Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 319
  • 1 691
  •   2
Отговори
# 345
И аз искам да задам въпрос към ganis , че девойката много тежко преживява грешката в 22 а задача вместо 75.x + 180 = 84.(х - 3) е написала 75.x - 180 = 84.(х - 3). И от там всичко вече е сгрешено и б и в . Колко точки може да се дадат в най-лошия случай? Благодаря

Моето дете е направило абсолютно същата грешка, тази задача си я брои за 0 точки. Тайничко се надявам да му дадат все пак някакви

# 346
Късмет утре на рисуващите. Ние вече нито говорим , нито смятаме. Чакаме 02 и тогава ще решаваме. Иначе ,както и преди писах имам план А, В и С. Дано да се ограничим само с план А , но ще видим.

# 347
И аз искам да задам въпрос към ganis , че девойката много тежко преживява грешката в 22 а задача вместо 75.x + 180 = 84.(х - 3) е написала 75.x - 180 = 84.(х - 3). И от там всичко вече е сгрешено и б и в . Колко точки може да се дадат в най-лошия случай? Благодаря

Моето дете е направило абсолютно същата грешка, тази задача си я брои за 0 точки. Тайничко се надявам да му дадат все пак някакви

Един от популярните капани тази година и доста са паднали в него, уви, моето включително. Не ми се отваря темата за логическото мислене, обяснявахме цяла година у дома и не само, показвахме нагледно, с примери, с бакалски сметки, логика, но...накрая пак подхлъзване.

# 348
  • София
Точно в тази задача няма никакъв капан. Уравнението може да се моделира и с плюс, и с минус, зависи  обаче кое от кое ще извадим..

запланувано+ 180 = реално произведено
реално произведено - 180= запланувано
реално произведено - запланувано = 180

# 349
Точно в тази задача няма никакъв капан. Уравнението може да се моделира и с плюс, и с минус, зависи  обаче кое от кое ще извадим..

запланувано+ 180 = реално произведено
реално произведено - 180= запланувано
реално произведено - запланувано = 180

За вас и за мен няма, но за доста деца очевидно има...дали ще го наречем капан, дали елементарна логика, без значение, сгрешили са го с лекота.

# 350
Случвало ли се е през годините резултатите да излязат по-рано?

# 351
  • София
Едва ли

# 352
  • София

Така се получава отрицателно решение. Проверката по математика започва утре и вече допълнително ще се обсъждат точките на такъв тип грешки.

# 353
И моята е утре на проверка на способностите. Стиснете ни по един палец и ударете по едно за подкрепа, хич не ми върви алкохолът вече. Отивам да си сипя все пак.

# 354

Така се получава отрицателно решение. Проверката по математика започва утре и вече допълнително ще се обсъждат точките на такъв тип грешки.
Какво означава отрицателно решение? За първи път го срещам като понятие. Благодаря.

# 355
Успех на художниците! Още малко остава, дръжте се! И моето за малко да се реши да се яви, но не - ще остане хоби. А графика й е най-любимо, но нищо. Хоби, хоби. Може да реши в 8 клас пак да тръгне за кеф на рисуване. Последните три години ходеше, само тази реши, че много ще й дойде.
Днес от скука си почисти всички шкафове и каза, че й е странно, чуди се какво да прави. Даже пита дали знам какъв е списъкът с литература за 8 клас. Проверих го - Илиада, Дон Кихот, Софокъл и подобни (по памет). Тегаво ми звучат.
Успех още веднъж, на финала сме всички!

# 356
  • София
Мама Ру, отрицателен корен на уравнението принципно. В  показаното от дамата  се получава положителен, но грешен. Ако беше отрицателен, децата щяха да се усетят, някои от тях поне, че нещо не е  наред, понеже х все пак е дни работа...

# 357
Има ли от къде да се види статистика за приети на трето класиране?

вече са пуснали ексела с план приема https://most-learning.net/moodle/mod/resource/view.php?id=1103

тук има и визуално за миналите години https://nvonavigator.streamlit.app/

много е полезно, малко забива само.

Както казаха санака и злати, има значение търсенето (желанията) и предлагането (постигнатите балове по поредност).

Тук има за 1во и 2ро.
https://sotirov-bg.net/apps/7klas/
Тук май класират по 2то не знам https://www.izpitai.me/client/schoolScores
Това за момчета или момичета е? Мисля, че са момчетата

# 358
  • София
Русалке, благодаря.  Така става като решавам в леглото, през телефона.

# 359
  • В Страната на чудесата
И аз бих задала въпрос на ganis. Като математик, как Ви се струва точкуването? Модул 1 - основно задачи за по 3 и 4 точки със затворен отговор и възможност за игра на тото и едно отсяващо подусловие в модул 2, чието разписване и доказване носи точно 2 т.....

Общи условия

Активация на акаунт