Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 193
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 795
Ами ей така. Разпознава почерк, има скрит знак или споделено описание, фраза....Има много начини.
На теб какъв ти е проблемът, че само се заяждаш в тази тема? Седмокласник нямаш, емоции също. За какво се бориш?!

# 796
Кой ще е по- адекватен от тези учители, че да ги проверява? Нашата класна също е проверяващ и каза че нямало как да и се падне работа от нейното училище, но незнам. Според мен си е ОК.
Срещали ли сте бланка за пълномощно за подаване и получаване на документи във връзка с прием в 8 клас? Ще пътуме и искам да се подсигуря.

# 797
  • София
Реално работите винаги са били анонимни - и за 7 клас, и за 12-ти. И въпреки това нещо ми се мотае за правило, че  учител, който същевременно е родител на дете ( в 7 или 12 клас не помня) не може да бъде проверител на съответния изпит. Може и да се бъркам, може и  преди само да е било така. Ганис може да каже. Та има известен резон в питането на Рамацоти, ако е налично ограничение  от описания от мен тип.  Това само принципно, иначе са си проверители  съвсем законно и учители на  завършващи тези дни седмокласници.

# 798
Г-жа Рамацоти, аз проблем нямам, но очевидно ти имаш някакъв, неизвестно какъв.
Твърде много конспирация - почерк, знаци и т.н. Кой според теб е компетентен да проверява?

# 799
Ами ей така. Разпознава почерк, има скрит знак или споделено описание, фраза....Има много начини.
На теб какъв ти е проблемът, че само се заяждаш в тази тема? Седмокласник нямаш, емоции също. За какво се бориш?!

И как се осигурява точно определена работа да се падне при точно определен проверяващ? При над 50000 държали НВО и колко проверяващи. - 3000? Да сметнем ли каква е вероятността?
Аз също не виждам конфликт. Даже напротив - оценяване от преподавател в 7-ми клас ми се вижда най-точно то.

# 800
Аз мисля, че няма начин работи от Симитли да се проверяват от проверител от Симитли.

# 801
Дано да си права laurentin
Учителките на моето дете са казали, че затова не са проверители тази година. Така знам, така мислех че е навсякъде.
От конспирации няма нужда, все пак живеем в Бг и знаем как стават тук нещата

# 802
Нашата госпожа по БЕЛ мисля също е проверяващ. Работите са анонимни все пак. Съмнявам се,че има шанс да се падне ученик на когото е преподавала тази учебна година. Пък и проверители са 2-ма.
Не виждам драма в това учител 5-7 клас да е проверител...даже обратното те са най-компетентни (или поне трябва да са).

# 803

От конспирации няма нужда, все пак живеем в Бг и знаем как стават тук нещата

Ау, това ми е мега любимото.....
И как стават нещата? Ти като знаеш, защо  не ги направиш?

# 804
Ами обсъдихме изпитите, решенията, класиранията. Наред е разпределянето на работите по проверители.
Според мен пристигат работи от Симитли.  Би трябвало да изключат проверителите от Симитли и тогава да пращат работи към проверяващи. Следва Банско, Пловдив и т.н.

# 805
Проверяващ със седмокласник не може да проверява в същата година. Също така се разменят населените места, за да няма конфликт на интереси.

# 806
От позната, преподавател в прогимназиален етап и проверител, знам със сигурност, че няма право да е проверител в годината, в която детето й е 7 клас, такава беше миналата година за тях и тя пропусна. Иначе няма проблем и аз не виждам такъв, заради централизираната система за проверяване.

# 807
Нашата частна учителка по бел миналата година е имала седмокласник и не е проверявала по бел. Тази година няма и проверява.

# 808
  • European Union
Учебниците за следващата учебна година ще са безплатни, включително и учебник и учебна тетрадка по чуждия език. И ще са хартиени.

Помощта за осмокласник засега не е отпаднала. В повечето училища дават служебна бележка при записването на детето. Без бележка може да се подаде след 15 септември.

# 809
  • София
Значи правилно помня, че има ограничение. И понеже и там не виждам какъв точно би бил проблемът (вероятно да не се падне работата на  собственото дете), затова казах, че има известен резон в питането на г-жа Рамацоти, особено ако е чула нещо за това ограничение...Но дори и да се падне примерно, нали има и втори проверител, та мама/татко не могат да завишат незаслужено точките, разпознавайки почерка на  собственото  си дете.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 21:28 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт