Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 276
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 765
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Не съм, в същата ситуация сме, при това момиче и автоматично отпадат училища като механо, автотранспорт, електро, машиностроене, корабно, макар че в последното има интересна паралелка - спедиция и логистика.
И ще е с тройка вероятно по половина балообразуващи. Каквото такова.

Изобщо нищо не го влече от този род, какво ли не предлагах, а има толкова непрестижни, но много добре платени професии, за които няма хора и ще са ужасно търсени, но не! Той иска друго.
А, на твоята дано ѝ пишат и някоя 4ка на балообразуващите в последния момент!

# 766
При дребната на училище ходи половината клас. Остават още 9 предмета за оформяне в т.ч. БЕЛ и Мат.
Тя си е подредила желанията....даже си е сметнала приблизителните точки.

Нека си пожелаем децата да влязат, където искат и каквото искат....и паралелките им да не са компромис.

# 767

За желанията- аз друго се чудя- защо да слагам не толкова желани паралелки, ако наистина не са искани. Така и така тази година имаш право да участваш на 2ро класиране ако не се закачиш никъде на 1во, нали така беше?/ изрично питах в една от темите къде става заявяването за 2 ро в този случай/.
Ако  е толкова нежелано, има ли въобще смисъл да запишеш детето си там и то да не ходи с желание, по-скоро рискувам за 3то или 4то класиране, въпреки, че е руска рулетка.....

Не само тази година, във всички години назад си е било така - тези, които не са приети никъде на първо класиране, автоматично участват във второ класиране, без да подават никакви молби, заявления и прочее.

Но... Ако не сте подредили реалистични (тоест постижими) желания може и на второ класиране никъде да не приемат детето. Затова са и тези "не толкова желани" варианти. Защото, ако не приемат детето в нито едно от желаните места, ще ви се наложи да прибегнете към не чак толкова желаните. Все пак детето трябва да учи някъде, нали? За жалост не всяко дете има възможност да избира училището свободно и на много се налага да правят компромиси.

# 768
Сега осъзнавам, че класният на детето ми е проверяващ по БЕЛ. Ще му пиша да го попитам кога са очакванията за публикуване на резултатите, но не знам дали ще ми отговори
Как учител, който преподава в 7клас е проверител? Това възможно ли е?

# 769

За желанията- аз друго се чудя- защо да слагам не толкова желани паралелки, ако наистина не са искани. Така и така тази година имаш право да участваш на 2ро класиране ако не се закачиш никъде на 1во, нали така беше?/ изрично питах в една от темите къде става заявяването за 2 ро в този случай/.
Ако  е толкова нежелано, има ли въобще смисъл да запишеш детето си там и то да не ходи с желание, по-скоро рискувам за 3то или 4то класиране, въпреки, че е руска рулетка.....

Не само тази година, във всички години назад си е било така - тези, които не са приети никъде на първо класиране, автоматично участват във второ класиране, без да подават никакви молби, заявления и прочее.

Но... Ако не сте подредили реалистични (тоест постижими) желания може и на второ класиране никъде да не приемат детето. Затова са и тези "не толкова желани" варианти. Защото, ако не приемат детето в нито едно от желаните места, ще ви се наложи да прибегнете към не чак толкова желаните. Все пак детето трябва да учи някъде, нали? За жалост не всяко дете има възможност да избира училището свободно и на много се налага да правят компромиси.
Преди 6 год беше друго, ако не се закачиш никъде на 1во, отиваш на 3то! Затова се редяха и някакви нежелани накрая!

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 22:00 от alexova

# 770
  • София
Сега осъзнавам, че класният на детето ми е проверяващ по БЕЛ. Ще му пиша да го попитам кога са очакванията за публикуване на резултатите, но не знам дали ще ми отговори
Разбира се,  че е възможно. Защо да не е?

# 771
Alexova, ти ме разби. То преди 10 не беше така - имаше си и първо, и второ..., а преди 6- надали..

# 772

Явно да, не знам какви са правилата. Но трябва да се отбележи, че той е гимназиален преподавател, просто дъщеря ми е в гимназия, където приемат от 5-и клас

# 773
И преди 6 години, който не е приет на първо класиране, продължаваше на второ, без пренареждане на желанията... Разликата сега (новост от миналата година) е в четвърто класиране пак през системата и леееекото намаляване на риска на трето по този начин.
Все пак по-добре да се бори дете за всички възможни места, а не за останалите свободни за трето 1/10 и по-малко...

# 774
Ами питай тогава и му кажи, че цял форум чака отговор Grinning

# 775
Ами питай тогава и му кажи, че цял форум чака отговор Grinning

Ааа, това ще го стресне, нищо такова няма да казвам. Wink)) Писах му вече, чакам евентуално отговор

# 776
  • София
Разбирам, че всички се вълнувате кога ще излязат резултатите, но на този етап никой проверяващ, включително и арбитър като мен няма как да ви кажат.

# 777
  • Варна
Първо проверките трябва да са готови и за български и за математика и едва тогава да се дешифрират и за двата предмета и да излязат заедно. По - рано от понеделник няма да стане.

# 778

А защо не? Какъв би бил проблемът и кой трябва да ги проверява? Извънземните?

# 779
  • София
Алексова, бъркаш, слънце. И преди 6 години беше така.

Общи условия

Активация на акаунт