Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 224
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 780
  • Пловдив
Сега осъзнавам, че класният на детето ми е проверяващ по БЕЛ. Ще му пиша да го попитам кога са очакванията за публикуване на резултатите, но не знам дали ще ми отговори
Как учител, който преподава в 7клас е проверител? Това възможно ли е?
Класната на децата ми, която им преподава по математика, също е проверяваща в момента. Карат свободни часове тази седмица и играят футбол Wink

# 781
Сега осъзнавам, че класният на детето ми е проверяващ по БЕЛ. Ще му пиша да го попитам кога са очакванията за публикуване на резултатите, но не знам дали ще ми отговори
Как учител, който преподава в 7клас е проверител? Това възможно ли е?
Напълно възможно. Госпожата на дъщеря ми е проверител. Нищо нередно не виждам. Нямат часове бел тази седмица, те всъщност нищо вече не учат.

# 782
Тъй, да питам като не разбрала/че преди седем години творях спокойно с желанията на детето, а ми беше лесно тогава и явно нещо ми убягва сега/, но какъв е смисълът на редене на желания- 1,2,3.. и т.н., след като се гледа само бала, а не поредността на желанията? Благодаря😉

# 783
В смисъл? Нали трябва да има и някакъв вид застраховка? Само 1 желание могат да си позволят много малък % от кандидатстващите.

# 784
Не се гледа само балът, водещо е желанието.  Дете има максимален бал 500, къде ще го класира системата? На първото посочено от него желенание, не във всички училища.

# 785
  • София
Тъй, да питам като не разбрала/че преди седем години творях спокойно с желанията на детето, а ми беше лесно тогава и явно нещо ми убягва сега/, но какъв е смисълът на редене на желания- 1,2,3.. и т.н., след като се гледа само бала, а не поредността на желанията? Благодаря😉
А как да знаят къде да класират детето, ако няма заявени желания?

# 786
Не се гледа само балът, водещо е желанието.  Дете има максимален бал 500, къде ще го класира системата? На първото посочено от него желенание, не във всички училища.
Ясно, благодаря🙂

# 787
Отговорът, който получих относно публикуването на резултатите е, че е малко вероятно да е преди понеделник, но все пак зависи от темпото следващите дни. Но наистина малко вероятно

# 788
Естествено, те ако ги обявят в петък, аз бих си замислила колко качествено са оценени.

# 789
Здравейте! Не успях да изчета всичко от темата, но имам въпрос. Как се преобразуват годишните оценки в точки? Имало някаква промяна през последните години, били още по-детайлни (зависело дали оценката е точна или средноаритметична). Например при 6.00 имаш 50 точки, но при 5.50 - по-малко. Това учителят ли го вписва по този начин в дневника или автоматично системата го изчислява? Някой знае ли?

# 790
Аз не съм виждала други, освен точни оценки в дневника. Нашите учители винаги са писали точни оценки.

# 791
Не е ли конфликт на интереси да проверява учител, който преподава в 7 клас? Учителките по мат и бел на дъщеря ми Не проверяват матури.

# 792
Текуща оценка може да е със стотни, като приложението я закръгля. Годишните оценки са цели, няма как да е 5.50. В образуването на бала участва годишната оценка.

При положение, че работите са анонимни по време на оценяването, не виждам проблем. Реално оценителят не знае чия е. Или бъркам?

# 793
  • София
Здравейте! Не успях да изчета всичко от темата, но имам въпрос. Как се преобразуват годишните оценки в точки? Имало някаква промяна през последните години, били още по-детайлни (зависело дали оценката е точна или средноаритметична). Например при 6.00 имаш 50 точки, но при 5.50 - по-малко. Това учителят ли го вписва по този начин в дневника или автоматично системата го изчислява? Някой знае ли?
Няма такова нещо. Годишните оценки в 7-ми клас са цяло число.

# 794
Не е ли конфликт на интереси да проверява учител, който преподава в 7 клас? Учителките по мат и бел на дъщеря ми Не проверяват матури.

Как точно е конфликт на интереси, когато работите са анонимни?

Общи условия

Активация на акаунт