, а необвързващ онлайн каталог. С натискането на бутона „Поръчай сега“ вие подавате обвързваща поръчка за стоките в своята пазарна количка. Потвърждението за получаването на поръчката се издава веднага след задаването на поръчката и не съставлява приемане на договора. Ние можем да приемем вашата поръчка чрез изпращането на потвърждение на поръчката по ел. поща или чрез изпращане на стоките в срок от два дни.

Това е от Общите условия.
Аз го разбирам така - за сключен договор се счита, ако е изпратен е мейл с потвърждение на поръчката.
До тогава не е сключен договор между АЮ и клиента.

Няма ли имейл, клиентът не може да претендира, няма основание, защото няма сключен договор

Права си. Точно така е. И аз така го разбирам.
В облигационното право има оферта, която се подава. Когато се приеме, имаме съвпадение на двете насрещни воли и сключен договор. Това е.

Тук нямаме сключен, защото офертата не е приета.

# 677
Това съвсем офтопик, ама не ви разбирам как така "поръчвам за ММ".
У нас се случва следното. Казвам" 'Поръчах това и това за теб, обаче са пратили рокля XS. Ще я носиш ли?". "Ми не". Чудесно, казвам, голям късмет, че е моят номер.

# 678
Момичета, аз също пуснах 5поръчки,само едната е отказана в профила. За другите четири имам имейл, че аз съм искала да ги откажа но вече е невъзможно. Въпросът ми е, това отказана поръчка ли е, или да се надявам че ще дойде все нещо?

# 679
А правилно ли четете мейлите, имам съобщение, че за съжаление заявката ми за отказ не може да бъде изпълнена
Поръчката е в статус - обработка в сайта
Да се надявам ли, че и по два размера се подсигурявах

# 680
  • Бургас
Аз от 5 имам 2 такива, които уж съм искала да откажа, но не може. Тях се надявам да получа поне.

# 681
  • Варна
АЮ се измъкват от отговорност, елегантно, по терлици..

Клиентът е получил имейл потвърждаващ, че той се е отказал от поръчката.
Клиентът казва, че не го е направил
Това на жаргона на бг мама е - Една жена каза!

АЮ обаче са подковани. Те предоставят данни/разпечатки/извлечения от компютърната система, от които е видно, че клиентът е "изпратил" отказ и заради това е получил потвърдителен мейл за отказа.

Имаме Една жена каза срещу официални разпечатки или там както се води.

Мисля, че е изключително трудно и никой няма да се занимава да докаже, че Една жена каза е била права в твърденията си.

АЮ са го измислили....

Освен ако не си признаят, че е бъг и измислят компенсация.

# 682
Може да имаш късмет с този статус
Моите са с голям червен надпис отказана
Отначало продукт по продукт беше , после са пораснали на всичко наред

# 683
Aero Аз също поръчвам на ММ неща. Когато няма време да гледа и знам, че ще му хареса даденото нещо, то аз го поръчвам. Всъщност аз редовно му пускам някакви неща. Особено от Zara  само аз му пазарувам 😃.

Според мен е бъг това и ще ги откажат всичките.

# 684
И при мен всички 5 поръчки са откзани . То вярно , че беше много хубаво , за да е истина , но и в банера им отгоре пишеше до - 60% екстра . Май и на чернопетъчните сделки нямаше такива попадения .

# 685
С този текст аз разбирам, че ще излязат сухи

Потвърждението за получаването на поръчката се издава веднага след задаването на поръчката и не съставлява приемане на договора.

С две думи имейла е автоматичен, което си е така и не ги обвързва с договор.

Аеро, ще ме умориш 🤣🤣🤣
Остави, ами си върнах чантата, но нали обещах, че няма да страдам....оммммм.....

# 686
Ми всъщнист имало е, имала съм такива попадения и преди

# 687
Според мен ви отказват скъпите поръчки.
Тези на малка стойност ще пратят.
Така си мисля.

Моята за 40 лв още не е отказана..

# 688
А правилно ли четете мейлите, имам съобщение, че за съжаление заявката ми за отказ не може да бъде изпълнена
Поръчката е в статус - обработка в сайта
Да се надявам ли, че и по два размера се подсигурявах

Щефи, чета. Имам 5 отказа и 2, че не вече не мога да ги откажа.

Както и да е. Бях приготвила неща за връщане утре. Няма да върна нищо, докато другото не дойде. Ако дойде.

# 689
  • София
Чиста гавра с клиентите си е това. Отказани поръчки и много загубено време. Ту има, ту няма намаление. Едни цени в сайта, в кошницата - други. Като имат проблем - да спрат сайта, докато го оправят, а не да ни губят времето.

Общи условия

Активация на акаунт