Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 144
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Пловдив
Ilik вие не сте ли в един клас с gossip...или те са в "а". Отказвам да повярвам,  че е госпожата по БЕЛ на "а"клас...моят син беше на школа при нея, и просто не вярвам , че е способна на това...
Не знам. Може и да сме в един клас. Моите са оформени по БЕЛ още в понеделник. Не са им нанесени оценките в школо просто. Не знам каква е ситуацията при gosspiss. Също не мога да повярвам, че госпожата може да направи, това което се разказва... Аз по-всеотдаен и прекрасен учител не съм срещала през живота си! На същото мнение са и децата. Но...

# 1 036
А сега си мисля - възможно ли е на този етап госпожата да преценя, че е за 5, а да изчаква да види точките, ако смята, че се е представил добре, за да му пише шестица ? Ама пък ,ако беше така , можеше да го обясни това ...Изобщо много изнервяща ситуация.
Като цяло аз съм твърдо за реалното оценяване, мечешка услуга е завишаването на оценките . Но се получава, че едни учители завишават и то с доста, други не и ето ти 22 точки разлика..

# 1 037
Момичета, кои от езиковите гимназии в София са с едносменен режим? Знам само за ФЕГ. Има ли и други? И пак за ФЕГ-как са условията? Някакви пресни отзиви за там, че моите впечатления са от преди 30 години?

има отзиви, че са с много добра подготовка по БЕЛ, вижте резултатите по ДЗИ и били само 1ва смяна.

# 1 038
Завишени или.реални, само между четворка и петица разликата е 13 точки, между останалите - 11. Ако детето е с нереална оценка ще си проличи на НВО, ако квесторите са били съвестни. Разбира се има и изключения като наборчето, което измръзна на БЕЛ от климатика и на математика отиде с температура и отпаднало или детето на Лорентин, което блокира от обидата на съученика. Но това са изключения от правилото. Така, че рядко някой ще получи нечестно предимство да измести друг от мястото. А и после ще си проличи кой с какви знания влиза в осми клас.
Радвам се, че всичко свърши - НВО мина, оценките са ясни, остава да излязат и резултатите от изпитите. Повече или по-малко всеки вече се е ориентирал, остана, ако се налага да се включи и резервно желание. Снощи щерката заяви, че иска само едно нещо и ще пише само едно училище в заявлението. Така, че аз ще редя останалите варианти - неща, за които се е колебала и искала + някои, които аз смятам, че трябва да включа като резервни варианти.

# 1 039
  • Пловдив
А сега си мисля - възможно ли е на този етап госпожата да преценя, че е за 5, а да изчаква да види точките, ако смята, че се е представил добре, за да му пише шестица ? Ама пък ,ако беше така , можеше да го обясни това ...Изобщо много изнервяща ситуация.
Като цяло аз съм твърдо за реалното оценяване, мечешка услуга е завишаването на оценките . Но се получава, че едни учители завишават и то с доста, други не и ето ти 22 точки разлика..
Не. Въпросната госпожа е изключително разбрана. Независимо от оценките през срока (защото е доста критична и изискваща, но според мен трябва да е така!), тя каза, че ще изпита всеки, който желае повишаване на успеха. И ако ученика покаже, че разсъждава и мисли, ще му пише по-висока оценка. Не е в нейн стил да разчита на чуждо оценяване, пък било то и НВО. Сигурна съм, че знае и сроковете за това. Просто тя винаги нанася оценките по-бавно.

# 1 040
  • София
Аз да попитам има ли някъде няква примерно обща информация кое училище на какъв сменен режим учат за София питам и къде да търся в сайтовете на самите училища ли?

# 1 041
Забравих, че оценките от дипломата не се усвояват и затова ги сметнах 22 Grinning
Ама пак е нечестно, защото ако се колебаят две деца между 5 и 6 , и са на едно ниво в знанията, ама едната госпожа даде малко, а другата отнеме малко ? Те после ще имат сходни точки на матурите и тогава оценките от дипломата ще са решаващи . Не знам дали го обясних добре

# 1 042
  • Пловдив
Ilik вие не сте ли в един клас с gossip...или те са в "а". Отказвам да повярвам,  че е госпожата по БЕЛ на "а"клас...моят син беше на школа при нея, и просто не вярвам , че е способна на това...
Не знам. Може и да сме в един клас. Моите са оформени по БЕЛ още в понеделник. Не са им нанесени оценките в школо просто. Не знам каква е ситуацията при gosspiss. Също не мога да повярвам, че госпожата може да направи, това което се разказва... Аз по-всеотдаен и прекрасен учител не съм срещала през живота си! На същото мнение са и децата. Но...
Абсолютно съгласна с ilik123, г-жата по БЕЛ е уникална, децата много я харесват, да не говорим, че само в нейните часове има дисциплина. Синът ми е в 7-ми "а" и също няма нанесена оценка по БЕЛ за втория срок, но такава липсва и по МАТ и английски, та не виждам някакъв проблем.

# 1 043
  • София
Аз като цяло за пръв път се сблъсквам с тази история с матурите, да ви кажа силно съм разочарована от много неща, първо този вариант за изпит изобщо не е удачен, защото някое дете може от стрес да блокира и да се представи по зле от колкото всъщност си знае , второ от доста места подучух, че квестортите не са си свършили работата, някъде се позволява преписване и помагане, и сега я кажете , че е честно , и на края за така желаните езикови гимназии взимат математиката като балообразуващ предмет, аз не виждам логика, да взимат по език оценката примерно,
почти е сигурно, че който иска да учи език матрматиката не е неговата сила.
Трябва да си има изпит по математика вътрешен както си беше някога за мат.паралелки.
След някоя година пак ни предстои същото и дано има някакви промени дотогава , че ще се замисля дали да дам над 2000лв за уроци на година и накрая някой да си преписва просто.

# 1 044
# 1 045
...........
и на края за така желаните езикови гимназии взимат математиката като балообразуващ предмет, аз не виждам логика, да взимат по език оценката примерно,

И как стигнахте до тази гениална мисъл?

# 1 046
Брей, масово тук се отчитат майки на деца с очаквания за над 90 т. Браво! Не, че аз не се надявам на добри резултати, но определено смятам, че ще има струпвания в горния диапазон...

# 1 047
  • София
...........
и на края за така желаните езикови гимназии взимат математиката като балообразуващ предмет, аз не виждам логика, да взимат по език оценката примерно,

Да, и аз това искам да попитам. Защото това твърдение изобщо, ама изобщо няма нищо общо с реалността.

# 1 048
  • София
...........

Ми такова ми е усещането , а и от познати, че който иска да учи уселено математика или трхническа специалност се насочва в такава гимназия , и обратното , на който не му де учи математика или не я долюбва особено ще се насочи към езикова гимназия или хуманитарни паралелки , тогава защо за езиковите балобразуването за езиковите е 2 бел 2 мат , а не е примерно 3 бел 1 мат., а за математиката си е така 3 мат 1 бел.

# 1 049
А моето усещане е, че сте много далече от истината какво е това езикова гимназия. Училище като другите, в което имаш възможност да научиш и чужд език.

Общи условия

Активация на акаунт