Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 193
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 720
И аз да попитам за 22 та дават ли някакви точки при отрицателно решение ( нещо такова си спомням , че беше).
Ganis, има ли яснота колко точки ще се вземат за 23Б, когато си решил да използваш намерения ъгъл от 23А?
Проверката тече с пълна сила и все още е рано да се каже кога ще приключи.
1 т.

# 721
  • София
Ако е в петък, би било просто чудесно. Много, много се надявам да е вярно и да успят да проверят по-рано проверителите. Стискам им палци и им желая остър поглед и здрав разум при оценяването. Зад всяка точка по-малко, да визуализират по едно развълнувано дете и една още по-психясала майка.

Ние най-накрая събрахме смелост да проверим. Оплескал е само 22задача. Всичко друго му е вярно, даже е намерил лицето на триъгълника в 23в, та и там може да падне някоя и друга точка.
На 22 в уравнението е извадил 180, а не е прибавил. Решил го е така. Съответно б) и в) с полученото (грешно число) от а) му е също вярно.
Дали ще му дадат някакви точки или да отпишем направо 11т на тази задача.

# 722
Чух "клюка" от заместник-директор за 28-и, петък, следобед, но не претендирам за достоверност, макар че източникът беше представен като много добре информиран
И аз мисля, че петък следобед/28.06 може да има резултати.
Така, хем агонията с чакането от резултатите ще свърши,
хем ще ни се насъберат около 10 дни мислене,  как да подреждаме желаните паралелки.

# 723
Имате ли идея, кога най-рано можем да очакваме резултати?
На 02.07 в 9,30 часа.

# 724
В петък следобед тръгваме за уикенд на морето и изобщо няма да ми е да проверявам. Дай боже, и да ме пуснат отпуска от 1.07 и направо ще останем още 4-5 дни. А и не виждам смисъл за нас, така или иначе възможностите пред детето ми са много много малко - максимум 4-5, първото желание, на което се надяваме е ясно. Остава само да отворят системата и официално да подадем заявлението.
Това, което най-много ми тежи и ме дразни, че се опитват да я уговарят нея и мен да не кандидатства по първо желание, а да я запиша в по-реномирано училище - все училища, за които катастрофално няма да стига балът (ще е надолу с по 100-150 точки).

# 725

Това, което най-много ми тежи и ме дразни, че се опитват да я уговарят нея и мен да не кандидатства по първо желание, а да я запиша в по-реномирано училище - все училища, за които катастрофално няма да стига балът (ще е надолу с по 100-150 точки).
Какво значи по-реномирано училище? И как ще я запишеш като ме й стигне бала?

# 726
Мама Ру, не разбрах какво се опитват да ви уговорят?

# 727
  • София
Последно ще напиша,
Реди се по желание на детето,  не по бал.
Защото, ако ви класират да кажем на 5 желание и решите да се пробвате за 2ро класиране, ще участвате само до въпросното 5то желание, или ще се качите на горе или оставате с 5тото си желание, всичко надолу отпада ,
Нямате право да избирате обаче , ако ви класират примерно на 2ро класиране с по предно желание записвате с него.

# 728
Ако е по-добро не виждам каква е драмата

# 729
Да не кандидатства там, където сме решили, а да кандидатства в по-високобалови училища. Хора, които хал хабер си нямат от резултати, възможности, класиране на детето и кое е подходящо за него и кое не, като чуят къде иска да влезе и почват да я разубеждават за това училище.
И да, много хора, в това число и колеги се опитват да ме убедят да я запиша тук или там. Вярно, че деца със СОП могат да бъдат насочени и записани извън класиране, но тя не попада в тези категории. А детето слуша доброжелатели и почва да се колебае в предпочитанията си. Мога да изредя 30 паралелки в "елитни" училища, за които няма никакъв шанс и накрая пак ще бъде приета на 31-во желание. Смисъл? Да се смачка още повече и да мисли, че за нищо не става?
Като видях накъде вървят нещата седнах и огледах кои училища биха й били по силите и има смисъл да се бори за прием там.

# 730
Да не кандидатства там, където сме решили, а да кандидатства в по-високобалови училища. Хора, които хал хабер си нямат от резултати, възможности, класиране на детето и кое е подходящо за него и кое не, като чуят къде иска да влезе и почват да я разубеждават за това училище.
И да, много хора, в това число и колеги се опитват да ме убедят да я запиша тук или там. Вярно, че деца със СОП могат да бъдат насочени и записани извън класиране, но тя не попада в тези категории. А детето слуша доброжелатели и почва да се колебае в предпочитанията си. Мога да изредя 30 паралелки в "елитни" училища, за които няма никакъв шанс и накрая пак ще бъде приета на 31-во желание. Смисъл? Да се смачка още повече и да мисли, че за нищо не става?
Като видях накъде вървят нещата седнах и огледах кои училища биха й били по силите и има смисъл да се бори за прием там.
Първи смисъла, че си уважила желанието на детето.
Втори смисъл, никога не знаеш кое класиране как може да ви изнанеда. Така че детето да влеза на място което е било с висок бал миналата година.
Трети смисъл, няма никакво значение дали си приет по 1-во, 5-то, 10-то или 25-то желание.

# 731
Mama Ru, При нас е същото, но аз се забавлявам. Как нямало да е в МГ? Нали батко му е бил там? (Все едно децата са клонинги и задължително едното прави каквото и другото).

# 732

Ти си познаваш детето и знаеш кое би го смачкало и кое не, иначе нищо не значи да е приета по 31 желание. Няма значение и дали си първият или последният приет в паралелката.
Доброжелатели и съветници винаги има 😁, без значение, че никой не ги пита, ама така да си кажат.

# 733
За София може и да няма, при нас са 56 паралелки и повярвай, знам с какво нежелание учат деца, записани на 13-19-то желание.
И не, няма как да ме изненада нещо, ако при очаквани 55 и 25 (примерно ) точки на НВО и тройка по балообразуващите предмети кандидатства в МГ и ЕГ, ако за там минималните балове са над 380-400. Не говорим за 5точки, нито дори за 25.
Детето си има желание, което му пасва, ама не е в елитно, опс, високобалово училище. Ама на мен ми е по-важно да учи нещо, което е подходящо за нея, да е в подкрепяща и толерантна среда и да е спокойна и приета.
И изобщо не искам някой да си вре носа там, където не му у работа, пък било то и добронамерено. Защото детето мисли, че е възможно и се надява. И после аз ще трябва да се справям с обяснението защо не е приета в МГ или АГ с бал под 200, с разочарованието, че не е станало, с поредния удар по крехкото самочувствие и с мотивацията да учи там, където е приета.

# 734
Струва ми се нереалистично да има резултати цели 4 дни преди обявения краен срок. Залагам на 1 юли към 4 ч.

Общи условия

Активация на акаунт