Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 131
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 705
Даже аз като си стоя и си размишлявам, и така ми е добре, без да зная резултата. Имам си все пак надежди разни сега Laughing

# 706
Уж е ясен алгоритъма, на все пак.
Хипотетично, ако моето дете е #1203 в системата от 1590 деца, когато стигнат до номер 1203 и гледат, че желание #1 няма места, но нейния бал за това желание е 290 (примерно) и е по-висок от бала на последното прието дете с номер 915 в системата с бал 256, моето би трябвало да влезе, а на #915 да му търсят друго място, нали?

1. Иван  220
2. Иванка 225
3. Яна        480
......
Незнам как си ги предтавяте това с номерата. Но представете си че са подредени по азбучен ред.

1. Ще вземе от всички деца само тези които са подали в Русе пак ще си останат в азбучен ред.
2. Ще сортира не по име а по бал - тогава в нашия случай

1. Яна 480
2. Иванка 225
3. Иван 220

3.Ще почне да ги класира от номер 1 - което е детето с Най-висок бал - Яна. После следващото по бал..., така че ситуацията която описвате е невъзможна. Няма как Иван да е класиран преди Иванка или Яна.

# 707
Това мисля е най-подробното обяснение как става класирането.

Ама всеки сам си прецени на кое да вярва. Има официални правила прочетете там.

Има няколко неща:
- Как става класирането като алгоритъм - не мисля, че всеки има нужда да го разбира на 100%. Не мисля, че това е вярно https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663802.msg22272316#msg22272316
- Какви са основните правила в класирането е добре всеки да разбере добре, санака е права
- Как всеки да реди - всеки си решава. Много хора дадоха съвети.

дадох примери, понеже не всеки разбира правилата и си вади грешни изводи.
Ако баловете се изчисляваха еднакво, алгоритъма щеше да започва с най-високия бал... Но тъй като се изчисляват различно, то алгоритъма е този Hands V Той е значително по-бавен (изисква повече итерации), но позволява всеки да заеме най-високо пожеланото място, без да може да измести някой, пожелал го с по-висок бал и без да бъде изместен от някой с по-нисък.
Закачам (малко поорязан) printscreen от миналогодишното първо класиране на моето дете да се види колко е различен изчисления бал за различните паралелки и как стига за всичко, без трето желание... и не се класира в паралелката, за която е с изчислен най-висок бал, а в първото си желание...
,.......

Ще изтрия след малко, само за ориентир
ПП: махам примера Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 00:43 от peneva_a

# 708
Чудесен пример, благодаря! Вижда се, че е редено по желанията на детето и има и паралелки с по-висок бал, по-надолу.
Аз всъщност съм направила вече екселска таблица с желания и само чакам. В нея съм наредила точно според желанията - някои паралелки с по-висок бал стоят по-надолу.

# 709
  • София
ДЕТЕ С ПО-НИСЪК БАЛ НЕ МОЖЕ ДА ИЗМЕСТИ ДЕТЕ С ПО-ВИСОК  БАЛ, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОРЕДНОСТТА НА ЖЕЛАНИЯТА.

Това е моето съвсем сериозно предложение за заглавие на следващата тема, точно съвпада със седмицата за редене на желанията. Поне има шанс някой да го прочете.

# 710
Имате ли идея, кога най-рано можем да очакваме резултати?

# 711
Най- рано според мен на 01.07 следобед, но мисля, че ще е на 02.07

# 712
Чух "клюка" от заместник-директор за 28-и, петък, следобед, но не претендирам за достоверност, макар че източникът беше представен като много добре информиран

# 713
  • София
Проверката тече с пълна сила и все още е рано да се каже кога ще приключи.

# 714
На мен не ми се вярва толкова рано, но пък би било добре дошло Simple Smile
от друга страна.. после идва трудното с реденето на желания, та не знам кое е по-добре Simple Smile

# 715
Ganis, има ли яснота колко точки ще се вземат за 23Б, когато си решил да използваш намерения ъгъл от 23А?

# 716
  • София
По-добре да е в понеделник. Никой няма да ни пусне статистика в петък или събота и така хем ще имаме някаква информация, хем няма да е пълна и пак ще седим на тръни.

# 717
  • София
Ganis, има ли яснота колко точки ще се вземат за 23Б, когато си решил да използваш намерения ъгъл от 23А?
1 т.

# 718
peneva_a, явно не съм права как се случва класирането.
Благодаря

# 719
За мен не е по- добре. Да си ги пуснат в петък, статистиката ще я направим тук, а в понеделник официалната

Общи условия

Активация на акаунт