Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 258
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 90
Не искам да разочаровам очакващите съществена промяна у децата си по отношение на притеснение, но..
Скрит текст:
Това е до голяма степен характер. И говоренето, хваленето много-много не помагат (то не че аз ги хваля моите очи в очи  много, де). Имам си едно такова от 3,  така беше и в училище, така  е вече и 10 семестъра в университета. При първия държавен от съвестност да е подготвена на макс, от неизлизане навън да си проветри главата, от  неправилно хранене в този маратон и най-вече от яко притеснение припадна.. И това нещо е само за изпити, на  всеки сериозен изпит отива почерпена превантивно с Имодиум. Казвам "само", защото и следа от това треперене/притеснение няма да  е в операционната, да гледа кървища и страхотии, да държи и ползва  скалпел.. Идея си нямам как един човек може да се държи толкова различно при различни обстоятелства.  
Мерилен, супер са си римите ти Heart
Подобно на това е и при моето дете. Тя е в състояние да гледа кръв, да превърже рана, на припаднал човек да помага. Но с изпити и обиди за умствени способности губи почва под краката си. За съжаление си има товар от първата глътка въздух и преди това, и тревожността е патология . След консултация с учители, решихме да напишем жалба до РУО и жалба към ученика, обиждал детето. Знам, че нищо не можем да променим, но поне да и покажем, че много я обичаме и може да разчита на нас. В крайна сметка, както детето го санкционират за всяко незнаене, така и квесторът трябва да си понесе наказание.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 13:55 от laurentin

# 91
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
А, честита ни нова тема! Попрочетох отгоре-отгоре, поне да знам на каква тема сме. Smile
Моят има още един изпит в понеделник, по ИИ, той е като спасителна сламка, ако вземе, че се постарае, да има шанс за неговото си училище или друго подобно.

За тезата, изобщо не помни какво е писал, но е било нещо от рода на това, че е добра, обаче той не е критерий, защото е зле в тази част, по математика също е зле, ако по БЕЛ е за 3 по математика е м/у 2 и 3.
Та, тук е моментът да спомена, че сме от тези дето се борят за приза дете с най-малко точки в темата, да не се притесняват другите с неотличници, че могат да са му конкуренция. Grin

За оформянето - другата седмица ще е на училище, защото не е оформен по всичко, само понеделник и сряда ще пропусне - понеделник е на изпит, а сряда сме за медицинското.

# 92
Не искам да разочаровам очакващите съществена промяна у децата си по отношение на притеснение, но..
Скрит текст:
Това е до голяма степен характер. И говоренето, хваленето много-много не помагат (то не че аз ги хваля моите очи в очи  много, де). Имам си едно такова от 3,  така беше и в училище, така  е вече и 10 семестъра в университета. При първия държавен от съвестност да е подготвена на макс, от неизлизане навън да си проветри главата, от  неправилно хранене в този маратон и най-вече от яко притеснение припадна.. И това нещо е само за изпити, на  всеки сериозен изпит отива почерпена превантивно с Имодиум. Казвам "само", защото и следа от това треперене/притеснение няма да  е в операционната, да гледа кървища и страхотии, да държи и ползва  скалпел.. Идея си нямам как един човек може да се държи толкова различно при различни обстоятелства.  
Подобно на това е и при моето дете. Тя е в състояние да гледа кръв, да превърже рана, на припаднал човек да помага. Но с изпити и обиди за умствени способности губи почва под краката си. За съжаление си има товар от първата глътка въздух и преди това, и тревожността е патология . След консултация с учители, решихме да напишем жалба до РУО и жалба към ученика, обиждал детето. Знам, че нищо не можем да променим, но поне да и покажем, че много я обичаме и може да разчита на нас.
А една жалба за обида, Словесния тормоз и пропуснати ползи в резултат на това дали няма да го постреснат малко? Не само към РУО, а и към ДПС бих пуснала на ваше място. Като съученик много добре е знаел къде й е слабото място и как ще й се отрази обидата. Бих изтъкнала и това - че е предумишлено. Вероятно не е еднократно, разпитай детето, сигурно и в клас го е правил. Това е вербално насилие, нека му смачкат малко фасона. Минете през психолог - от там и документ за травмата от публичното унижение в този момент и последствията върху детето. И изобщо защо е отказано на база документите за състоянието на детето да бъде при условията на дете със СОП, независимо, че в училище не е с този статут? Кой отказа - от училище ли отказаха да я подадат или от РУО й отказаха?

