Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 281
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 75
Да питам , в 1 АЕГ има ли днес отворени врати, защото ми попадна някъде тази информация?
1 НЕГ има отворени врати днес. 1 АЕГ - през април (поне от инфо от сайта им).

# 76
Щом братчето ще кандидатства в МК училище, няма ли възможност в МОНското да изтегли сестра си и после да се запише в МК? Един вид подсигуряване, ако на нея не й стигнат силите да се класира
Е, не, няма такъв начин. Вече са ти обяснили. Плюс, че класиранията и записванията на МК са много преди тези на МОН. Той ще трябва да се е записал вече в МК, когато излезе първо класиране на МОН.
Но ние сме в Пловдив и тук, ако няма мнооого голям скок в баловете, би трябвало да и стигне на девойката, където иска да се класира. Друг е въпросът, че все още не може да реши, дали да пише първо желание Английската или да си остане в нейната паралелка в МГ /не знам за София, но в Пловдив си ги оставят в паралелките, в които са били, ако изберат да продължат в МГ и си имат особено отношение към тези си ученици/. И дилемата е голяма.

Добре де но ако се е записал в МК не означава че отпада автоматично от класиранията на МОН. Записва се в МК , и участва до трето класиране на МОН , там успява да влезе в желаната гимназия и изтегля документите си от МК и се записва в МОН гимназията.

# 77
...не знам за София, но в Пловдив си ги оставят в паралелките, в които са били, ако изберат да продължат в МГ и си имат особено отношение към тези си ученици/. И дилемата е голяма.
Стана ми интересно - как ги оставят в една паралелка, ако имате различни паралелки? Имам предвид следното - тук, в нашата МГ до 7-ми клас са 1 паралелка, след това има прием от 5 паралелки, всяка от които е с различни профилиращи предмети. Та се зачудих как оставят децата, които и след 7-ми клас са приети там отново,  в една паралелка. И какъв профил е тя?
Моята до последно се колебае в коя паралелка желае, но май вече са го измислили с приятелките си и ще се целят в ИТ +информатика. На мен ми се искаше да е с профил математика, но каквото тя си избере все пак. Само се притеснявам, че на РС директорката е казала, че в последствие тази паралелка не може да избира Англ. език за профил след 10.клас, съотв. няма как и матурара да е по АЕ. Дали е възможно още отсега да се каже, че не може да се избира даден профил от опр.паралелка? Няколко майки са разбрали така, аз не ходих и от 1-во лице не съм го чула. Дъщеря ми пък от друга стеана твърди, че нямало такова нещо Laughing Иди, че разбери...
А това с 1-во и 2-ро класиране ми голяма каша, нещо не мога да схвана схемата. Надявам се на 1-во да е готова и да не го мислим нататък.

Благодаря за темата! Да ни е на късмет и нека всяко дете да влезе където желае!

# 78
  • София
Да, за немската знам, ама нещо се отказаха девойките да ходим.
Ще чакаме Доро и който там отиде да сподели малко инфо.

# 79
  • Пловдив
Рали, 4 паралелки са в МГ Пловдив, с английски и еднакви профилиращи предмети: математика и информатика. Така, че ако ученикът не предпочете КГ, СП или единствената паралелка с НЕ, то няма никакъв проблем да оставят учениците в паралелката, в която са се обучавали до момента. При нас са два класа: "а" и "б" и така си и остават и след 8 клас.
Звездица небесна, права си, ако по-силно желае училище от МОН. Но на младежа първо желание му е МК и то дори две училища в града: Художествена гимназия, после Сценични кадри. При неуспех в двете, тогава идва реда на МОН.

# 80
Рали, да не сме в едно училище Grinning
И при нас в МГ са фиксирали профилите след 10 клас и СХН е само с информатика и математика, а математическите са с информатика и АЕ. Реално по-хубавият профил е вторият, но децата искат СХН, защото са по-високобаловите паралелки. Аз обаче се замислих, че ако се освободи място в математическите, би могло да стане прехвърляне след 10 клас, дотогава ще са учили едно и също.

# 81
Я да споделят тези които още имат изпити.
Дати и за какво стискаме палци.
Малко да се разсеяме от точките в главите.
Снощи за мое учудване не сънувах точки, но сънувах, че не мога да си закопчея панталона, защото ми е малък - пророчески сън ще да е.

# 82
Може ли някой да сподели критериите за оценка на тезата ...Разбирам, че няма много смисъл на този етап, но искам да се ориентирам..
Нашата теза звучи така
" Цитираният откъс от разказа "Една българка " на Иван Вазов внушава мотивите за себеотрицанието, жертвоготовността и милосърдието на баба Илийца.Художествените послания се постигат чрез метафора, която очертава мотива за помощта и състраданието. Патриархът на българската литература поставя помощта като висш идеал в ценностната система на героинята си на фона на робското съществуване, тиранията и робството"
В драма съм понеже аз измислях "рамката" на тезите, които пише дъщеря ми, а доколкото разбирам подобно звучащ текст би бил оценен на макс 4 т

# 83
Рали, да не сме в едно училище Grinning
Не знам 😀 Ние сме в Хасково, в едно ли сме?
Може би явно е практика и на други места това, но ме озадачи, защото те все още не са съвсем ориентирани в профилите кой какво желае, а и те са след 10 клас, нали теоретично може тогава да избират...
Да, най-високобаловата ги влече и нашите девойки,ако и да не са й много на сърце СХН...

