Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 84 619
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 575
Infopriem е down в момента. Работят и днес.

# 1 576
Infopriem е down в момента. Работят и днес.
Току виж са ни развалили уикенда 😀 При мен работи

# 1 577
Лорентин, това е бившият ДКИ. И да, реално на практиката имат нужда от тези 6 часа. На ример специалност "Геодезия" първите два-три часа излизат и правят определени замервания и изчисления по задача, след това пренасят на бланка, доизчисляват имат и схема/скица геодезическа да правят... Готвачите готвят, интериорният дизайн имат да правят дизайн на помещение... Просто няма как да е 4 часа. Някой, ако реши и на втория час може да излезе, ама повечето си ползват времето почти до края.

# 1 578
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – СОФИЯ-ГРАД
София 1303, ул. „Антим I” № 17, тел.:02 9356050, e-mail: rio_sofia_grad@mon.bg, www.ruo-sofia-grad.com

Брой на учениците в VII клас през учебната 2023/2024 година в училищата на територията на област София-град към 24.11.2023 г.:

В общински и държавни училища   10874
В частни училища   958
В спортни училища   243
В училища по културата   292
В специализирани училища   43
ОБЩО:   12410

Миналогодишните седмокласници са били 12784. Информацията я има в сайта на РУО, но не успявам да я копирам.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 11:05 от Monza

# 1 579
В смг и нпмг няма квоти за момичета/момчета. Броя приети деца са почти по-равно от двата пола поне между 4-7 ми клас. Изключение е може би специалния “А” клас.
Какво е специалното на този клас?

# 1 580
В инфо - прием се появи нов ред в раздели Изпити и Оценки за участия в НПМГ.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 11:35 от Magari

# 1 581
Monza, много благодаря за информацията ❤️

# 1 582
Някога през годините обявявали ли са оценки събота или неделя?

# 1 583
  • София
Аз поне не помня такъв случай.

# 1 584
В смг и нпмг няма квоти за момичета/момчета. Броя приети деца са почти по-равно от двата пола поне между 4-7 ми клас. Изключение е може би специалния “А” клас.
Нищо, просто паралелките се редят по бал и традиционно А клас е с най-високия бал. На сина ми в класа - 10а на НПМГ има 17 момчета и 10 момичета. Според мен се дължи на това, че няма толкова голям интерес от страна на момичета към математически паралелки

# 1 585
Като напълнят сега всичко( както се появиха доп.редове), нищо няма да ги спре да пуснат в понеделник сутрин оценките

# 1 586
  • В Страната на чудесата
Нищо, просто паралелките се редят по бал и традиционно А клас е с най-високия бал. На сина ми в класа - 10а на НПМГ има 17 момчета и 10 момичета. Според мен се дължи на това, че няма толкова голям интерес от страна на момичета към математически паралелки

Първите 10 деца по бал след 4 клас отидоха там (с 1 изключение). В останалите английски паралелки децата не са разпределяни по бал. Но до края на 7 клас, така или иначе, някои деца дърпат силно напред, без значение от паралелката, други пък рязко се сриват... случаи всякакви. Съотношението е приблизително 2:1 в полза на момчетата във всички паралелки, категорично не са по равно момичета и момчета.

# 1 587
Да ви кажа сега съм в блажено неведение. Надявам се такъв да си остане уикендът 😄
Понеделник ще му мисля.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 17:57 от zlatenceto

# 1 588
Лорентин, това е бившият ДКИ. И да, реално на практиката имат нужда от тези 6 часа. На ример специалност "Геодезия" първите два-три часа излизат и правят определени замервания и изчисления по задача, след това пренасят на бланка, доизчисляват имат и схема/скица геодезическа да правят... Готвачите готвят, интериорният дизайн имат да правят дизайн на помещение... Просто няма как да е 4 часа. Някой, ако реши и на втория час може да излезе, ама повечето си ползват времето почти до края.
Мама Ру, благодаря! Стана ми ясно, не всичко от тези 6 часа е изпит. Тъй като никога не съм се сблъсквала с такъв изпит и нямам познати, завършили проф.гимназия като прочетох 6 ч. се притесних.
А какво означават степените 1,2,3, гледах и такова има?

# 1 589
  • у дома
Професионалните гимназии (бившите техникуми) изискват медицинско. В моя град няма професионални паралелки в СУ, но понеже в други градове има, то в план приема, където са обявени за дадената област на всяка паралелка е отбелязано каква е - професионална или.профилирана. Ако е професионална пише и с каква квалификационна степен завършват - 1, 2 или 3. Също така професионалната паралелка може да бъде и дуална.
Сега ще напиша разликите
1. Изучаване на чужд език:
- В профилираните паралелки е интензивно (18 часа седмично в 8 клас)
- В професионалните е разширено (12 часа седмично) или не интензивно и не разширено (4 часа седмично)

Поправям,че има и профилирани,които са с разширено изучаеане на чужд език-има и в НПМГ,СМГ и в др училища също.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 14:15 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт