Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 193
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 750
  • при моите любими
И аз на моя все това му повтарям, мисли къде ще учиш, щото не е само влизането, а после и учене си трябва и то сериозно. Голямата вчера до 00 часа учи за изпитване и проекти трябваше да предава. Утре пак ще ги изпитват по друго. Я някои училища вече не учат. При тях до последно по някои предмети. И като си с 2 петици и 2 шестици, никой нищо даром не ти дава.

# 751
Моят е с толкова голям мерак, че се моля да стане. Екстра ще му пасне училището, точно за там е, само късмет да има да влезе.

# 752
Дано, В2022.
Дано всяко дете влезе там, където наистина иска.

# 753
И аз искам да задам въпрос към ganis , че девойката много тежко преживява грешката в 22 а задача вместо 75.x + 180 = 84.(х - 3) е написала 75.x - 180 = 84.(х - 3). И от там всичко вече е сгрешено и б и в . Колко точки може да се дадат в най-лошия случай? Благодаря

Моето дете е направило абсолютно същата грешка, тази задача си я брои за 0 точки. Тайничко се надявам да му дадат все пак някакви
Така се получава отрицателно решение. Проверката по математика започва утре и вече допълнително ще се обсъждат точките на такъв тип грешки.

А за 22 ра задача ще има ли точки?

# 754
  • Видин
Направо не мога да ви смогна на писането. За по-ранно излизане на резултатите според мен не може да се говори. Имам опит от миналата година, когато прочетох тук, че ще ги обявят по-рано и няколко дни подред цъках рефреш през 3 минути, което никак не ми се отрази добре на психиката. Ще проверя на 1.07 следобяд веднъж и ако ли не - 02.07 преди обяд ще е моментът. Да, важно ми е колко ще получи и искам да знам по-рано, но трябва да мислим реалистично Simple Smile

# 755
  • София

И аз искам да задам въпрос към ganis , че девойката много тежко преживява грешката в 22 а задача вместо 75.x + 180 = 84.(х - 3) е написала 75.x - 180 = 84.(х - 3). И от там всичко вече е сгрешено и б и в . Колко точки може да се дадат в най-лошия случай? Благодаря

Моето дете е направило абсолютно същата грешка, тази задача си я брои за 0 точки. Тайничко се надявам да му дадат все пак някакви
[/quote]
Така се получава отрицателно решение. Проверката по математика започва утре и вече допълнително ще се обсъждат точките на такъв тип грешки.
[/quote]

Не се получава отрицателно решение, а много хубаво положително число  8. Моят е допуснал същата грешка и после с 8те дни е смятал и другите подусловия.
Засега сме се простили с всички 11 точки, защото видях, че на подточка а) не са разбили точките, а са написали, че дават 7 точки за получен верен отговор 48.

# 756
Никак не искам резултати на 1 юли, да ни съсипят РД...защото не се знае какви ще пише...И да има, няма да гледам, ще видя на 2 юли 😃

# 757
И аз залагам за резултати на 1ви следобяд. Трябва им техническо време на хората да проверят работите и да качат резултатите. Не ми се вярва в петък да успеят.
При нас в училище още нямаме оформени оценки по Физика и по Математика. Днес са им раздали да попълват декларации по семейни причини и да не се появяват повече. Евентуално в петък ще ходят за почерпка в стаята и това ще е. Опитват се да се организират децата и за подарък на класния, но и там драми поради неопитност в комуникацията. Вчера и днес нищо не са правили в часовете. Днес предадоха и учебниците. Затваряме страницата на 7ми клас. Дано имат късмет с оценяване, балове и класиране децата!

# 758
Никак не искам резултати на 1 юли, да ни съсипят РД...защото не се знае какви ще пише...И да има, няма да гледам, ще видя на 2 юли 😃

Eee, много здрава психика, браво. Ние в нашето семейство се оказахме неизръжливи. Дъщеря ми кандидатства в Американския колеж, а там се знае кога излизат резултатите общо взето под час. И тя, бидейки по това време на училище, си беше поискала да изчакаме и да ги видим заедно вечерта. Но никоя страна не изтрая, ни родителската, ни кандидат-колежанската Wink))

# 759
Да, както си пише в заглавието - мачът вече е свирен и резултатите ще са си същите и на 28.06. и на 2.07. Освен това, при разочароващ резултат ще сме разочаровани няколко дни повече. И аз, колкото и да съм любопитна как се е справила, предпочитам май още малко да си помечтая. Преди първото НВО една колежка ме пита кое е най-лошото, което може да стане. Ми да не напише нищо или да има само 5-10-15 точки, защото това означава, че ще трябва да се бръкна за частно училище. И ми олекна. Все пак се надявам да ми спести едни 700-800 лева на месец.