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 12:47 от Pали

# 84
Утре, изпит по математика за прием в настоящето училище.
Снощи за мое учудване не сънувах точки, но сънувах, че не мога да си закопчея панталона, защото ми е малък - пророчески сън ще да е.
На благосклонни оценители и много точки и по БЕЛ, и по МАТ Simple Smile

# 85
  • Пловдив
2 и 3 юли, изпит по рисуване към МК.

# 86
Може ли някой да сподели критериите за оценка на тезата ...Разбирам, че няма много смисъл на този етап, но искам да се ориентирам..
Нашата теза звучи така
" Цитираният откъс от разказа "Една българка " на Иван Вазов внушава мотивите за себеотрицанието, жертвоготовността и милосърдието на баба Илийца.Художествените послания се постигат чрез метафора, която очертава мотива за помощта и състраданието. Патриархът на българската литература поставя помощта като висш идеал в ценностната система на героинята си на фона на робското съществуване, тиранията и робството"
В драма съм понеже аз измислях "рамката" на тезите, които пише дъщеря ми, а доколкото разбирам подобно звучащ текст би бил оценен на макс 4 т
Ако това е теза за 4 точки максимум, то моето дете трябва да е с 0, защото и аз не мога така да се изкажа като цитираното, какво остава за нея.
Нейната теза звучи примерно така:"Цитатът е от произведението "Една българка" от Иван Вазов. Разкрива желанието на баба Илийца да помогне на бунтовника, защото е добра и милостива." Дори не знам дали е успяла да го облече по този начин, но е в този дух.

# 87
Добре де, нали всички сме наясно, че болшинството 13/14 годишни деца няма как от собствената си гледна точка и собствени умения, изразни средства да напишат такава теза, каквато споделя Kalisi? Аз съм в пореден шок от писарушките в МОН и техните безумни изисквания. Не се мери акъл и разсъждения, а зубрене и папагалско повтаряне. Ужас и безумие, без извинения. Затова съм и доволна, че МАТ ни е по-силният предмет, там поне 2+2 винаги е 4.

# 88
Рали, обаче и там се търси определено разписване и доказване. Има задачи, които мога да реша, но ми куца доказателствената част. Ако аз се явявам сега на този изпит няма да взема всички точки точно по тази причина, защото не мога да обясня как стигам до нещо, което просто знам или обяснението ми е по-объркано. Аз затова и от ученическите си години не обичах геометрията и предпочитал алгебрата - там не се изискваше да зубрим доказателства не теореми.
При моето дете българския е по-силният предмет, но е далеч от отличен, по-скоро ниво 4, максимум 4,50 според зависи. Математика 3-

# 89
Съоткачалнички, аз още не мога да повярвам, че всичко свърши и се радвам като малко дете! Благодаря за новата тема. Моят набор и той се притеснява, но се прави на мъж и не го показва. Усещам го и днес (пихме на спокойствие сутрешно "кафе"), че е доста сдухан и няма да приключи с притесненията докато не излезе класирането.
Ети, от личен опит ти го казвам, че това с притеснението трудно ще го изкорениш. Аз съм такава Smile На всички изпити, на които ходя се притеснявам като малко дете. Отделно ако нещо не знам, е краят на света.... Малката ми е същия тип. Обяснява ми как треперела на някакъв тест по английски в школата, от който нищо не зависи. Ще си намери някакъв начин, но е супер трудно. При мен нищо не работи, но успявам да се фокусирам след 4-5 въпрос. Много им дойде напрежението на децата тази година. Още са малки и неузрели за този натиск и стрес от страна на родители, учители, приятели.
Покрай нас всички очакват високи точки по математика. Предполагам, че ще има изненади. Отказвам да го мисля вече Satisfied
Ходихме на отворените врати в 91 НЕГ - прекрасни деца правеха презентациите (по 5-6 в стая). Много добро впечатление ми направиха.
За AniK - след 8ми клас разпределението в паралелките става чрез изпит по немски език (писмен и устен). На база на резултатите се формират първите 2 класа с немската диплома. Специфичното за тях е, че профилите били само Биология и Химия. (моят веднага се отказа като чу профилите). Ще го има немския отдел. Другите 5 паралелки имали право да избират между всички общообразователни за профил след 10 клас. От тази година щели да имат и Химия на немски (чакали германка). Другите предмети на немски са География, Биология, История, Математика (поне тези си спомням). Доста клубове и инициативи има организирани от децата. Прекрасни бяха тези, с които се срещнахме. Връщам се да ви дочитам.

Общи условия

Активация на акаунт