Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 84 634
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 560
Хора, намирам информация, че медицинското трябва да се приложи още с кандидатстване в професионалните паралелки. Предполагам, че тези ИТ са професионални. Къде точно се качва файла със сканираното медицинско?

# 1 561
Сигурно ще се види къде, когато вече има оценки и попълваме.

# 1 562
  • Варна
Хора, намирам информация, че медицинското трябва да се приложи още с кандидатстване в професионалните паралелки. Предполагам, че тези ИТ са професионални. Къде точно се качва файла със сканираното медицинско?
При подаване на заявлението с желани паралелки има къде да се прикачи сканирано медицинско. Същото може да се занесе на хартия в момента на записване след класиране. ИТ може и да са профилирани паралелки, а за тях не се изисква медицинско.

# 1 563
Моят иска да е системен програмист, там искат медицинско. Пише си го винаги на сайта на даденото училище какво изискват.

# 1 564
Моята дъщеря кандидатства в Националното музикално училище и искаха медицинско на хартия плюс становище от УНГ, които входирах директно при тях. Не можело онлайн. Може би за системен програмист е различно.

# 1 565
Професионалните гимназии (бившите техникуми) изискват медицинско. В моя град няма професионални паралелки в СУ, но понеже в други градове има, то в план приема, където са обявени за дадената област на всяка паралелка е отбелязано каква е - професионална или.профилирана. Ако е професионална пише и с каква квалификационна степен завършват - 1, 2 или 3. Също така професионалната паралелка може да бъде и дуална.
Сега ще напиша разликите
1. Изучаване на чужд език:
- В профилираните паралелки е интензивно (18 часа седмично в 8 клас)
- В професионалните е разширено (12 часа седмично) или не интензивно и не разширено (4 часа седмично)
2. Практика
- В профилираните паралелки няма практика
- В професионалните паралелки в 10, 11 и 12 клас има практика, в това число и две седмици през юли или август. Обикновено се провежда по фирми, с които училището сключва договор и на практиката се поставя оценка. Дуалната форма в 11 клас имат 4 седмици лятна практика, а през учебната година два дена са на практика, три дена имат учебни часове. В 12 клас е обратното - два дена учат и три дена са на практика.
3. ДЗИ
- В профилираните паралелки учениците избират за втори ДЗИ един от профилиращите предмети
- В професионалните паралелки втория ДЗИ е на практика Държавен квалификационен изпит и се провежда в 3 дни - теория (4-часов на датата на второто ДЗИ), практика (6-часов) и защита.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 10:08 от Mama Ru

# 1 566
Момичета, дали не е време за нова тема?

# 1 567
Много мило
 https://thesite24.net/sedmoklasniczi-ot-mg-varna-blagodariha-na- … ten-zhest-snimki/

Предполагам родителите са помогнали

# 1 568
Къде може да се види за София-град тази година повече или по-малко деца се явяват на НВО?

# 1 569
6 часов изпит практика! Това ми изглежда изумително. Космонавти ли ще стават та толкова време? Най-добре да не научава дъщерята колко дълго ще я изпитват, че веднага ще зачертне професионалните гимназии.
natonkata, на сайта на РУО трябва да има тази информация.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 09:03 от laurentin

# 1 570
Къде може да се види за София-град тази година повече или по-малко деца се явяват на НВО?

Колко са се явили не знам дали може да се види сега, ще може след като излезнат резултатите.

Може да се види, че по-малко са родени 2010 по градове. Колко за отпаднали или изместили/мигрирали не знам.

Disclaimer с големи букви:
Едно предположение само без данни.

Защо баловете за момчета се повишили миналата година, видях вчера данни за приетите в СМГ/НПМГ и повечето са момчета май 70/30.

# 1 571
В сайта на Дидева за тази година пише "В столицата тази година те са над 10 400", а виждам статии за миналата година - 12 700 деца, но не знам доколко надеждни са източниците. В София обаче катндидатстват и доста деца от провинцията и околните населени места..
Интересно е каква е бройката момичета/момчета...

# 1 572
  • София
След 4 ти клас обикновено класовете в СМГ са предимно мъжки. В класа на дъщеря ми бяха общо 5 момичета. Предполагам, че тенденцията е такава и в НПМГ. Тази година и този набор са първите с новооткритата паралелка в НПМГ след 4клас. , така че очаквам да има отново вдигане на баловете при момчетата в горен диапазон.

# 1 573
  • София
Ганис, голямо благодаря, че ми каза онзи страхотен начин за разлагане на квадратния тричлен. Точно това упражнявахме деня преди НВО. На наборката й било толкова лесно, че проспала как един минус сам си се превърнал в плюс. Но важното е, че ако беше забила още на алгебрата, която й е по-силната, щеше да се притесни за следващите и да реши много по-малко. Още веднъж БЛАГОДАРЯ! Flowers Hibiscus

# 1 574
В смг и нпмг няма квоти за момичета/момчета. Броя приети деца са почти по-равно от двата пола поне между 4-7 ми клас. Изключение е може би специалния “А” клас.

Общи условия

Активация на акаунт