# 760
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И аз залагам най-рано на 1.07 резултати, иска ми се да е в петък, но не е реалистично. Simple Smile
 Моят днес не отиде на училище, а утре сме за медицинското при ЛЛ, оформили са го по всичко, има дори 1-2 учителки, които са му завишили оценки и са писали 4-ки, но по БЕЛ и Математика са си 3-ки. Среден успех за годината, почти 4. Това, за да се види, че в темата не са само деца с отлични оценми, резултати и мотивация. Smile Очакваният бал за някои предмети може да е и под 100.  Trollface
 Та, от тази позиция мога да ви кажа, че реденето на желания е още по-сложно, защото не знам как се намира поносио училище с толкова нисък бал. А, когато говорим и за дете с особености, нещата са съвсем сложни, ама каквото такова.

# 761
Не съм, в същата ситуация сме, при това момиче и автоматично отпадат училища като механо, автотранспорт, електро, машиностроене, корабно, макар че в последното има интересна паралелка - спедиция и логистика.
И ще е с тройка вероятно по половина балообразуващи. Каквото такова.

# 762
Не съм, в същата ситуация сме, при това момиче и автоматично отпадат училища като механо, автотранспорт, електро, машиностроене, корабно, макар че в последното има интересна паралелка - спедиция и логистика.
И ще е с тройка вероятно по половина балообразуващи. Каквото такова.

MamaRu, а защо тази специалност "Спедиция и логистика" да не става? Или просто цялото училище е момчешко и от там? В София, например, "Ломоносов" се води за момчешко училище, но специалността "Очна оптика" (ако не бъркам името) е момичешка (е, не изцяло). Така си е от време оно...

# 763

Ай как изтръпнах като влязох и видях 175 отговора, викам си, ето, излезли са резултатите по-рано.... отделно си и мислех, че тези дни ще го ударите на почивка и няма да пише никой. А то.... няма изчитане.
За безплатните учебници, инфото на мама Ру ме изненада, защото четох статия, че безплатни ще бъдат учебниците само онлайн и това ме вбеси здраво. Аз пазя издания от кака й по основните предмети- Мат, Бел,, че после да има от къде да преговаря за ДЗИ/ не че се знае по какво ще са отсега/.
За помощта- трябва да има, ако до тогава новото правителство не реши друго!

За желанията- аз друго се чудя- защо да слагам не толкова желани паралелки, ако наистина не са искани. Така и така тази година имаш право да участваш на 2ро класиране ако не се закачиш никъде на 1во, нали така беше?/ изрично питах в една от темите къде става заявяването за 2 ро в този случай/.
Ако  е толкова нежелано, има ли въобще смисъл да запишеш детето си там и то да не ходи с желание, по-скоро рискувам за 3то или 4то класиране, въпреки, че е руска рулетка.....
За времето за редене- толкова лесно става, че  едва ли ще отнеме повече от 10 мин на всеки. Това 30 мин са си мега време. Сайта преди 6 години беше супер, едва ли сега не са изчистили бъгове. Не го мислете!

Мисля, си че тепърва идват напрегнатите дни при нас да синхронизираме последователността на желанията на детето.... Все по-често се споменаваше НТБГ, аз смятам, че някоя езикова в по-предните редици  е по-добрия вариант.

Затова чакам резултати и се надявам да не са много различни от нейните сметки....

Мартеа, просто си те визуализирах, а и този откъс от филм, лелееее, как си успяла!

amanita, цъкай тук по-често, излязат ли ще има 1000 отговора за отрицателно време , гарантирам!

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 18:10 от alexova

# 764
Спедиция и логистика е хубава специалност принципно, но ми обясниха за същността на работата и не съм много убедена, че е подходящ за моето дете и нейните особености. Най-малкото е свързана и с географията, която е много зле при дъщеря ми. Както и с други качества, които детето не притежава като бърза мисъл, съобразителност и подобни. Но може и да се наложи и да пишем и това.
Относно желанията. Ако детето не се класира никъде на първо класиране, автоматично участва на второ, но ще се закачи някъде само, ако има разместване и това му даде шанс да бъде изтеглено нагоре. Ако това не се случи по никое желание и на второ класиране ще трябва да избира от останалите свободни места на трето, но вече може да няма места в компромисна паралелка/ училище, за която би му стигнал балът, но не е била включена в първия списък с желания.

Общи условия

Активация на акаунт