# 93
Някой дали може да ми даде насоки за тезата, която постнах по-рано? Как звучи и какви са недостатъците, че имам още един бъдещседмокласник другата година, освен притесненията, които имаме сега

# 94
  • София
На мен ми звучи като за 5т. Минус 1т. заради повторенията.

# 95
А примерната теза на моето дете дали би получила скромните 1-2 точици?

# 96
Повторения няма, а синоними Simple Smile

# 97
Аз се чудех защо не пишете днес в темата  Grinning Цяла сутрин нямах нотификации за нови отговори, а то...

# 98
  • Sofia
На Lúthien благодарности за темичката Revolving Hearts
На jsed - за подробната информация! Flowers Hibiscus Не успяхме да стигнем ние до отворените врати. Дано ви е харесала гимназията, но все пак ви пожелавам да се сбъдне ТУЕС!
laurentin, направете, каквото сте решили и дано поне хубаво го смъмрят онзи Rage Стискам палци детенцето ти да попадне в клас, в който да се чувства добре Hands Pray

# 99
Скрит текст:
Подобно на това е и при моето дете. Тя е в състояние да гледа кръв, да превърже рана, на припаднал човек да помага. Но с изпити и обиди за умствени способности губи почва под краката си. За съжаление си има товар от първата глътка въздух и преди това, и тревожността е патология . След консултация с учители, решихме да напишем жалба до РУО и жалба към ученика, обиждал детето. Знам, че нищо не можем да променим, но поне да и покажем, че много я обичаме и може да разчита на нас.
А една жалба за обида, Словесния тормоз и пропуснати ползи в резултат на това дали няма да го постреснат малко? Не само към РУО, а и към ДПС бих пуснала на ваше място. Като съученик много добре е знаел къде й е слабото място и как ще й се отрази обидата. Бих изтъкнала и това - че е предумишлено. Вероятно не е еднократно, разпитай детето, сигурно и в клас го е правил. Това е вербално насилие, нека му смачкат малко фасона. Минете през психолог - от там и документ за травмата от публичното унижение в този момент и последствията върху детето. И изобщо защо е отказано на база документите за състоянието на детето да бъде при условията на дете със СОП, независимо, че в училище не е с този статут? Кой отказа - от училище ли отказаха да я подадат или от РУО й отказаха?
О, той е стар познайник! Беше се разправял с учителка, защо и пише 5, като тя не можела да говори и подобни от този вид. И нямат никакъв срам такива деца. Помпата им родители самочувствие, в училище нищо не следва за подобно поведение. Какво да ти кажа, знаеш си го покрай твоето дете. Дано някога  изгрее слънце и за нашите деца!

# 100
  • София
Малко сте хем сърби, хем боли. Питате, а не приемате отговора на потребител и влизате в защитен режим. Хубава си е  тезата и вероятно ще бъде оценена  високо, може дори и максимално, но все пак повторения има. Робство и робско съществуване  в едно изречение не са най-добрият вариант.

jsed, за математика на немски сигурно е  ставало дума конкретно за лайстунг. В ДСД никога е нямало математика на немски, освен ако новата директорка не е  навила някак младока  Яни Димитров, който завърши училището, после  ФМИ и сега преподава в НЕГ. Но пак ми се струва невероятно,  когато няма други  сред колегите му хем с немски, хем с математика/информатика.

АниК, та ти даваш вид на запозната  с всичко за  НЕГ,  хубаво и лошо, едва ли нещо ново щеше да чуеш на  презентацията Simple Smile Освен хора, може би.

# 101
  • София
" Цитираният откъс от разказа "Една българка " на Иван Вазов внушава мотивите за себеотрицанието, жертвоготовността и милосърдието на баба Илийца.Художествените послания се постигат чрез метафора, която очертава мотива за помощта и състраданието. Патриархът на българската литература поставя помощта като висш идеал в ценностната система на героинята си на фона на робското съществуване, тиранията и робството"

# 102
Добре де, нали всички сме наясно, че болшинството 13/14 годишни деца няма как от собствената си гледна точка и собствени умения, изразни средства да напишат такава теза, каквато споделя Kalisi? Аз съм в пореден шок от писарушките в МОН и техните безумни изисквания. Не се мери акъл и разсъждения, а зубрене и папагалско повтаряне. Ужас и безумие, без извинения. Затова съм и доволна, че МАТ ни е по-силният предмет, там поне 2+2 винаги е 4.

Разбира се, че повечето от децата не могат да напишат такава теза, а и не е нужно. С 3-4 изречения със свои думи трябва да разтълкуват какво внушава даденият цитат. Дори не е необходимо да упоменават използваните изразни средства. Обърнете внимание на ключа  с отговорите на всички НВО БЕЛ от 2019г. насам- никъде няма дадени като примерни насоки  художествени изразни средства. Целта на тази задача не е наизустяването на високопарни и витиевати фрази, а децата да разсъждават.

# 103
" Цитираният откъс от разказа "Една българка " на Иван Вазов внушава мотивите за себеотрицанието, жертвоготовността и милосърдието на баба Илийца.Художествените послания се постигат чрез метафора, която очертава мотива за помощта и състраданието. Патриархът на българската литература поставя помощта като висш идеал в ценностната система на героинята си на фона на робското съществуване, тиранията и робството"
Неее, не се защитавам, а напротив -благодарна съм. Интерпретирах като писах и съм направила повторения, които реално не съществуват в тезата на госпожицата, но притесненията ми са, че явно звучи елементарна за проверяващите, тъй като на нито един ПИ не е оценявана с макс точки

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 14:34 от Kalisi

# 104
Тези фрази като от литературен критик изобщо не ми звучат елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт